Autor Zpráva
Krupi
Profil
Zdravim

Mám JS a potřeboval bych do něj nějak dostat proměnou z PHP a nemůžu přijít jak na to.

Díky za každou radu.
Acci
Profil
JavaScript souboru dej normálně příponu PHP a na začátek souboru přidej následující:
<?php header('Content-Type: text/javascript'); ?>

Dále už můžeš se souborem pracovat jako s normálním PHP.
Krupi
Profil
<script language="JavaScript">
function VyberUkol(idf){
i=0;

with (document.formular)
{
ukol.options.length = 0;
<?php
$vysledek=mysql_query("SELECT * FROM ukoly WHERE IDfirmy = '3'");
while ($zaznam=MySQL_Fetch_Array($vysledek)){
...........

potřebuju do toho IDfirmy dostat idf
peta
Profil
Krupi
viz Acci
pokud se jedna o vnejsi soubor, pak:
--- javascript.php ---
<?php header('Content-Type: text/javascript'); ?>
<?php echo $promenna; ?>
--- stranka.htm ---
<script src="javascript.php"></script>

pokud je to v souboru, tak
--- stranka.php ---
<script>
<?php echo $promenna; ?>
</script>
djlj
Profil
potřebuju do toho IDfirmy dostat idf
Tak chceš používat:
1. php proměnnou v JS (jaks psal), nebo
2. js proměnnou v php?
Joker
Profil
peta
V tom HTML spíš nějak takhle:
<script type="text/javascript">
var promennaPhp = <?php echo($promenna); ?>;

//dál už se s proměnnou nějak pracuje v JS, například:
alert(promennaPhp);
</script>
Krupi
Profil
sry asi sem to blbě formuloval ale já potřebuju dostat proměnou z JS do PHP
Hooonza
Profil *
KrupiChichichi:-) Tak tohle asi půjde formulářem:-)

<form name=form action="script.php" method="POST">
<input type=hidden name=prom value="">
<input type=submit>
</form>

<script>
document.form.prom.value="hodnota";
</script>
peta
Profil
Joker
jj, jeste bych to mozna osetril na nejake chyby
var promennaPhp = "<?php echo($promenna); ?>"*1; //pro cislo
var promennaPhp = "<?php echo($promenna); ?>"; //pro retezec

Krupi
jo, to je pak tezky :)
1 google.com ajax httprequest VYHLEDAT
2 Hooonza nebo o=createElement(input) o.value="neco" o.type="hidden" ...
3 (ajax) http://www.volny.cz/peter.mlich/www.htm#mssub16
atd
Krupi
Profil
javascriptu moc nerozumim.....o ajaxu sem si přečet ale nepochopil....potřebuju jen dostat JS proměnou do PHP....to na to neni neakej jednoduší způsob??
Hooonza
Profil *
Krupi
Jak? Nějak se mu musí poslat. Formulářem nebo ji přímo vrazit do adresy...
peta
Profil
Krupi
"javascriptu moc nerozumim"
jakpsatweb - javascript - priklady

nejjednodussi zpusob uz ti popsali, poslat formularem. Pridej si tan INPUT type hidden, nastav mu name a tu promennou mu pres .value= prirad. Pak kliknes na odeslat nebo vyvolas JS .submit() a mas to.
Viz priklady.

Pokud nejsi schopen zpracovat priklady, pak se ptej, ale muze se stat, ze nenajdes cloveka, ktery si otevre priklad nejvice podobny tvemu a zkopiruje ti jej sem.
A nebo ti napise nejaky podobny prikladum. Coz mi treba prijde celkem ztrata casu.
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.

0