Autor Zpráva
Jirka_xxxx
Profil *
Zdravím. Mám dotaz ohledně formuláře. Mám stránku kde budu mít pět záložek. Na každé záložce bude několik inputu typu text kde budu zadávat nějaké vstupní informace. Potřebuju udělat to, že mezi jednotlivými záložkami budu překlikávat a informace zadané do formulářových polí se mi přitom budou ukládat. Problém mám s tím, že samozřejmě nebudu používat tlačítko submit (to použiju až po zadání dat ve všech záložkách) ale klasické odkazy (pro přechod mezi záložkami). Nevím jak si s tímto poradit. Samozřejmě data budu cpát do SESSION ale jak přinutit formulář aby odeslal data bez submit ale jen s odkazem ? Cítím že na to bude třeba JS možná AJAX. Poradí někdo ? Díky
tiso
Profil
Jirka_xxxx - čo Ti bráni použíť submit tlačítko?
Jirka_xxxx
Profil *
tiso: no chci aby to bylo pro uživatele co nejkomfortnější. O přístupnost co se JS týče mi zase až tak nejde. Bude se jednat o CMS takže prostě JS bude povinný, pokud to jinak nepůjde. A jde mi o to, že na první záložce uživatel vyplní například osobní údaje, pak klikne na záložku dvě tam vyplní přístupová práva, na záložce tři další info a až si bude jist ž emá všechno tak jednouo klikne na submit tlačítko ;) Jde mi o to, aby při přechodu na jednotlivé záložky nemusel nejprve klikat na submit,,,,aby na něj klikl jen jednou až bude mít vše ;)
Meldo
Profil
Jirka_xxxx
nedavno som tiez riesil odosielanie formularu bez submit tlacitka, ale nepodarilo sa mi prist na to, ako to spravit.

Mozno by ti pomohlo predavanie parametrov v URL adrese.
Jirka_xxxx
Profil *
meldo: hmm jenomže pomocí parametr v proměnné nedonutíte formulář aby odeslal data zadaná ve svých inputech ;)
tiso
Profil
Jirka_xxxx - v tom prípade by to mal byť jeden formulár a použiješ skrývanie/odkrývanie obsahu pomocou Javascriptu...
Meldo
Profil
Jirka_xxxx
hmm dobru sprostost som napisal :-)
Meldo
Profil
tiso
nevies, ako by sa dal formular odoslat bez stlacenia tlacidla? Dost by ma to zaujimalo, pretoze som na to neprisiel...
tiso
Profil
Meldo - na onclick v tom odkaze si nastavíš odoslanie formu... S tým že to nedoporučujem, zmätieš návštevníka - vyplní form a kde má submit tlačítko?
Meldo
Profil
tiso
no aprave tu som mal asi problem. Ako do onclicku nastavit odoslanie formu?
Jirka_xxxx
Profil *
Mno já mám trochu rozdílný problém než Meldo. V mém případě tam stále tlačítko submit bude. Akorát mi jde o to, abych vlastně jeden velký formulář měl rozčleněn na několik logických celků kterým budou přiřazeny jednotlivé záložky. Nápad se skrýváním těchto logických celků se jeví jako opravdu dobrý. Vyzkouším, uvidím. Mám ale strach, že do budoucna se stejně asi naučení se AJAXu nevyhnu :( Děsím se toho jako čert kříže, s mými chabými základy Javascriptu :)
Jan Machač
Profil
Slo by to vyresit pomoci fkce "onchange=this.form.submit" nebo tak nejak
resil jsem to ale uz je to nejakej cas, takze si to presne nepamatuju...
snad to pomuze
Mastodont
Profil
Jirka_xxxx

abych vlastně jeden velký formulář měl rozčleněn na několik logických celků

Čili obdoba wizardů z desktopových aplikací? To je snad normální záležitost ... (?)
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.