Autor Zpráva
Butonek
Profil *
Jde nastavit pro celý web, aby se po kliknutí na obrázek, otevřel v novém okně přes window.open a okno se přispůsobilo obrázku.

Dík
venca12
Profil
K tomu potřebuješ dvě věci.

1. Znát velikost obrázku. Kdesi jsem viděl, že se dá zjistit velikost obrázku pomocí js, ale to nevim. Já doporučuju si ji zjistit pomocí PHP. K tomu slouží příkaz getimagesize.

Tímhle jednoduchým kódem zjistíš pomocí PHP velikost tvého obrázku:

$size = getimagesize('obrazek.jpg');
$sirka = $size[0];
$vyska = $size[1];


2. Potřebuješ zavolat třeba odkazem v javascriptu metodu objektu window open s tvými rozměry. Doporučuji k rozměrům přičíst dvacet kvůli okrajům rámečku. Celý kód bude tedy vypadat takto:

<?php
$size = getimagesize('obrazek.jpg');
$width = $size[0] + 20;
$height = $size[1] + 20;
?>
<a href="obrazek.jpg" onclick="return !window.open(this.href, '', 'height=<?php echo $height; ?>,width=<?php echo $width; ?>')">obrazek</a>

Tenhle konstrukt by měl zajistit, že když bude někdo mít vypnutý javascript, anebo blokovaná popup okna, obrázek se mu přesto otevře. Všimni si vykřičníku u metody open objektu window, která při úspěšném otevření okna vrátí true. Vykřičník tento true neguje na false a pomocí příkazu return vrátí celá funkce onclick tento výsledek negace, tedy false. Tím je zajištěno další neprovádění odkazu, takže již po otevření okna nebude spuštěn odkaz a znovu otevřen obrázek obrazek.jpg. No myslím, že bude lepší když si to sám zkusíš. Btw. já jsem tam vykřičník před chvílí apoměl, proto ten update.

Snad jsem ti neporadil nějakou kravinu ;-)
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.

0