Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
thessa Profil * |
#1 · Zasláno: 13. 4. 2007, 23:47:57
Ahoj, potřebovala bych vědět, když mám menu (v tabulce, pomocí css) a nechci s nim na každá stránce webu zabírat místo (a to nemluvim o aktualizaci), jak ho můžu vkládat přes externí soubor, třeba menu.js? Co mám napsat do toho souboru, vždycky když ho vytvořim, tak ho neotevřu, pořád mi to háže jen chybnou syntaxi...
Děkuju |
||
Joker Profil |
#2 · Zasláno: 14. 4. 2007, 01:20:51
Asi by to šlo udělat tak, že menu by mělo nějaký specifický prvek, třeba podle ID, a ten externí soubor by do toho prvku "nasypal" HTML kód menu.
Jestli je tam chyba syntaxe, tak bude potřeba jí opravit ;-) Každopádně ale má tenhle přístup poměrně vážnou chybu v tom, že návštěvník bez podpory JS přijde o navigaci, což je zrovna poměrně zásadní prvek na webu. Javascript nepodporuje například většina prohlížečů v mobilních telefonech, ale hlavně vyhledávače, které pak mají ztížené procházení stránky. |
||
thessa Profil * |
#3 · Zasláno: 14. 4. 2007, 11:18:49
Aha, tak to je docela blbý...
Jde nějak udělat, abych ke každý stránce měla menu a nemusela to všechno ručně měnit, když bych přidávala nějakej odkaz? |
||
peta Profil |
#4 · Zasláno: 14. 4. 2007, 11:40:05
thessa
PHP include cz.php.net/include - dole jsou priklady 1. soubor musis pojmenovat PHP 2. prikaz PHP musi byt uzavren do PHP zavorek <?php prikazy ?> 3. hosting musi podporovat zpracovani PHP Aleternativa je ASP misto PHP IFRAME, FRAME jakpsatweb - html - ramy JS <script src=soubor.js></script> --soubor.js-- var menu = ""; menu+="\n<a href="">aaa</a>"; menu+="\n<a href="">aaa</a>"; menu+="\n<a href="">aaa</a>"; menu+="\n<a href="">aaa</a>"; document.write(menu); jakpsatweb - javascript - popis, jak se pracuje s externim scriptem. Problem je ale, ze bez JS nebude zadne menu. Cili mozna by bylo lepsi pouzit IFRAME nebo takovou fintu, ze prepisujes <div id="menu"><a href=menu.htm>Menu</a></div> <script src=soubor.js></script> tim scriptem nejaky odkaz na menu misto document.write funkci innerHTML. A dalsi finta, ze menu.htm pouzijes v tom JS. Ze si otevres do skryteho iframe soubor menu.htm a pomoci innerHTML z BODY menu.htm jej vpises do toho DIVu. Tim padem nemas menu 2x, jak to mam ted na webce ja. |
||
thessa Profil * |
#5 · Zasláno: 14. 4. 2007, 14:17:53
PHP neumim a ani můj hosting ho nepodporuje (ic.cz)...
Nemohl bys tu podrobněji popsat to innerHTML? Hledala jsem, ale našla jsem jen v encyklopedii a v diskuzi a to už je na mě moc vysoko:) Nebo alespoň odkaz. O iframe jsem taky přemýšlela, jenže teď právě předělávám stránky, abych se všech rámů zbavila, tak nevim. Tak co je menší zlo, iframe nebo JS? |
||
thessa Profil * |
#6 · Zasláno: 15. 4. 2007, 12:20:04
Tak nic, už to mám. Sem myslela, že nemám podporu php, ale je tam, takže ok, už to funguje. Kdyžtak, jestli to jde, se tohle téma může zavřít.
A díky za pomoc. |
||
Časová prodleva: 19 let
|
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.
0