Autor Zpráva
Martin_
Profil *
Ahoj,
snažim se udělat si kalendář v ajaxu. Mám jej na stránce http://text.hu.cz/index.html V JS k němu přidám odkazy pro listování dopředu a dozadu. Po kliknutí na odkaz zpět se načte stránka http://text.hu.cz/cal-minus.html a jako další měsíc se zobrazí http://text.hu.cz/cal-plus.html , ale již se nevytovří odkazy pro listování dopředu ani do zádu. Myslel jsem, že by to mohla zařídit funkce kal();, kterou volám uvnitř této funkce. Proč se již odkazy pro listování po načtení nového měsíce nezobrazí? Dík moc. Mořim se s tim už dva dny.
Martin_
Profil *
Tak jsem problém vyřešil, ale zajímalo by mne, proč te nevypadá stejně v IE, Opeře jako ve firefoxu. Dík
peta
Profil
Martin_
jakpsatweb - css
problemy jsou s nastavenim prvku. w3c treba udavaji takove a takove, tim se ridi firefox a castecne opera. Explorer ma sve vlastni.
Treba problemy:
vykreslovani ramecku - jeden to vykresluje dovnitr, druhy vne a pro zmenu u INLINE prvku IE kresli vne a tudiz nad vysku a tudiz se nic nezobrazi nahore a dole, pokud nezmenis tusim line-height
padding - jeden pocita do width, druhy pocita padding jako zvlast okolo
margin - u nekterych prvku se ignoruje nebo se pouzije ten vetsi ze dvou nad sebou. Cili treba, kdyz das 2 odstavce pod sebe, tak se vykresli 1 margin misto dvojnasobneho. Coz je na jednu stranu fajn, na druhou nezvykle chovani.
...
Martin_
Profil *
peta
moc z toho teda moudrý nejsem. Zvíraznil jsem td, th rámečkem, teď budou rozdílnosti ve vykreslování jasnější. Chybu bych viděl spíš v mém scriptu. Dík
peta
Profil
Z-vY-raz(it)-nil
jinak nechapu jako problem...
pokud chces prenaset hodnoty mezi strankami
-> cookies - jakpsatweb.cz - javascript - priklady - cookies
-> getvars - jakpsatweb.cz - javascript - priklady - httpgetvars (z adresniho radku precte promenne, metoda se nazyva GET)
viz HTML <FORM method="GET"> <FORM method="POST">
-> PHP COOKIES
-> PHP SESSION
Martin_
Profil *
peta
Jestliže se podíváš na stránku http://text.hu.cz/index.html ve Firefoxu, Opeře a IE, tak problém je jasně vidět. V každém prohlížeči se to vykreslí jinak. Část html kódu tam přidávám pomocí JS.
nofate
Profil
toto ze je v ajaxu??? To pochybujem
...Obycajny JS

Sa trapiš s niečím čo už je dávno vymyslené. Strácaš čas.
Ak chces kalendár tak si ho môžeš zobrať z môjho webu http://www.4-b.xf.cz/ Je hned na home... dole
Martin_
Profil *
nofate
Původní verze kalendáře využívala AJAX a protože jsem problém vyřešil, vyházel jsem všechen JS a nechal tam jen ten problematickou část. To tedy znamená, že nyní řeším problém s tím, že se mi tahle http://text.hu.cz/index.html stránka zorbrazuje dle mých požadavků jen ve Firefoxu. Tak se tedy ptám, jestli nevíte, proč zmiňovanou stránku nevykreslí Opera a IE stejně jako firefox?
Dík
nofate
Profil
Zeby preto ze IE ti hlasi RUNTIME ERROR
Ak robis JS tak vzdy rob v IE (chyby ti hlasi zltym trojuholnikom). A mozes pocas vyvoja to vyvyjat spravnym bezerrorovym smerom. Ked pojde v IE tak velka pravdepodobnost, ze pojde pojde vsade.
Java Skriptove veci vzdy robim, len v IE a potom sa nedostanem do takych problemov ako ty.
A nie vo FF ti to chodi, si stastny a potom ta z toho ... lebo nikde inde.

Inak IE je citlivy na chyby. Sa mi uz stralo ze v Opere mi ista vec chodila, no IE zobrazil trojuholnik kvoli hluposti no a cela aplikacia uz nepracovala vobec. Aj napriklad ked mas:
.SelectedIndex = ;
Teda prazdny... IE to uz berie ako error
Martin_
Profil *
nofate
Dobře, díky. Toho trojúhelníku jsem si všiml, ale kde přesně chyba je, jsem z toho vyčíst nedokázal. A řešení stále nenalézám.
nofate
Profil
FCIA
function kal() {

var kalendare = document.getElementsByTagName("table");
for(i=0; i<kalendare.length; i++) {
if(kalendare[i].className == "calendar") {
var tr = kalendare[i].getElementsByTagName("tr");
var th = tr[i].getElementsByTagName("th");
th[0].innerHTML = "<a href="#" title="Předchozí měsíc">&laquo;</a>";
th[1].innerHTML = "Říjen 2007";
th[2].innerHTML = "<a href="#" title="Následující mesíc">&raquo;</a>";
}
}
}


NECELY KOD (do svojho vloz moju cast)
atd ...

<table class="calendar">
<thead>
<tr>
<th calspan="1"></th>
<th colspan="5"></th>
<th calspan="1"></th>
</tr>
<tr class="days">
<th>Po</th>
... atd
nofate
Profil
//MOD EDIT
nofate
Profil
dufam ze si to chcel takto. Inac este poopravuj "calspan" na "colspan"
Mal si tam mnoho podivnych zapisov, radsej to tu nerozvadzam.
Martin_
Profil *
nofate
i když to né zcela funguje, tak mi to moc nepomůže. Potřebuju, aby to celé vycházelo z mého kódu. Nemůžu ho přepsat.
nofate
Profil
no toho sem sebal.
Ved je to uplne rovnake ako to tvoje, len moje narozdiel od tvojho funguje. S cim som vlastne odbocil? Ved to uplne vychadza z tvojeho kodu.
Vobec nechapem co vlastne potrebujes. Je to tvoja chyba nevies definovat co tym chces dosiahnut. Ja uz ti viac asi nepomozem. Nememu decku ani vlastna mater nerozumie.
nofate
Profil
Po tvojom ti to nikdy nebude fungovat, lebo problem je v tom ze ty chces cez innerHTML zapisovat do tagu <tr> a to nie je to implementovane. Lebo <tr> nie je konecny prvok, ale objekt.
<tr> ma byt relativne prazdny, preto IE hlasi chybu ked do nho vkladas. Takisto aj <table> ma byt relativne prazdne. Po nom mozu nasledovat len tagy a prazdne miesta. ALe ked pouzijes innerHTML tak browser nevie, ze ty tam ides vlozit tie tagy (naprklad <tr> a v nich <td> alebo <th>), ale vnima to ako text a ten sa nesmie "povalovat" v tagu <tr> a to iste plati pre <table>. No lepsie to vysvetlit neviem. Hadam sa tomu dalo porozumiet.
Teoreticky by to mohlo fungovat. Ale innerHTML nema impementovane take srandy vo vsetkych browseroch. Programatori na to nemysleli
Martin_
Profil *
nofate
IE, Firefox a Opera innerHTML podporují i přes to, že je nestandartní.

Co potřebuju?
Poradit, jak upravit JS, při zachování HTML kódu, aby se tato http://text.hu.cz/index.html stránka zobrazila stejně v IE, Opeře jako se zobrazuje ve Firefoxu.
nofate
Profil
ty ses ale LOL. Jasne ze vsechny browseri podporuji innerHTML !!! Spatne si cetl moji spravu! Skus to jeste jednou, snad pochopis. Je to slovensky, asi mas s tim problem ;-)
Neni implementovano pomoaci innerHTML vkladat do tagu <tr> a stejne to musi platit pre <table> Zikam ze browser nerozumi, ze ty mu chces predat do toho tagu <tr> tagy ktere tam patri jako <th> nebo <td> ! On si mysli ze tam cpes text a text se nesmi poflakovat v <tr> musi byt v <th> nebo <td> == NENI IMPLEMENTOVANO v danem browseru. Proste innerHTML nemuzes pouzit na naplneni/vytvoreni tabulky (<table>) nebo <tr>. Muzes ho pouzit jenom pro zmenu konecneho prvku v danem objektu. Hosanku, ja uz ti to lepe nevysvetlim. Skus se nejdrive neco naucit o OOP a potom sa pustaj do takychto veci.

Tvuj problem uz sem ti vysvetlil. Kdybys byl moudrejsi, tak pochopis, ze to musis predelat. Prinejmensim, tak jak sem to udelal ja. A pak mas 3 <th>-cka (th[0], th[1], th[2]) kere si spoj. Pouzij nejak document.write - ten podporuje to co chces (dynamicke vytvareni objektu) narozdil od innerHTML
Nevim ti dal radit, nevim co ma ta aplikace delat.
Odporucam vychadzat z toho mojho kodu, na svoj mozes zabudnut.
Niektorym veciam som vobec nepochopil. Ze vypises do stranky mesiac a potom ho naspat ziskavas cez java skript a opat cez innerHTML vkladas do stranky a dokonca na to iste miesto. No ma toto logiku?
Martin_
Profil *
Jasne ze vsechny browseri podporuji innerHTML
To není pravda.

Skus se nejdrive neco naucit o OOP
Co s mým problémem má společného OOP?

nofate
Díky za pomoc.

Zkoušel jsem to ještě takhle http://text.hu.cz/pokus.html , pořád se to zobrazuje zvláštně, všude jinak.
nofate
Profil
No podporuje to IE, FF, Opera a Netscape a takove sracky ako avant a jemu podobne, ktore maju podiel na trhu mensi ako jedno alebo dokonca polpercenta ma nezaujimaju. A nemienim kvoli skusaniu ci podporuju innerHTML alebo nie, instalovat taky bordel
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.