Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
czcore Profil * |
#1 · Zasláno: 30. 4. 2007, 13:01:38
ahoj. v JS jsem začátečník, věnuji se spíše php, a proto bych potřeboval radu.
mám formulář z kterého se prokliknu do dceřiného okna. tam se vypíše několik položek (produktů) a do parent okna se při kliknutí předává jejich id. protože jde navolit počet kusů tak se spolu s kódem předá i právě počet kusů - do inputu v parent okně se pak propíše výsledek v podobe "idxkusy" a jako oddělovač se používá středník. so far so good. ale pokud si uživatel rozmyslí počet kusů, změní ho a znovu klikne na předání, tak se do inputu id i s kusy propíše znovu s tím, že tam zůstává i původní hodnota. potřeboval bych při kliknutí prohledat input parent okna, jestli už v něm id jednou není zapsané a pokud ano, tak nahradit počet kusů. zdrojový kód zatím vypadá takhle:
předpokládám že na to bude třeba nějaká funkce, která vezme hodnotu inputu parent okna, prohledá ho o dané id, vyřízne ho, upraví hodnotu za "x" a vloží kód do inputu parent okna zpět upravený. některým z vás to možná přijde triviální, tak vám určitě nezabere moc času to případně napsat :-) díky moc |
||
venca12 Profil |
#2 · Zasláno: 30. 4. 2007, 23:00:49
Pokud to chápu dobře, tak tě zkusím troch popostrčit.
Máš uložená id v řetězci, dejme tomu takhle 'id1;id2;id3;id4' a teď chceš odstranit id2 (víš, že je to id2), tak můžeš provýst následující věc. Rozdělíš si řetězec na pole podle středníku metodou split. pole = 'id1;id2;id3;id4'.split(';'); Přidáš javascriptovému objektu Array metodu pro odstranění jednoho prvku. /** Odstraníš položku z pole a uděláš z něj zpět řetězec.
Snad jsem ti v tom neudělal ještě větší guláš, než v tom teď máš. |
||
czcore Profil * |
#3 · Zasláno: 1. 5. 2007, 11:14:14
naopak, super, díky moc
|
||
Časová prodleva: 18 let
|
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.
0