Autor Zpráva
nemehlo
Profil *
1.
Používám v odkazech toto pro odstranění rámečků okolo odkazů ve FF:

<a href...    onfocus="if(this.blur)this.blur();">


Chtěl bych se zeptat, jde-li pomocí javascriptu nějak zařídit, abych to nemusel ručně vpisovat do každého odkazu.

2.
Dále se chci zeptat, jak toto upravit, aby to fungovalo i v IE. Resp. změna type z text na password:

<input type="text" value="Heslo" onfocus="this.value='';this.type='password';" />


(podotýkám, že javascript ovládám jen povrchně, takže prosím jako s děckem :-)
los
Profil *
Používám v odkazech toto pro odstranění rámečků okolo odkazů ve FF[i]
Takto zrušíš možnosť ovládania klávesnicou. To už je lepšie niečo ako a:focus { outline: 0; } (používať klávesnicou sa to bude nejako dať, ale nebude vidieť, kde je - takže by bolo dobré, keby si to v tom štýle ešte nejako odlíšil od ostatných odkazov).

[i]změna type z text na password

To v IE nejde, takže ak by si to naozaj chcel, tak jedine tak, že odstrániš input type=text a doplníš input type=password, ale zdá sa mi to zbytočne veľa písania, len kvôli tomu, aby tam bolo vidieť na začiatku ten text "Heslo". Bolo by to cca na 5 riadkov, ale naozaj to chceš?
nemehlo
Profil *
1. Ještě to promyslím.
2. Mám takové zadání, tak jestli by ti to nezabralo moc času, určitě by mi to pomohlo. Děkuji.
los
Profil *
2. Napríklad:
html: na onfocus pridám obsluhu udalosti focus (šlo by to pridať aj inak, ale toto je najjednoduchšie):
<input type="text" value="Heslo" onfocus="passwordFocus(this)" />


javascript: vytvorí element input type=password, nahradí ním input type=text a naplánuje nastavenie focusu.
function passwordFocus(el) {

if (el.type == "text") {
var input = document.createElement("input");
input.type = "password";

el.parentNode.replaceChild(input, el);
setTimeout(function() { input.focus(); input = null; }, 0);
}
}
Chamurappi
Profil
Reaguji na nemehlo:
K otázce druhé: snažíš se vyrobit něco jako tohle?
nemehlo
Profil *
Děkuji, už mi to funguje.
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.

0