Autor Zpráva
mylan
Profil
Zdar. Skúšam rôzne somarinky javaskripte a tak som si spravil skrývanie/odkrývanie jednotlivých DIVov pomocou neho. Všetko mi išlo dobre(aspoň som si to myslel :) ), kým som sa na to nepozrel v IE a tam objavil jednu chybičku(malú, ale predsa). Ak mám 2 DIVy pod sebou a ak skryjem horný, tak mi prestanú v IE fungovat odkazy na skrývanie/odkrytie toho spodného...

Lepšie na príklade, na stránke http://newy.bestoldgames.net/test.html som urobil príklad na to... Cheaty su primárne skryté na stránke. Ak ich odkryjete, tak máte 2 DIVy - recenziu a cheaty (skrývanie/odkrývanie je potom cez tie odkazy vpravo hore v divoch: _ o x ). A teraz problém v IE: rozkliknete cheaty a ak potom recenziu minimalizujete(cez to _), tak DIV cheaty sa nedá ovládať. Nezobrazí sa ani kurzor pointer. Neviete náhodou prečo a ako to vyriešiť?

Dufam, že som to napísal pochopiteľne a nie veľmi zdĺhavo...
Yuhů
Profil
v tom se nevyznám.

Smaž co můžeš. Pak ještě jednou smaž, co můžeš. Dej to na samostatnou stránku a zkus, jestli se tam ta chyba projeví.
mylan
Profil
ano, bolo to neprehľadné, ospravedlnujem sa, už som to prerobil snáď teraz prehľadnejšie...

Už som prišiel na to, že vadí to, že je tam vedľa text Recenzia (a Cheaty) napozicovaný relatívne, len neviem, prečo to vadí a tým pádom to v IE v danej situácii nefunguje...
habendorf
Profil
Přesně tak, způsobuje to ta relativní pozice v třídách .nadpis-r a .nadpis-ch
Ale proč, to mi zatím taky nějak uniká. Řešení ale bude jednoduché - rel. pozici vyhoď a odsazení zprava udělej paddingem.
mylan
Profil
No ja som to pôvodne potreboval tam mat position:relative, ale už to idem nejako prerobit. Dakujem...
Peta
Profil *
1. vsechna ta okenka mas stejny, proc ovladaci prvny negenerujes JS? Usetril bys radky a stejne bez JS je ovladat nemuzes.
2. visible nevisible bych resil funkce(id,true/false)
3. nechapu, proc tam musis mit pozici relative? Co treba float? Nebo nejlepe to udelat tabulkou, pokud nejsou obsahem obrazky. Jako vetsina lidi je proti tabulkam, ale trba na takove fora a tekove okenka jako ty tvoje je to idealni vec. Nemusis se starat o spoustu veci, pri zmene pisma se ti neprekryvaji nektere veci...

Souhlasim, ze ty problemy dela prave ta relative a nekde jsem to videl jako bug popsane.

Zkusim ti v rychlosti navrhnout podobny vzhled a pak to sem dam... A otestuji i tu pozici, co by se s tim dalo...
Peta
Profil *
<!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.01 Transitional//EN">
<html><head>
<title>xxx</title>
<meta http-equiv="content-type" content="text/html; charset=windows-1250">

<style type="text/css">
body {behavior:url("csshover.htc");
background:#c0c0c0;color:#000;font-family:verdana,sans-serif;text-alig n:left}

#recenzia {margin:0;background:#fff;}
.nav1 {color:red;font-size:0.9em;padding:2px 4px}
.nadpis1 {color:#c0c0c0;font-weight:normal}
.pointer1 {color:red;cursor:pointer}
.pointer1:hover {color:blue}
table {width:100%}

.vid1, .vid1 div, .vid2 div {display:block}
.nev1, .nev1 div, .nev2 div {display:none}

a {color:red; text-decoration:underline}
a:hover {color:blue;text-decoration:none}
</style>

<script type="text/javascript" language="javascript"><!-- Begin
function hiding(name,cls) {document.getElementById(name).className=cls}
// End --></script>


</head>

<body onload="hiding('cheaty','nev1')">
<div id="center">

<a href="#cheaty" onclick="hiding('cheaty','vid1')">Zobraz Cheaty</a>

<div id="recenzia">
<table cellpadding="0" cellspacing="0" border="1"><tr class="nav1">
<th class="nadpis1">Recenzia</th>
<th width="10%">
<span class="pointer1" title="Minimalizovať recenziu" onclick="hiding('recenzia','nev2')">_</span>
<span class="pointer1" title="Maximalizovať recenziu" onclick="hiding('recenzia','vid2')">o</span>
<span class="about" title="Recenzia sa nedá zavrieť - môžete ju len minimalizovať kliknutím na _">x</span>
</th></tr><tr><td colspan="2"><div>
RECENZIA<br />Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Donec ligula erat, pellentesque pellentesque, porta at, facilisis quis, velit. Fusce tortor sem, faucibus in, dictum quis, lobortis ut, dolor. Praesent volutpat. Aenean congue, ligula ut pellentesque condimentum.
</div></td></tr></table>
</div>

<div id="cheaty">
<table cellpadding="0" cellspacing="0" border="1"><tr class="nav1">
<th class="nadpis1">Cheaty</th>
<th width="10%">
<span class="pointer1" title="Maximalizovať cheaty" onclick="hiding('cheaty','nev2')">_</span>
<span class="pointer1" title="Minimalizovať cheaty" onclick="hiding('cheaty','vid2')">o</span>
<span class="about" title="Skryť cheaty" onclick="hiding('cheaty','nev1')">x</span>
</th></tr><tr><td colspan="2"><div>
CHEATY<br />Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Donec ligula erat, pellentesque pellentesque, porta at, facilisis quis, velit.
</div></td></tr></table>
</div>


</body>
</html>



Stejne mam pocit, ze je tam toho zbytecne moc v CSS i v kodu. Ta tabulka by sla samo generovat cela pomoci JS
Peta
Profil *
Jo, mala zmena, pridal jsem ti tam JS script do CSS, soubor
csshover.htc
Ten bys nasel treba googlem na inetu nebo ja mam v nem original webku napsanou:
http://www.xs4all.nl/~peterned/

Dela to hover pro jine prvky nez A v IE.
habendorf
Profil
Stejne mam pocit, ze je tam toho zbytecne moc v CSS i v kodu. Ta tabulka by sla samo generovat cela pomoci JS

A uživatelé bez JS by viděli kulový. Vůbec nechápu k čemu by to mělo být dobré.
Peta
Profil *
habendorf:
<div id="zprava1">
<h3>Recenzia</h3>
<p> text</p>
<div>

<div id="zprava2">
<h3>Cheaty</h3>
<p> text</p>
<div>

<script>
doskinuj(od 1, do 2)
// doskinuj na tabulky... S tim, ze vytahnes text z H3, vytahnes text z P a prepises innerhtml id=zpravaX
// to neni takovy problem?
</script>

Uzivatele bez CSS a JS by videli hodne?
habendorf, ju, muze byt? :)
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.

0