Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
Peta Profil * |
#1 · Zasláno: 5. 4. 2005, 10:26:20
Ahoj, chci udelat programek, ktery zakoduje retezec v textarea1 do textarea2. Potrebuji pri tom udelat serazovani znaku podle velikosti.
Na stracne s JS s metodou string tady, jsem si vybral funkci: charCodeAt(n) Tato funkce mi vrati unicode znaku. Co to znamena? Co se stane, kdyz do textarea1.value zkopiruji obsah nejakeho htm souboru. Budu moci si udelat mapu 0-255 a tato funkce mi vrati spravne cislo od 0-255 nebo to vraci primo 2 byte? Pripadne, jestli mate nekdo nejaky podobny programek, usnadni mi to praci :) Predelat funkcni vec je vetsinou jednodussi nez se trapit, proc mi to nejede :) |
||
Peta Profil * |
#2 · Zasláno: 5. 4. 2005, 14:11:21
Jj, ptam se na nesmysl, stacilo vyzkouset :) Lenost, no :)
Tak mam jiny problem. Jak udelat pole, aby melo urcitou delku, ale nechci jej hned naplnit? |
||
Peta Profil * |
#3 · Zasláno: 5. 4. 2005, 14:15:48
Taky nesmysl, uz jsem to nasel, pry staci:
xx=new array; a potom se ale musi naplnit aspon nulami for i... xx[i]=0 Zajimalo by mne, ale jak velike to pole mam a aby ta definice byla kompatibilni pro co nej prohlizecu. |
||
Leo Profil |
#4 · Zasláno: 5. 4. 2005, 16:08:02
Co je to serazovani znaku podle velikosti? Co je to velikost znaku?
Spravne je to new Array() pokud ma byt pole jen deklarovane, ale prazdne / podstatna je v JS velikost pismen! Pokud ma byt pole prazdne, a urcitou delkou, pak new Array(256) Leo |
||
Peta Profil * |
#5 · Zasláno: 5. 4. 2005, 17:02:52
new Array(256)
A pokud chci pole se 2ma hodnotami (obe schvalne volim stejne cislo, 256), tak je zapis new Array(256,256) neni to podivne? Ale tak, kdyz to funguje... 1. Mno, mam jakesi kodovani a ted bych chtel, aby se vystup (znaky 0-255) dal ulozit do souboru nebo se zobrazil jako textovy soubor v novem okne. Jak na to? 2. (pripadne jeste, zda predov cisla na znak je oki a nedojde treba pri znaku "backspace" k odmazani podledniho pismene) String.fromCharCode(znaky2[n]) 3. zkratka delam program, kde do textarea1 zadas vstup, kliknes na Start a ono to do textarea2 vypise vysledek. Jenze potiz je v tom, ze textarea to nezobrazi jako hatmatilku, jak jsem chtel, abych to mohl pres CTRL+C a V dat do souboru, pripsat dekodovaci kod... Tak, co s tim? Nejde mi o sifrovani jako takove, ja tam dam jednoduchy huffmanuv kod 31+1 znaku jako 5 bit + znaky na konci toho zbytku, plus hlavicka (delky obou retezcu a znaky nahrazovane v poradi). V packalu neni problem, ukadani do souboru jde. v JS muzu ukladat do souboru vicemene take, jen se to nesejvuje. |
||
Časová prodleva: 20 let
|
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.
0