Autor Zpráva
Peta
Profil *
Ahoj, chci udelat programek, ktery zakoduje retezec v textarea1 do textarea2. Potrebuji pri tom udelat serazovani znaku podle velikosti.
Na stracne s JS s metodou string tady, jsem si vybral funkci: charCodeAt(n)

Tato funkce mi vrati unicode znaku.
Co to znamena?
Co se stane, kdyz do textarea1.value zkopiruji obsah nejakeho htm souboru. Budu moci si udelat mapu 0-255 a tato funkce mi vrati spravne cislo od 0-255 nebo to vraci primo 2 byte?

Pripadne, jestli mate nekdo nejaky podobny programek, usnadni mi to praci :) Predelat funkcni vec je vetsinou jednodussi nez se trapit, proc mi to nejede :)
Peta
Profil *
Jj, ptam se na nesmysl, stacilo vyzkouset :) Lenost, no :)

Tak mam jiny problem. Jak udelat pole, aby melo urcitou delku, ale nechci jej hned naplnit?
Peta
Profil *
Taky nesmysl, uz jsem to nasel, pry staci:
xx=new array;
a potom se ale musi naplnit aspon nulami
for i... xx[i]=0

Zajimalo by mne, ale jak velike to pole mam a aby ta definice byla kompatibilni pro co nej prohlizecu.
Leo
Co je to serazovani znaku podle velikosti? Co je to velikost znaku?

Spravne je to

new Array()

pokud ma byt pole jen deklarovane, ale prazdne / podstatna je v JS velikost pismen!

Pokud ma byt pole prazdne, a urcitou delkou, pak

new Array(256)

Leo
Peta
Profil *
new Array(256)
A pokud chci pole se 2ma hodnotami (obe schvalne volim stejne cislo, 256), tak je zapis
new Array(256,256)
neni to podivne? Ale tak, kdyz to funguje...

1. Mno, mam jakesi kodovani a ted bych chtel, aby se vystup (znaky 0-255) dal ulozit do souboru nebo se zobrazil jako textovy soubor v novem okne.
Jak na to?
2. (pripadne jeste, zda predov cisla na znak je oki a nedojde treba pri znaku "backspace" k odmazani podledniho pismene)
String.fromCharCode(znaky2[n])

3. zkratka delam program, kde do textarea1 zadas vstup, kliknes na Start a ono to do textarea2 vypise vysledek. Jenze potiz je v tom, ze textarea to nezobrazi jako hatmatilku, jak jsem chtel, abych to mohl pres CTRL+C a V dat do souboru, pripsat dekodovaci kod... Tak, co s tim?

Nejde mi o sifrovani jako takove, ja tam dam jednoduchy huffmanuv kod 31+1 znaku jako 5 bit + znaky na konci toho zbytku, plus hlavicka (delky obou retezcu a znaky nahrazovane v poradi). V packalu neni problem, ukadani do souboru jde. v JS muzu ukladat do souboru vicemene take, jen se to nesejvuje.
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.

0