Autor Zpráva
t3
Profil *
neviem, ci sa tu dockam odpovede ale skusim.

mam problem s javascriptom.

mam priblizne takyto kod pre testovanie:

[code]<html>
<head>
<script>
var jmenoCookie, hodnotaCookie, platnostCookie;
function nastavCookie(jmenoCookie, hodnotaCookie, platnostCookie) {
var datum = new Date();
var dobaPlatnosti = platnostCookie*24*60*60*1000;datum.setTime(datum.getTime()+dobaPlatnos ti);
document.cookie = jmenoCookie+"="+escape(hodnotaCookie)+";expires="+datum.toGMTString();
}
function nactiCookie(jmenoCookie) {
var ulozeneCookie = " "+document.cookie+";";
var vysledek = null;
var nazevCookie = " "+jmenoCookie+"=";
var zacatekHodnoty = ulozeneCookie.indexOf(nazevCookie);
var konecHodnoty;
if (zacatekHodnoty != -1) {
zacatekHodnoty += nazevCookie.length;
konecHodnoty = ulozeneCookie.indexOf(";", zacatekHodnoty);
vysledek = ulozeneCookie.substring(zacatekHodnoty, konecHodnoty);
}
return vysledek;
}
//var idPanelu;
function zobrazPanel(idPanelu) {
document.getElementById('m2').style.display='none';
document.getElementById('rtw').style.display='none';
document.getElementById('rtr').style.display='none';
document.getElementById('mtw').style.display='none';
document.getElementById('stw').style.display='none';

if (idPanelu == null) {
idPanelu = "m2";
} else
if (idPanelu == "rtw") {
document.getElementById("rtr").style.display='block';
}
document.getElementById(idPanelu).style.display='block';

}
</script>
</head>
<body>
<script>
preloadm2 = new Image();
preloadm2.src = "../../file/web/buttons/m2-over.jpg";

preloadrtw = new Image();
preloadrtw.src = "../../file/web/buttons/rtw-over.jpg";

preloadmtw = new Image();
preloadmtw.src = "../../file/web/buttons/mtw-over.jpg";

preloadstw = new Image();
preloadstw.src = "../../file/web/buttons/stw-over.jpg";

preloadforum = new Image();
preloadforum.src = "../../file/web/buttons/forum-over.jpg";

m2obr = "../../file/web/buttons/m2.jpg";
rtwobr = "../../file/web/buttons/rtw.jpg";
mtwobr = "../../file/web/buttons/mtw.jpg";
stwobr = "../../file/web/buttons/stw.jpg";
forumobr = "../../file/web/buttons/forum.jpg";


</script>

<div><img></div>
<div><img></div>
<div><img></div>
<div><img></div>
<div><a><img></a></div>

<div>m2</div>
<div>rtw</div>
<div>rtr</div>
<div>mtw</div>
<div>stw</div>

</body>
</html>
[/code]

funguje perfektne. ide o to, ze po kliknuti na obrazok sa zobrazi jeden z tych piatich divov, zmeni sa styl z display none na display block. a pritom sa zapise do cookies, ktory panel bol naposledy otvoreny.

tento kod vsak rozdelujem aby som ho mohol "natrepat" do mojho redakcneho systemu. asi takto:

subor jscript.js

[code]var jmenoCookie, hodnotaCookie, platnostCookie;
function nastavCookie(jmenoCookie, hodnotaCookie, platnostCookie) {
var datum = new Date();
var dobaPlatnosti = platnostCookie*24*60*60*1000;datum.setTime(datum.getTime()+dobaPlatnos ti);
document.cookie = jmenoCookie+"="+escape(hodnotaCookie)+";expires="+datum.toGMTString();
}
function nactiCookie(jmenoCookie) {
var ulozeneCookie = " "+document.cookie+";";
var vysledek = null;
var nazevCookie = " "+jmenoCookie+"=";
var zacatekHodnoty = ulozeneCookie.indexOf(nazevCookie);
var konecHodnoty;
if (zacatekHodnoty != -1) {
zacatekHodnoty += nazevCookie.length;
konecHodnoty = ulozeneCookie.indexOf(";", zacatekHodnoty);
vysledek = ulozeneCookie.substring(zacatekHodnoty, konecHodnoty);
}
return vysledek;
}
//var idPanelu;
function zobrazPanel(idPanelu) {
document.getElementById('m2').style.display='none';
document.getElementById('rtw').style.display='none';
document.getElementById('rtr').style.display='none';
document.getElementById('mtw').style.display='none';
document.getElementById('stw').style.display='none';

if (idPanelu == null) {
idPanelu = "m2";
} else
if (idPanelu == "rtw") {
document.getElementById("rtr").style.display='block';
}
document.getElementById(idPanelu).style.display='block';

}[/code]

tu mam funkcie pre zapis do cookies, tento subor tagom

[code]<script><script type='text/javascript' src='jscript.js'></script></script>[/code]

nahravam do suboru subheader, kde mam toto:

[code]<body o nLoad=zobrazPanel(nactiCookie('panel'));> ";[/code]
(medzera medzi o a nload je narocky, aby mi to zobralo, lebo predtym nechcelo)
a nakoniec si includujem k headeru subor buttons.html kde je toto:

[code]<script>
preloadm2 = new Image();
preloadm2.src = "../../file/web/buttons/m2-over.jpg";

preloadrtw = new Image();
preloadrtw.src = "../../file/web/buttons/rtw-over.jpg";

preloadmtw = new Image();
preloadmtw.src = "../../file/web/buttons/mtw-over.jpg";

preloadstw = new Image();
preloadstw.src = "../../file/web/buttons/stw-over.jpg";

preloadforum = new Image();
preloadforum.src = "../../file/web/buttons/forum-over.jpg";

m2obr = "../../file/web/buttons/m2.jpg";
rtwobr = "../../file/web/buttons/rtw.jpg";
mtwobr = "../../file/web/buttons/mtw.jpg";
stwobr = "../../file/web/buttons/stw.jpg";
forumobr = "../../file/web/buttons/forum.jpg";


</script>

<div><img></div>
<div><img></div>
<div><img></div>
<div><img></div>
<div><a><img></a></div>
[/code]

problem je, ze tie javascriptove funkcie na ukladanie do cookies nefunguju vo firefoxe
MzM
Profil
Mě se to do cookies normálně podařilo uložit.... Nemáš to někde zatrhnuté? Jako "zákaz zápisu do cookies"?
t3
Profil *
ono, kod ked je ako celok funguje vsade, ale ked si ho rozdelim do jednotlivych suborov, tak nefunguje vo ff, vsetko mam nastavene spravne pokial viem...

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit

Neumíte-li správně určit příčinu chyby, vkládejte odkazy na živé ukázky.
Užíváte-li nějakou cizí knihovnu, ukažte odpovídajícím, kde jste ji vzali.

Užitečné odkazy:

Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: