Autor Zpráva
Filtyn
Profil *
Mám na stránce formulář se selectem kde jsem pro hezčí vzhled dal pryč submit tlačítko a nahradil ho JS skriptem který po vybrání nějaké hodnoty v selectu formulář automaticky odešle, problém bude pokud bude mít někdo vypnutý javascript... dá se nějak zařídit aby šel formulář odeslat entrem (nebo jinak) i bez toho abych tam musel na stránce zobrazovat tlačítko submit?
Senyx
Profil
asi maximálně dát tam submit, v css mu nastavit display: none; ale každopádně jakékoli skrývání tlačítka nedoporučuji
Limit
Profil *
No tak to sem právě zkoušel ale nefungovalo to,,,
peta
Profil
Limit
visibility:hidden, ale zalezi na prohlizeci, jak pracuje s formulari. Ja bych tam to tlacitko dal viditelne, treba :)
Leo
Profil
Ja bych tlacitko nechal viditelne, JS to pri zmene odesle i pokud tam bude :-) Jina otazka je, jestli uzivatel CEKA (a chce) aby se formular odeslal pri zmene, bez jeho vule, Leo
Limit
Profil *
No právě že mě se tam to tlačítko vůbec nehodí a lámalo by to vzhled ošklivě, odeslat to uživatel chce určitě protože select je jediná hodnota v tom formuláři a hodnotu v něm mění jedině za účelem odeslání :)

Ač nerad mohl bych apelovat na zobrazení nějakého malého tlačítka submit, ale rád bych aby se vložilo jen v případě že má uživatel vypnutý javascript, jak by to bylo nejlepší udělat? Napadlo mě něco jako že tlačítko vložím do spanu a pomocí javascriptu document.write tam vložím style="display: none" což způsobí to že při vypnutém javascriptu se neprovede document.write, tudíž se nevloží display: none a tlačítko bude vidět, co si o tom myslíte? Mám to udělat nějak jinak?
peta
Profil
Limit
"No právě že mě se tam to tlačítko vůbec nehodí a lámalo by to vzhled ošklivě"
Pokud tam neni, je to vylozene chyba v pristupnosti (viz ten JS). Takze si s tim designer musi poradit, aby dodrzel na html, co tam ma byt.

Ano, slo by to javascriptem skryt, visibility/width/height/position. Ale musi se pocitat s tim, ze to pri nacitani stranky muze poskakovat.
Jak rikam, tlacitko bych udelal viditelne vzdy. Cokoliv jineho se musi resit ne prilis vhodnymi metodami a vysledek neni ani takovy...
Staňa
Profil *
Dobrý den, chtěl jbych se zeptat, zda by se nějakým jednudušším způsobem dal udělat nějaký formulář. Sloužilo by to jako tvorba www stránky. Uživatel by si najel na formulář, vyplnil nadpis, text, popř přihodil nějaký odkaz, fotku, písma by byly nadefinované, takže by si vybral velikosti, barvy atd.. no a aby, když to odešle se mu vygenerovala www stránka. Myslíte, že by to šlo, popř. znáte nějaký jiný způsob? Díky, Staňa

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit

Neumíte-li správně určit příčinu chyby, vkládejte odkazy na živé ukázky.
Užíváte-li nějakou cizí knihovnu, ukažte odpovídajícím, kde jste ji vzali.

Užitečné odkazy:

Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: