Autor Zpráva
FlashDance
Profil *
Zdar, potreboval bych se na neco zeptat. Kazda stranka ma nekde nahore nedefinovanou JavaScriptovou cast.... (mezi tagy <SCRIPT> ... </SCRIPT>)... No a tam jsou ruzny funkce... a promenny.... atd.... hezky to pracuje.... Ale. Proc se ptam. -- Dejme tomu ze mam dve stranky.... kazda ma nehore definovan JavaScriptovy obsah... --- Lze nejakym zpusobem z jedne stranky zavolat "neco z ciziho javascriptu" (rozumej z te duhe stranky.... ), napr promennou? Pravdepodobne takhle jednoduse ne.... protoze se vykonava pouze aktualni Javascript.... ALe co kdyz dva IFRAMy... a tam jsou prave ony dve stranky? (Vlastne se vykonavaji najednou) -- Mohou nejak spolupracovat? V PHP se je to reseno Sessions. Existuje neco jako superglobalni promenna i v JavaScriptu? Proste potrebuji ziskat Javascriptovou promennou z jedne stranky do druhe.... aniz bych aktualizoval.... Lze to nejak? -- Diky
Joker
Profil
Co třeba cookies?
FlashDance
Profil *
No.... to prave nechci.... plno lidi je ma zakazany... a to by pak dost ovlivnilo funkcnost.... -- Vazne to nejde udelat jinak nezp res cookies??
FlashDance
Profil *
Nebo lze se nejak JavaScriptem dotazat na hodnotu php Session?? Kdyz uz jse stranka nahrana... proste treba po tom co uzivatel zmackne tlacitko..... --- pls help ...
FlashDance
Profil *
Proste a jednoduse... jestli muzu Javascriptem precist nejak PHP Session..... ))
Leo
Profil
Mozna to nevite, ale i PHP session funguji jen diky cookies. Kdo je ma zakazany ma smulu. Pomijim nouzove reseni pres SID/URL, to ma vic nevyhod nez vyhod, Leo
peta
Profil
Leo Tak ale na to nouzove reseni s SESSIONID prave spoleham :) Nevyhody nejsou podstatne. Treba PHP RS verze, co tu maji, pouziva COOKIES.

FlashDance
globalni pres stranky lze resit:
- SESSION PHP
- COOKIES JS/PHP
- ajax JS+PHP (jedna z Ajax funkci je volani stranky na pozadi, vystup se zpracovava pres JS; nevyhoda je zrejma, kdo nema JS, je v haji)
- prace s objektem window (jakpsatweb - javascript - objekt window) (pokud oteviras nove okno na nejakem dokumente, pak mas pristup do tohoto dokumentu; podobne s IFRAME, ale tam je to jednodussi, tam se to nemusi resit pres window.opener; a IFRAME si muzes napozicovat, kde chces)
FlashDance
Profil *
Ok diky moc.... Uz to nejak vykoumam.... Diky

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit

Neumíte-li správně určit příčinu chyby, vkládejte odkazy na živé ukázky.
Užíváte-li nějakou cizí knihovnu, ukažte odpovídajícím, kde jste ji vzali.

Užitečné odkazy:

Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: