Autor Zpráva
yoyer
Profil
Potřeboval bych poradit:
Napsal jsem si minifunkci:
function putt(){
window.location.href="../chat.py/setViewed?room=XXX&line=XXX";
}
ale když jí vyvolám tak mi nejede :-) :-| Firefox mi píše :

Chyba: unterminated string literal
Zdrojový soubor: XXXXXX
Řádek: X, Sloupec: X
Zdrojový kód:
location.href="../chat.py/setViewed?room=XXX&line=XXX
peta
Profil
yoyer
samozrejme, protoze jsi nedal odkaz na zdrojovy kod.
Takze ti samozrejme take nemuze nikdo poradit, muzeme jen tipovat. Nam to totiz tu chybu nepise a nemame v cem dohledavat.

To, co jsi napsal, je totiz spravne a to by melo fungovat. Otazka je, co mas v tom XXX, vime?

Takze dohad 1:
http://www.jakpsatweb.cz/javascript/objekt-window.html#location
window.location.href = "http://dusan.pc-slany.cz";
window.location.href="../chat.py/setViewed?room=XXX&line=XXX";
naprosto legalni URL adresa. Ale pokud mas XXX nejake nelegalni znaky, jako naproklad mezery, hacky, carky a pod, tak se neni cemu divit.

Dohad 2:
"../" , ale to by nemelo vadit, relativni cesta

Rad bych pomohl, ale nevim, co mas v XXX, takze je mi lito. Nejlepsi zrovna dat odkaz na stranku. Kopirovat kod nema smysl, pokud neni jednoduchy.
Tez bych zkusil
URL = "../chat.py/setViewed?room=XXX&line=XXX";
alert(URL)
... v podstate vsechny dulezite udajejsi oznacil jako XXX :) pak, babo rad :)

unterminated string literal = nezpracovatelny znak v retezci
yoyer
Profil
takže dohad 1 byl správný... Teď ještě jak se toho zbavit? Existuje nějaká funkce v javascriptu, která by překódovala řetězec na HTML kódy? Tím nemyslím tu funkci v PHP, protože PHP nemám a nepoužívám.
yoyer
Profil
pomůže někdo? Je to nutné!!!
centi
Profil
yoyer
1. escape() + unescape()
alebo
2. encodeURIComponent() + decodeURIComponent

Prekódujú reťazec do URL formy.

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit

Neumíte-li správně určit příčinu chyby, vkládejte odkazy na živé ukázky.
Užíváte-li nějakou cizí knihovnu, ukažte odpovídajícím, kde jste ji vzali.

Užitečné odkazy:

Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0