Autor Zpráva
T1000
Profil
Ahoj,
o javascriptu nic nevím, ale potřebuju takovou blbost.
Mám 2 soubory: index.php a komentere.php.
Soubor jménem komentare.php je includován do souboru index.php a v souboru komentare.php je tento kod:
<a href="#" onclick='pridej("tady napište text")'><img src='../sm/b.gif' border='0' alt='Tučně' title='Vložit tučný text'></a>

otázka je kam mám umístit tento script:
<script>
function pridej(a){
textarea=document.getElementsByTagName("textarea")[0];
textarea.value+=a;
}</script>
peta
Profil
T1000
kde nic neni, tam nic neporadis :)
index.php -> txt -> odkaz
komentare.php -> txt -> odkaz

"o javascriptu nic nevím"
jakpsatweb - javascript - priklady

getElementsByTagName("textarea")
get - element - by - tag - name = "TEXTAREA"
takze to bude fungovat nekde, kde je tag TEXTAREA
jakpsatweb - javascript - priklady - formulare
jakpsatweb - html - textarea

A proc pouzivas a href=, kdyz stejne pouzivas onclick? to mas nejake zmanete, tak pouzij jiny tag, treba span.
T1000
Profil
díky, jediný problém je v tom, že se nezmění šipka, já jako javascript neumím, ale proto tam asi bylo to href="#". Ale díky za to, protože to tam nutně být nemusí.
peta
Profil
"jediný problém je v tom, že se nezmění šipka"
???
cim dal mene ti rozumim. Nikde zadna sipka neni a najednou je o ni rec :)

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit

Neumíte-li správně určit příčinu chyby, vkládejte odkazy na živé ukázky.
Užíváte-li nějakou cizí knihovnu, ukažte odpovídajícím, kde jste ji vzali.

Užitečné odkazy:

Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: