Autor Zpráva
sTeeVe
Profil
Zdravím všechny, v javascriptu jsem naprostý laik a proto jsem pro dhtml menu použil již existující skript, který jsem upravil pro své potřeby.

Ve firefoxu a v opeře se vše chová jak má - tedy po najetí vyjede, po umístění kurzoru jinam zase zmizí. V ie7 sice submenu po ukázání kurzoru najede, ale už nezmizí po vyjetí kurzoru a tak vzniká "guláš" submenu, které se zobrazují přes sebe.

improvizovaná ukázka (formátování si nevšímejte, po nasazení do layoutu je to v pořádku...)

Nevíte si s tím někdo rady? Jedná se o bug?

Díky za pomoc, sTeeVe
sTeeVe
Profil
Našel jsem řešení, které funguje jen přes css, ale přesto mě pořád zajímá ta možnost s javascriptem - jak to mám udělat, aby bylo bezproblémové i pro ie?
ah01
Profil
Pokud si tím bugem myslel chybu vlastního IE, tak to rozhodně není. Spíš je zázrak, že se ti zdá, že to funguje v ostatních prohlížečích. Ten script je už od pohledu dost divný. Vzhledem k tomu, že píšeš, že jsi v JS laik, tak nevím, jestli to rozebírat do detailu, protože v tom co jsi „nějak dal dohromady“ je těch chyb více. Nejspíš vznikly tvojí implementací původního skriptu. Buď si projdi znovu původní kód, a nebo tenhle skript nepoužívej vůbec.

PS: Spíš bych doporučoval tu druhou možnost, protože i pokud to původní fungovalo, tak je ten skript poněkud pochybný (viz např. "eval('document.all.'+x);" ).
peta
Profil
sTeeVe
ted zrovna nemam IE, ale viz ah01, zkus zmenit treba fci objGet()
za nekterou z techto prikladu:
http://peter-mlich.wz.cz/x/ww/js/JSpriklady.htm
a zkus ji take pouzivat:

if(document.getElementById){
var el = document.getElementById ("menu")
to je presne ono, kde se da ten IF zrusit a nahradit objGet

... jinak, nemam ted IE7, ale ve FF mam plnou JS konzolu chyb
Chyba: document.getElementById("menu") has no properties
Zdrojový soubor: http://www.prectisito.cz/new/menu.js
Řádek: 50
... zcela logicka a spravna chyba, protoze v HEAD jeste neni BODY a kdyz tam poustit prave zminene radky s "menu", tak ten tag neexistuje a cely script se zasekne na chybe. Treba to prepsat do funkce a zavolat na window.onload
... a pak CSS chyby
Varování: Očekáván konec hodnoty vlastnosti, ale nalezeno 'color'. Chyba při parsování hodnoty vlastnosti 'text-align'. Deklarace vynechána.
Zdrojový soubor: http://www.prectisito.cz/new/css/global.css
Řádek: 168
Varování: Očekáván konec hodnoty vlastnosti, ale nalezeno 'dotted'. Chyba při parsování hodnoty vlastnosti 'border-bottom-width'. Deklarace vynechána.
Zdrojový soubor: http://www.prectisito.cz/new/css/global.css
Řádek: 124
Varování: Očekáván konec hodnoty vlastnosti, ale nalezeno '30px'. Chyba při parsování hodnoty vlastnosti 'padding-top'. Deklarace vynechána.
Zdrojový soubor: http://www.prectisito.cz/new/css/global.css
Řádek: 115
takze jako se nediv, ze ti to nefunguje.

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit

Neumíte-li správně určit příčinu chyby, vkládejte odkazy na živé ukázky.
Užíváte-li nějakou cizí knihovnu, ukažte odpovídajícím, kde jste ji vzali.

Užitečné odkazy:

Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: