Autor Zpráva
paskvil
Profil *
Dobry den tvorim vlastní CMS a rad bych se zeptal zda jsou na netu nejake tutorialy apod s formatovanim textu pomocí JS, nebo i jinou metodou, dekuji. Vyuzil bych jej napr. na tvorbu Clanku, novinek apod...
peta
Profil
jakpsatweb - Wysiwyg editor na 6 radku
Trosku jsem to predelal...
http://peter-mlich.wz.cz/x/ww/js/JSpriklady.htm
http://www.volny.cz/peter.mlich/www.htm#mssub18

Tutorialy samozrejme jsou, ale musis vedet, co hledat.
v tom JSpriklady treba mam priklad na editaci v IE/FF kde jedno pracuje s IFRAME a druhe s DIVem.
A pak to lze samozrejme udelat podobne jako s tim iframe pro vsechny ostatni prohlizece, jen si budes muset dopsat JS funkce. Protoze ten editor vyuziva vestavenych funkci obou prohlizecu. A tyhle funkce jsou prave popsane v dokumentaci na MS a mozilla. Cili tutorial je.

Prikladu na inetu take spoustu:
http://www.volny.cz/peter.mlich/www.htm#main6
Tomáš Hanus
Profil
http://chvojka.misto.cz/ druhy clanek, vyber si javascript
paskvil
Profil *
Panove kazdopadne dekuji ale me by bohate stacilo neco ve smyslu co je tady. Kliknu na ikonku a do pole se mi vlozi predpripraveny tag, to same u odkazu, odradkovani odstavcich apod, jde mi jen o ten princip... diky
peta
Profil
paskvil
:)
tos nerek, ze ti staci jen editace HTML a nehledas nic WYSIWYG

navod je jednoduchy
jakpsatweb - javascript - priklady - formulare

<button onclick="document.f.textar.value+='[b]'">B</button>
<button onclick="document.f.textar.value+='[/b]'">/B</button>
<form name=f>
<textarea name=textar></textarea>
</form>

<script>function add(t) {document.f.textar.value+='['+t+']';}</script>
<button onclick="add('b')">B</button>
<button onclick="add('/b')">/B</button>
<form name=f>
<textarea name=textar></textarea>
</form>

jaky dal navod potrebujes? Na pozici kurzoru v textarea?
http://www.volny.cz/peter.mlich/www.htm#main6
frances
Profil *
Nazdarem chlapy tak jsem zapracoval na tom formatovani a mam takovy dotazek. Jak byste vyresili to aby kdyz kliknu na button tucne tak se neobjevil tak v textarea na konci ale objevil by se az tam kam bych zaklik mysi... Diky
peta
Profil
http://www.volny.cz/peter.mlich/www.htm#mssub12
textarea kurzor
tam to ale nejspis pracuje s oznacenym textem.

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit

Neumíte-li správně určit příčinu chyby, vkládejte odkazy na živé ukázky.
Užíváte-li nějakou cizí knihovnu, ukažte odpovídajícím, kde jste ji vzali.

Užitečné odkazy:

Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: