Autor Zpráva
lars
Profil *
dobry vecer, chtel bych menit obrazek v casovim intervalu, ale nejde mi to:D
nevim kde delam chybu:(

<script type="text/javascript" >


var i = 2;

function doIt(){

document.images['obrazek'].src = 'obr' + i +'.JPG';
i++;
if( i == 10)
i = 1;
setTimeout("doIt()", 1000);
return true;
}

</script>
</head>
<body>

<img id="obrazek "src="obr1.JPG" />

<button type="button" onclick="doIt()" >spust</button>


</body>
Alphard
Profil

<body>
<script type="text/javascript" >
var i = 2;
function doIt(){
document.images['obrazek'].src = 'obr' + i +'.JPG';
i++;
if( i == 10)
i = 1;
return true;
}
</script>
</head>
<body>
<img id="obrazek" src="obr1.JPG" />
<button type="button" onclick="window.setInterval('doIt()', 3000);" >spust</button>
</body>
</html>
lars
Profil *
ty
Alphard
Profil
ty
můžeš to prosím trochu rozvést?
habendorf
Profil
Alphard

thank you

Pán je cool.
Alphard
Profil
lars
omlouvám, znám desítky zkratek, ale tohle mě nenapdlo :-)

habendorf
díky (ty) :-)
peta
Profil
Alphard
jen takove poznamky

<img id="obrazek" src="obr1.JPG" />
... k cemu ID, kdyz jej pak nepouzivas?
<button type="button" onclick="window.setInterval('doIt()', 3000);" >spust</button>
... obecne plati, ze tlacitka button, input funguji spravne jen uvnitr tagu FORM. Treba dobre je to videt u INPUT type=radio se stejnym name.
... <button type="button" , to snad ani nemusi byt? :)

i++; if( i == 10) {i = 1;}
i = (i+1)%10; //ale zacita to pak nulou a ne 1 nebo 2, jak je puvodni kod
Alphard
Profil
peta
čtu to až teď, obecně lze říct, že jsem nechal co nejvíce z původního
1. k ničemu, ale taky nevadí, bylo to tam, nechal jsem to tam
2. kdybych data odesílal, dal bych fo <form>, tady jsem jen nechal původní prvek, na který byl navázaný onclick
3. nemusí, ani jsem si toho nevšiml
4. nebyl důvod měnit původní kód

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit

Neumíte-li správně určit příčinu chyby, vkládejte odkazy na živé ukázky.
Užíváte-li nějakou cizí knihovnu, ukažte odpovídajícím, kde jste ji vzali.

Užitečné odkazy:

Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0