Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
Jannny Profil * |
#1 · Zasláno: 28. 8. 2007, 21:55:34
Ahoj, mám na svém webu levé menu řešeno pomocí JS - abych úpravou skriptu mohl zaktualizovat menu na všech stránkách. Externí JS který do stránek vkládám vypadá takto:
odkaz ="Hlavní stránka" ; titulek ="Hlavní stránka" ; url ="index.htm" ; document.write("<p><a href='" + url + "' title='" + titulek + "'>" + odkaz + "</a></p>") odkaz ="Nabídka"; titulek ="nabídka" ; url ="nabidka.htm" ; document.write("<p><a href='" + url + "' title='" + titulek + "'>" + odkaz + "</a></p>") odkaz ="Ostatní"; titulek ="Ostatní"; url ="ostatni.htm"; document.write("<p><a href='" + url + "' title='" + titulek + "'>" + odkaz + "</a></p>") odkaz ="Kontakt" ; titulek ="" ; url ="kontakt.htm"; document.write("<p><a href='" + url + "' title='" + titulek + "'>" + odkaz + "</a></p>") A můj dotaz - Jak má vypadat skript, který by vypisoval stejné údaje jako teď, ale abych nemusel ke každému odkazu použít document.write(... Schematicky by to mělo vypadat nějak takto: Seznam odkazů jméno1, titulek1, URL1; jméno2, titulek2, URL2; jméno3, titulek3, URL3; vypiš(odkazy) a ideální by bylo ještě nějak zjistit, zda-li je navštívená nějaká z předdefinovaných URL a pokud ano, tak tuto URL nezobrazovat jako odkaz a zároveň nastavit tomu odstavci třídu (<p class="...") Díky.. |
||
Nox Profil |
#2 · Zasláno: 28. 8. 2007, 22:21:33 · Upravil/a: Nox
Zdravim,
vyřeším ti problém ale ne tvůj dotaz - resp. tento způsob je dost hrůzný, takže.... potřebuješ aby si k úpravě menu ve všech stránkách musela editovat na jednom místě, čiliže vytvoř si na to soubor .html, smaž hlavičku a patičku (žádný head, html, body tagy) a vlož si tam normální html kod toho menu a pak na všechny stránky kde menu chceš dej na to místo <?php include "menu.html"; ?> ...dneska to už radim potřetí... P.S.: navíc tvůj způsob je přes JS, takže pokud třeba někdo sedne v kavárně kde to bude z bezpečnosti náhodou vyplý tak má smůlu |
||
Jannny Profil * |
#3 · Zasláno: 28. 8. 2007, 22:34:12
Ahoj, znám tenhle způsob... a nechtěl/a jsi ještě říct, že ten původní soubor musí mít příponu .php ?
|
||
Jannny Profil * |
#4 · Zasláno: 28. 8. 2007, 22:37:32
Otázka tedy je, jak zařídit vkládání kusu kódu do toho souboru na straně serveru, aniž by musel mít příponu PHP.
Jinak bych totiž musel ty přípony ručně měnit a myslím si, že pokud ne tak je třeba změnit nějaké nastavení na serveru, na což nemám právo.. |
||
Nox Profil |
- l ;)
Hmm, myslim že by to mělo fungovat aniž by musely být php... kdyžtak si to zkus na jednom a uvidíš |
||
Jannny Profil * |
#6 · Zasláno: 28. 8. 2007, 22:55:59
Zajímalo by mne jak to deláš ty, ale já příponu .php použít musím, což pro mne znamená při každé aktualizaci měnit několika souborům příponu a to se mi nechce, spíše by mne zajímalo jak nastavit server, aby do každé stránky (i s příponou.html) vkládal kus určeného souboru. Řešení typu index.php?vypis=kontakt se mi nechce používat zas tak velký web nemám..
|
||
Nox Profil |
#7 · Zasláno: 28. 8. 2007, 23:03:10
Řešení typu index.php?vypis=kontakt se mi nechce používat zas tak velký web nemám..
Koukám že v tom máš dost zmatek... toto je totiž to stejné co sem psal, jenom ještě v o něco menším měřítku Ale pokud tvůj web nemá míň jak 4 jakýkoliv stránky tak bych o tom rozhodně uvažoval ...aspoň nebudeš muset řešit věci typu přepisování spousty přípon ...holt riziko učení se za běhu což pro mne znamená při každé aktualizaci měnit Proč při každé? Ty koncovky souborů změníš přece jen jednou a hotovo, ne? Ušetříš si tak mnohem víc času než nad tím strávíš... Momentálně to dělám tak, že především vykuchám všechno co je nad obsahem, potom vše co je pod obsahem (myšleno v kódu, ne layoutem) a vložím to tam tím includem |
||
Jannny Profil * |
#8 · Zasláno: 28. 8. 2007, 23:19:14
Koukám že v tom máš dost zmatek... toto je totiž to stejné co sem psal, jenom ještě v o něco
menším měřítku Zmatek v tom nemám, je to v tom ten rozdíl, že při tomto řešení bych to zvládl i bez změny přípon. Ty koncovky souborů změníš přece jen jednou a hotovo, ne? Zkus si editovat stránku, která má příponu .php a průběžně si ji zobrazovat pro kontrolu... když ji máš na svým disku a ne na serveru |
||
Nox Profil |
#9 · Zasláno: 28. 8. 2007, 23:22:31 · Upravil/a: Nox
Jannny
Zkus si editovat stránku, která má příponu .php a průběžně si ji zobrazovat pro kontrolu... když ji máš na svým disku a ne na serveru Aha...no...během asi 2 sekund mám soubor nahraný na ftp a prohlížeč refreshnutý, takže to neřešim a stíhám úplně stejně jako bych to měl na lokále... |
||
Jannny Profil * |
#10 · Zasláno: 28. 8. 2007, 23:23:42
a ideální by bylo ještě nějak zjistit, zda-li je navštívená nějaká z předdefinovaných URL a pokud ano, tak tuto URL nezobrazovat jako odkaz a zároveň nastavit tomu odstavci třídu (<p class="...")
a navíc bych musel i v PHP řešit výše uvedený problém... nevadí, zeptám se správce serveru, zda-li by nešlo vkládat do určitých stránek nějaký kód automaticky... kdyby se ten php skript vykonal i kdyby stránka neměla příponu .php, tak bych v podstatě neměl problém.. |
||
Jannny Profil * |
#11 · Zasláno: 28. 8. 2007, 23:25:33
Aha...no...během asi 2 sekund mám soubor nahraný na ftp a prohlížeč refreshnutý,
takže to neřešim a stíhám úplně stejně jako bych to měl na lokále... hmm, kdybych měl net, u kterýho by normálně fungovalo FTP (soubor se nenahrával na servr 20 sekund) tak to neřeším :-) |
||
Nox Profil |
#12 · Zasláno: 28. 8. 2007, 23:29:03 · Upravil/a: Nox
Jak jsem psal...s testem na webu není problém
Mě je to jedno, ale přijde mi že řešíš lehký věci neuvěřitelně složitě myslim že if($_SERVER["REQUES_URI"]=="něco.php"){echo "class="něco"";} ADD FTP aha...no, nevim, měl sem problémy s total commanderem, tak sem začal používat FireFox FireFTP a jede úplne bezvadně, ale nevim jestli je problém u tebe zrovna tam |
||
Jannny Profil * |
#13 · Zasláno: 28. 8. 2007, 23:32:17
Mě je to jedno, ale přijde mi že řešíš lehký věci neuvěřitelně složitě
myslim že if($_SERVER["REQUES_URI"]=="něco.php"){echo "class="něco"";} Díky, ale takhle jsem to nemyslel... Myslel jsem to tak, že by server nahrazoval například nějaký komentář v html souboru kódem z nějakého zvoleného souboru a to automaticky, čehož by se dosáhlo nastavením serveru a ne naprogramováním té fce v PHP |
||
Nox Profil |
#14 · Zasláno: 28. 8. 2007, 23:34:04
Jako projet html kód a přepozměňovat našlý řetězce...tak to nevim
|
||
Jannny Profil * |
#15 · Zasláno: 28. 8. 2007, 23:52:19
Jako projet html kód a přepozměňovat našlý řetězce...tak to nevim
Přesně tak no.. a nebo automaticky do všech stránek.. nahrazování je ale lepší.. nevím jak se to běžně dělá.. |
||
peta Profil |
#16 · Zasláno: 29. 8. 2007, 08:18:05
Jannny
PHP na disku: google.com wamp server nainstalovat, spustit, pak napises localhost do www prohlizece a das enter PHP include includuje soubor, jakykoliv, treba menu.html menu.htx menu.nic PHP kod v nem se rozlisuje PHP znackami, bez nich to vklada jako echo soubor cz.php.net/echo cz.php.net/include "spíše by mne zajímalo jak nastavit server, aby do každé stránky (i s příponou.html) vkládal kus určeného souboru" jakpsatweb - html - ramy "jak to deláš ty" PHP include + str_replace (pro oznaceni selected item v tom menu) PHP +SQL + include JS innerHTML HTML iframe HTML - rucne do vsech 5ti stranek. Pri vice premyslim o jine verzi je mozne kombinovat |
||
Janny Profil * |
#17 · Zasláno: 29. 8. 2007, 11:03:09
"spíše by mne zajímalo jak nastavit server, aby do každé stránky (i s příponou.html) vkládal kus určeného souboru"
jakpsatweb - html - ramy nepochopil jsem tuhle odpověď.. |
||
peta Profil |
#18 · Zasláno: 29. 8. 2007, 15:04:37
Janny
- ze jde vkladani kodu vyresit pomoci ramu. - Nebo tez pouzivam JS: http://peter-mlich.wz.cz/x/ww/js/JSpriklady.htm - nebo , mozne pouzit htaccess mod_rewrite, presmerovat kazdou stranku tak, aby: index.html -> index.php?stranka=index.html index.php <p>reklama</p> <?php include($_GET['stranka']); ?> <p>reklama</p> nic tezkeho. |
||
Časová prodleva: 18 let
|
0