Autor Zpráva
honza8
Profil *
ahoj, uz delsi dobu se motam v jednom problemu a budu vam moc vdecny za rady. Potrebuji udelat dynamicky se menici select boxy v zavislosti na sobe, pricemz by melo byt umozneno "libovolne vnoreni" (konkretne mam: kategorie, podkategorie, podpodkategorie atd.) - postup je nasledujici:
1. formular se selectem obsahuje root kategorii. Kazda polozka ma udalost onchange na callCategories - funkce, ktera udela request na server (ajax.request z knihovny prototype.js) a preda id vyberu
2. na serveru mam skript, ktery na zaklade predaneho id vybere z db polozky podkategorie (cili ty, ktere maji jako parent tu predchozi)
a zde je problem - jak prenest toho pole (gen. serverem) zpet do ajaxu, abych mohl vygenerovat dalsi select boxy? zkousel jsem udelat v JS handle funkci (tato funkce je zareg. v callCategories jako handle requestu: onComplete: handleCategories) veci typu $('categories').innerHTML = transport.responseText - kde responseText je kod echo "<script ..> var categories[ [0,'lala'], [1,'lolo'], .] </script>" cili vystup by se mel dostat na vystup stranky a JS by mel mit pristus to tomuto poli ale nedeje se tak.. pritom kdyz echem vratim nejaky html tak to se normalne preda.. problem bude asi v tom ze JS do predaneho kusu JS "nevidi"
Muzete mi prosim poradit, jak to vyresit ci jak to delate vy? pripadne, jestli nevidite v cem je problem? dekuji mnohokrat.
honza8
Profil *
vyreseno pomoci JSON

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit

Neumíte-li správně určit příčinu chyby, vkládejte odkazy na živé ukázky.
Užíváte-li nějakou cizí knihovnu, ukažte odpovídajícím, kde jste ji vzali.

Užitečné odkazy:

Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0