Autor Zpráva
Michalk
Profil *
Ahoj lidi, chtěl jsem vytvořit script, který by automaticky měnil hlavičku podle aktuálního měsíce, ale nefunguje mi. Kde to mám špatně?
<script type="text/javascript">
// JavaScript Document: Změna banneru podle aktuálního měsíce
dnes = new Date();
mesic = dnes.getMonth() + 1;
if (mesic <= 2)document.write("<img src="grafika/hlavicka-zima.jpg" width="100%" height="143">")
else if((mesic > 2) && (mesic <= 4))
document.write("<img src="grafika/hlavicka-jaro.jpg" width="100%" height="143">")
else if(mesic = 5)
document.write("<img src="grafika/hlavicka-april.jpg" width="100%" height="143">")
else if((mesic > 5) && (mesic <= 8)
document.write("<img src="grafika/hlavicka-prazdniny.jpg" width="100%" height="143">")
else if((mesic > 8) && (mesic <= 11)
document.write("<img src="grafika/hlavicka-podzim.jpg" width="100%" height="143">")
else if(mesic = 12)
document.write("<img src="grafika/hlavicka-vanoce.jpg" width="100%" height="143">");
</script>
Michalk
Profil *
Tak jsem to už vyřešil. v document.write nesmí být uvozovky, ale musí tam být apostrofy. kromě toho mi tam na pár místech chyběla ukončovací závorka. obrázek mi to sice změní, ale v IE je z něj úzká nudle a v Opeře se zase nechová podle CSS, takže to asi byla zbytečná práce.
nosko
Profil
No ja by som v prvom rade namiesto 143 dal 143px , ktovie čo to spraví a s width by som sa tiež troška pohral :)
peta
Profil
Michalk
http://www.volny.cz/peter.mlich/www.htm#mssub9
snezeni 4x

else if(mesic = 12)
to je zbytecne, 12 je posledni moznost. Pokud by nastala chyba, mel bys vzdy vanoce.

document.write("<img src="grafika/hlavicka-jaro.jpg" width="100%" height="143">")
to je mozna take zbytecne na kazdem rakdu, pouzil bys promennou s nazvem souboru a retezec zobrazil az na konci ifu jako
document.write("<img src=\"grafika/"+str+...);
los
Profil *
Keď už je tu reč o tom, kto by to ako inak zapísal, tak by sa to prípadne dalo aj takto :-)
document.write('<img src="grafika/hlavicka-' + ["zima", "jaro", "april", "prazdniny", "podzim", "vanoce"][[0, 0, 1, 1, 2, 3, 3, 3, 4, 4, 4, 5][new Date().getMonth()]] + '.jpg" width="100%" height="143">');
Dero
Profil
los: Nádhera. Přijde mi to jako nejpřehlednější verze.
peta
Profil
los
i tak by to slo :) hezky :) jenom pro podminkovani na dny bys to mel o dost slozitejsi :)

arr_obr = ["zima", "jaro", "april", "prazdniny", "podzim", "vanoce"];
arr_cislo = [0, 0, 1, 1, 2, 3, 3, 3, 4, 4, 4, 5]; //12 mesicu a k nim IDobr
m = new Date().getMonth();
arr_obr[arr_cislo[m]];

kdyby to nekdo chtel po tobe lustit, at to ma snadnejsi.
Rodeista
Profil *
Měl bych prosbičku, potřeboval bych měnit obrázky po dnech. Pomůžete prosím s návrhem nějakýho jednoduchýho řešení? Fotek mám připraveno zatím 45... Je to pro web www.h2omaniaks.com (upravená verze pro velký fotky a celkově jak to bude vypadat po změně je na www.h2omaniaks.ic.cz - jen tam mám zatím jen jednu zkušební fotku)

Díky za každou radu, buď sem, nebo na maila- rodeista@h2omaniaks.com
Str4wberry
Profil
Rodeisto,
založ si vlastní téma — ovšem pokud se Ti nic podobného nepodařilo zde na diskusi (či jinde) nalézt.
Rodeista
Profil *
No, našel jsem právě tohle téma a přijde mi, že je trochu zbytečný zakládat jiný, protože nadpis tady je i pro mou prosbu..Ale oka, založim teda jiný no...
Chamurappi
Profil
Reaguji na Rodeistu:
Tvá prosba ale navazuje jen na ten nadpis, na nic jiného zde nereaguje. Hodně lidí bude kvůli tobě zbytečně číst dva měsíce staré příspěvky. Zamykám.
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.