Autor Zpráva
Honza22
Profil
Měl bych otázku, vím, že je to tu asi nejčastější téma, ale mě to nějak nejde poskládat dohromady...
Chtěl bych aby byl na určitém místě stránky (určeny souřadnice) obrázek, kt. se bude vybýrat ze šesti kusů....

Skript v souboru logo.js je:

<script language="JavaScript">
var i=Math.round(Math.random()*2);
if (i==0) vloz='<img src="0.jpg" alt="Stránka o PC" width="180" height="180" border="0">';
if (i==1) vloz='<img src="1.jpg" alt="Stránka o PC" width="180" height="180" border="0">';
if (i==2) vloz='<img src="2.jpg" alt="Stránka o PC" width="180" height="180" border="0">';
if (i==3) vloz='<img src="3.jpg" alt="Stránka o PC" width="180" height="180" border="0">';
if (i==4) vloz='<img src="4.jpg" alt="Stránka o PC" width="180" height="180" border="0">';
if (i==5) vloz='<img src="5.jpg" alt="Stránka o PC" width="180" height="180" border="0">';
</script>

No a nevim, jak to dát do html...
Nejde mi:
<img style="z-index: 5; left: 822px; position: absolute; top: 49px;" height=180 width=180> <script>src="logo/aaa.js"</script> <align=top border=0 id="logo"/>
Ani
<img style="z-index: 5; left: 822px; position: absolute; top: 49px;" height=180 width=180> src="logo/logo.js" <align=top border=0 id="logo"/>

Tak doufám, že mi někdo poradí....
Dík, Honza
nosko
Profil

<script language="JavaScript">
window.onload= function() {
var i=Math.round(Math.random()*2);
obr = document.getElementById("logo");
if (i==0) obr.src = "0.jpg";
if (i==1) obr.src = "1.jpg";
if (i==2) obr.src = "2.jpg";
if (i==3) obr.src = "3.jpg";
if (i==4) obr.src = "4.jpg";
if (i==5) obr.src = "5.jpg";
}
</script>
<img style="z-index: 5; left: 822px; position: absolute; top: 49px;" height=180 width=180 id="logo"/>
Str4wberry
Profil
Honza22
A co použít třeba document.write() — http://www.jakpsatweb.cz/javascript/prvni.html
Ale stejně bych radši, pokud je to možné, volil např. PHP.
Honza22
Profil
nosko
Moc díky, funguje mi to....;)

Ale mam eště dotaz, ten script mam umístěnej na každý stránce nahoře u hlavičky, plus na indexu 2* (u hlavičky a taky v textu velkej) ale zobrazuje se mi jenom jeden obrázek (ten v textu) jak to?
Jak lze povolit, aby fungovali oba scripty?
Napadlo mě změnit jeden třeba na výběr z 5 obrázků, ne šesti, ale nepomohlo...
nosko
Profil
Neviem či ťa dobre chápem, potrebuješ niečo takéto?? Ty si asi menil ten istý obrázok, kvôli ...ElemntById("logo");


<script language="JavaScript">
window.onload= function(){
zmen_obr("logo");
zmen_obr("logo2");
}

function zmen_obr(ktory) {
var i=Math.round(Math.random()*5);
obr = document.getElementById(ktory).src=i+".jpg";
}

</script>


<img style="z-index: 5; left: 822px; position: absolute; top: 49px;" height=180 width=180 id="logo"/>
<img style="z-index: 5; left: 822px; position: absolute; top: 309px;" height=180 width=180 id="logo2"/>
Honza22
Profil
NN, myslím to tak, aby mi běželi dva stejné scripty na jedné stránce v jeden čas na rozdílném místě...
Lepší bude poslat rovnou odkaz: www.honzagroh.wz.cz ...
Jedná se o ty dva scripty s obrázkem...
nosko
Profil
Takže po polhodine hľadania čarovnej chyby som zistil že problém je tu:
tvoje window.onload sa zrejme nepáči <body onload="">, vypisovalo to len jeden lebo aj tie tvoje 2 onloady sa nemali radi ;)

takže skús takto:
do head-u daj


<script>
window.onload= function(){
zmen_obr("logo");
zmen_obr("nahodny"); FP_preloadImgs(/*url*/'tlacitka/button4.gif',/*url*/'tlacitka/button5. gif',/*url*/'tlacitka/button10.gif',/*url*/'tlacitka/button11.gif',/*u rl*/'tlacitka/button14.gif',/*url*/'tlacitka/button15.gif',/*url*/'tla citka/button17.gif',/*url*/'tlacitka/button18.gif',/*url*/'tlacitka/bu tton1A.gif',/*url*/'tlacitka/button1B.gif',/*url*/'tlacitka/button1D.g if',/*url*/'tlacitka/button1E.gif',/*url*/'tlacitka/button35.gif',/*ur l*/'tlacitka/button36.gif',/*url*/'tlacitka/button3B.gif',/*url*/'tlac itka/button3C.gif',/*url*/'tlacitka/button64.gif',/*url*/'tlacitka/but ton65.gif');
}

function zmen_obr(ktory) {
var i=Math.round(Math.random()*15);
obr = document.getElementById(ktory).src=i+".jpg";
}
</script>


Malo by to fungovať ;)
Honza22
Profil
Tak to bohužial nefunguje.... :,(
Vôbec netuším, kde môže byť chyba, skušal som to rôzne obmieňať, ale nepomohlo to, tak neviem, Tebe to fungovalo?
Mne vždy nabehne iba ten spodný obrázok, a koniec, a teda ešte aj tie tlačítka, ktoré su tiež JS....
nosko
Profil
No mne to funguje tu
Akurát ten obrázok/y sú tie isté, ale menia sa, pozri src.
To menu je divné, lebo sa mi nechcelo sťahovať tie obrázky :)
Toto moje nefunguje vtedy keď v body necháš to onload, ale keď ho dáš do window.onload spolu s tou fciou tak to ide
Honza22
Profil
SUPER!!!
Ďakujem moc, funguje to, furt som dačo pozmeňoval, kopíroval, porovnával, atd...
A nakoniec som prišiel na to, prečo to Tebe bežalo a mne nie: Ty si ten subor mal pomenovaný 1.jpg a mal si ho v kmeňovom adresári, ja som ho mal pomenovaný 01.jpg a mal som ho v adresári loga...
Takže eště prosím o doplňujuce info: ako zmeniť .src=i+".jpg"; aby vyberalo z adresára loga... .src=loga/i+".jpg"; nefunguje...
Inak ešte raz VELMI ďakujem, za všetok čas, kt. si týmto strávil, ale bohužial sa Ti nemôžem odvďačiť ináč než chválou...
Teda, napadá ma, pokial máš záujem, tak môžem umiestniť tvoj odkaz do sekcie "Díky"...

Honza
nosko
Profil
k tomu obrázku:
.src="./loga/"+i+".jpg"

k tej chvále: bohato postačí poukázať nejakú finančnú čiastku na číslo účtu 54/4....... :P
ale nie ;) rád som pomohol
Honza22
Profil
bohato postačí poukázať nejakú finančnú čiastku
NO, v tom by som viděl dva problémy, zaprve mať účet, a zadruhé mať dajake peniaze navyše =)
No, a teraz vážně, všetko funguje, ako som si predstavoval, takže eště raz ĎAKUJEM VELMI PEKNE...

Zamykam tému...
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.