Autor Zpráva
?lukas?
Profil *
Poraďte mi prosim někdo, jak mam pomocí onclick vyhodit ten obrázek na kterej sem kliknul.
DJ Miky
Profil
JS nemá přístup k filesystému, takže nejde. Musíš použít PHP nebo něco na straně serveru.
Str4wberry
Profil
?lukas?
Poraďte mi prosim někdo, jak mam pomocí onclick vyhodit ten obrázek na kterej sem kliknul.
Kam vyhodit?
peta
Profil
?lukas?
javascript se zpracova na tvem pocitaci, kde zobrazujes stranku a nikde jinde.
Navic, javascript nema pristup k souborum. Muze je zobrazit, pokud mu to server umoznuje, muze je smazat z HTML stranky, ale nemuze je smazat fyzicky. To znamena, ze ani HTML stranku, ani ten soubor nedokaze upravit v souborove casti a vzdy, kdyz tu stranku znovu nactes, tam ten obrazek bude.
Pokud opet nezavolas funkci pro jeho odstraneni z html, coz se da pres cookies, treba, zapamatovat, ktere nezobrazit.

Zrejme hledas neco jako ajax, ktery ma uzivatelske rozhrani javascriptove, ale pozadavek zpracovava uz pres PHP.
mila
Profil
Pokud ho potřebuješ smazat jen ze stránky, tak jen upravíš dom. Například http://developer.mozilla.org/en/docs/DOM:element.removeChild
Pokud ho chceš smazat na serveru, tak musíš zavolat skript (třeba php), který ho smaže. Ať už fyzicky, nebo si jen někde uložíš, že ho již nemá zobrazovat.
Pokud ho chceš smazat z uživatelova počítače, tak to samozřejmě nejde.

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit

Neumíte-li správně určit příčinu chyby, vkládejte odkazy na živé ukázky.
Užíváte-li nějakou cizí knihovnu, ukažte odpovídajícím, kde jste ji vzali.

Užitečné odkazy:

Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: