Autor Zpráva
xaxa
Profil *
Ahoj all, mám tu problém když data z databáze tak chi aby se mě to prvně zeptalo ejslti je chci smazat nebo ne a pak když to odkliknu tak at se smažou, ale ve scriptu kterej se na to ptá mi vadijou uvozovky a nevím jak je mám odstranit. Ty uvozovky které mi vadí sem označil tučně tak vás chci porposit jak to mám opravit?


<a href="inde.html" onclick="if(confirm('Opravdu si přejete smazat vzkaz?')) window.location('smazat.htm'); return false">&raquo;Smazat&laquo;</a></div>
xaxa
Profil *
Omlouvám se já je zapoměl označit

<a href="inde.html" onclick="if(confirm('Opravdu si přejete smazat vzkaz?')) window.location('smazat.htm'); return false">&raquo;Smazat&laquo;</a>
Str4wberry
Profil
xaxa
A čím Ti ty uvozovky vadí?
xaxa
Profil *
mám to v php v echo''; a ty uvozovky se navzájem ruší
Str4wberry
Profil
xaxa
" — (zpětné lomítko + uvozovky)
xaxa
Profil *
to mě taky napdalo ale to je na dlouhou práci
xaxa
Profil *
nešlo by to ěak nahradit? něčím nebo to udělat úplně jinak?
Str4wberry
Profil
xaxa
Nahradit (' a ') za (\" a \") je hodně práce?
Dopředné lomítko bude zpětné — fórum ho ale nebere.
Harkonnen
Profil
Fórum ho bere, ale musí se ještě dvakrát vyescapovat. :-) Takže \"
nightfish
Profil
Fórum ho bere, ale musí se ještě jednou vyescapovat
a v případě, že tímto lomítkem escapujete uvozovku, tak musí být tři zpětná + uvozovka... výsledek pak je: \"
Str4wberry
Profil
nightfish
Ano, už jsem na to přišel.
xaxa
Profil *
mě to nejde nahradit
peta
Profil
xaxa
1. chyba: location
jakpsatweb - javascript - objekt window
jakpsatweb - javascript - priklady - select zpusobi...

2. chyba, uvozovky
Hele, ale jako, to je problem PHP. JS kod funguje spravne. Tak si to dej do php.
echo "<a href=\\"aaa.htm\\" onclick=\\"aaa('neco_z_databaze');\\">";
a jestlize neco_z_databaze ma take uvozovky, treba
= ahoj 'moje' Anicko
tak tam kvuli JS potrebujes 1 lomitko ', ale protoze jsi zacinal v PHP dvojimi uvozovkami ", tak ti to jedno mozna odstrani, tak to uz potrebujes 2 ' a mozna 3
a nebo tam pouzijes znakove entity
cz.php.net/addslashes
cz.php.net/htmlspecialchars
a jeste tam ne neco, myslim, co prevadi i ty uvozovky na &raquo;

Jestli by nebylo lepsi ten text vyvest do tagu script do pole a pak odkazovat na pole?
<script>
xxx = '<?php echo $a;?>';
</script>
echo "<a href=\\"aaa.htm\\" onclick=\\"aaa(xxx);\\">";
xaxa
Profil *
tak sem to rozchodil ale funguje mi to jenom ve firefoxu v opeře ani v ie to nejde nevíte jak to udělat aby to fungovalo všude?

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit

Neumíte-li správně určit příčinu chyby, vkládejte odkazy na živé ukázky.
Užíváte-li nějakou cizí knihovnu, ukažte odpovídajícím, kde jste ji vzali.

Užitečné odkazy:

Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0