21. září bude sraz! Od 18.00 v restauraci Tradice v Praze u Anděla
Autor Zpráva
De.Li
Profil *
Ahoj můžete mi někdo poradit? V opeře i FF vše funguje jak má ale IE vyhodí chybu že objekt tuto metodu nebo vlastnost nepodporuje. Tak nevím jestli mám něco špatně a nebo to v IE opravdu nerozchodím.

function nacitam()
{
vysledky = document.getElementById("vysledky");
var txt = document.createElement("p"); //Tady by mela byt ta chyba
txt.id = "text";
vysledky.appendChild(txt);
procenta = document.createElement("p");
procenta.id = "procenta";
vysledky.appendChild(procenta);
txt.appendChild(document.createTextNode("Načítám data z databáze."));
procenta.appendChild(document.createTextNode("0%"));
}
peta
Profil
De.Li
Ne, nemuzeme poradit.

"IE vyhodí chybu"
kde, co proc? Radke? Prikaz? Nebo si muzeme vybrat?

odkaz na stranku? Ver tomu, ze kdyz si tento kod zkopiruji do stranky ja a doplnim o to, co jsi neuvedl, tak mi bude fungovat. 100% i v IE Protoze od pohledu to vypada vse spravne. Problem je, jakym zpusobem a na jake elementy to provozujes. Coz ti samozrejme muzu rici sve tipy, ale priste by jsi zas dal jen tolik, aby se dalo napsat 100 ruznych chyb, ktere by mohli a za jakych okolnosti vzniknout.
De.Li
Profil *
Melo by to byt tady

http://deli.xf.cz/filmy/
Petroff
Profil
Máš recht, je to chyba specifická pro IE.
Nejsem zase tak zkušený,abych mohl radit. Jen jsem si vzpomněl, jak někdo doporučoval v IE se vyhýbat stejným názvům proměnných a identifikátorů.
A protože chyba nastala na TOMTO ŘÁDKU:
<193> vysledky = document.getElementById("vysledky");
a nikoliv na createElement:
<194> txt = document.createElement("p");
- alespoň tak sem to napočítal já (ikdyž číslo hlásil IE a script čísloval FF ....bohužel mi nefu v ie debug) - tak to zkus přejmenovat a je-li to pitomost tak sorry ....pokus :=]
Petroff
Profil
<to Peta>
Jelikož tobě - jak říkáš - to s tou proměnnou vysledky fungovalo, tak sem se ztrapnil.
No chybami se člověk učí....jen kdyby tak byly jiných :-(
De.Li
Profil *
Tak sem teda pozmenil ty nazvy a IE uz sice nevyhodi zadnou chybu ale stejne nic nezobrazi. Zajimave je ze pokud tam dam misto toho p span tak vse funguje OK.
Petroff
Profil
NEMŮŽEŠ STRKAT <P> do <P> aspoň ne u IE !!!!!
Já si vzpomínám, jak jsem jednou použil blokový element (asi P nebo DIV) a vložil jsem ho do (asi P nebo H1 nebo tak něco). Sice mi to fungovalo kromě IE všude, ale v IE to sice neohlásilo chybu, zato totálně pochroumalo vzhled (a hlavně hierarchickou strukturu) stránky.
Jinak máš tam další případy stejných názvů var/id - i v té samé funkci !

Další věcí je ve funkcích používat var deklaraci = lokální proměnné všude, kde to jde.
Globály jsou často zdrojem konfliktů.
-a u asynchronních operací je třeba brát v úvahu paralelně běžící procesy ve stejném oboru.

(všiml jsem si že tvůj editor místo CrLf používá jen Lf...) Všímám si i kódování od doby, co jsem zjistil, že IE6 pokud má soubor s css v jiném kodování než HTML, tak sice načte styly, ale špatně (a taky žádné chyb.hlášení).

Ideální a velice rychlé a pohodlné, je spustit stránku v nějakém IDE s debuggerem pro IE
(už nějakou dobu ten můj Script Debugger IDE /S&G Team/ nechce nastartovat,a ještě jsem se nedostal k tomu ho zprovoznit; je vynikající..!)
Asi už bys to měl :->

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit

Neumíte-li správně určit příčinu chyby, vkládejte odkazy na živé ukázky.
Užíváte-li nějakou cizí knihovnu, ukažte odpovídajícím, kde jste ji vzali.

Užitečné odkazy:

Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0