Autor Zpráva
Anonymní
Profil *
mam

<input type="button" value="odeslat" onClick="upozorneni();">




funcia je definovana takto


<script language="javascript" type="text/javascript">

function processRequest()
{
if (httpRequest.readyState == 4)
{
if(httpRequest.status == 200)
{
var mistoZobrazeni = document.getElementById("mistoZobrazeni");
mistoZobrazeni.innerHTML = httpRequest.responseText;
}
else
{
alert("Chyba pri nacitani stanky
"+ httpRequest.status +":"+ httpRequest.statusText);
}
}
alert("jedna");
};

function vyberClanek()
{

var meno = document.getElementById("vyber").value;
var url = "spracuj.php?zaznamistavov="+meno;
if (window.ActiveXObject)
{
httpRequest = new ActiveXObject("Microsoft.XMLHTTP");
}
else
{
httpRequest = new XMLHttpRequest();
}
httpRequest.open("GET", url, true);
httpRequest.onreadystatechange= function () {processRequest(); } ;
httpRequest.send(null);
alert("dva");

};
</script>
</head>


ale nechce mi to fungovat...konzola firefoxu mi vrati
Chyba: vyberClanek is not defined
Riadok: 1

tak fakt neviem preco to nejde...
Anonymní
Profil *
oprava mam to takto

<input type="button" value="odeslat" onClick="vyberClanek();">


a vrati to
Chyba: vyberClanek is not defined
Riadok: 1
Nox
Profil
A když dáš definici funkce před ten příkaz...?
Anonymní
Profil *
no ved ona je pred tym ide to


hlavicka
definicia funkcie
</head>
<body>
zavolanie funkcie cez <input type="button" value="odeslat" onClick="vyberClanek();">
Nox
Profil
No...tak to pak nevim... leda ještě jednou projet na překlepy...
peta
Profil
Anonymní
mno, a dalsi chyby, co hlasi JS konzola? Tam lze totiz nastavit, jestli nejnovejsi ma byt top nebo bottom. Jestli se na to nedivas v opacnem poradi. Zapomenuta zavorka nad funkci zpusobi, ze vsechny ostatni pod ni nejsou definovane.

Nejlepe dat odkaz na cely script ne na cast, ktera je asi dobre :)
centi
Profil
Anonymní


else
{
alert("Chyba pri nacitani stanky
"+ httpRequest.status +":"+ httpRequest.statusText);
}


Ak máš toto naozaj aj v tvojom skripte zalomené na druhý riadok (zalomenie v alerte), tak sa nečuduj. To je totiž parse error. Ak chceš niečo v alerte zobraziť na nový riadok, použi \n napr: alert( "prvy riadok\ndruhy riadok" );

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit

Neumíte-li správně určit příčinu chyby, vkládejte odkazy na živé ukázky.
Užíváte-li nějakou cizí knihovnu, ukažte odpovídajícím, kde jste ji vzali.

Užitečné odkazy:

Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: