Autor Zpráva
Luboš H.
Profil *
Prosím o radu.

Na jednom místě stránky nahoře bych chtěl použít skript. Skript mám napsaný v dolní části stránky až na konci, aby se nepletl. Nevím však ja tento skript volat. Dříve jsem ho používal externě to nebyl problém, nyní ho chci interně. Díky předem za radu.
.
.
<a href="http://www.adresa.cz" name="????????"></a>
.
.
.
.
<script language="JavaScript" type="text/javascript">
// toto je barevný text Neon
var message="............................................................. ....................................................."
var neonbasecolor="#FFFFFF"
var neontextcolor="#0144A8"
var flashspeed=100 //in milliseconds
///No need to edit below this line/////
var n=0
if (document.all||document.getElementById){
document.write('<font color="'+neonbasecolor+'">')
for (m=0;m<message.length;m++)
document.write('<span id="neonlight'+m+'">'+message.charAt(m)+'</span>')
document.write('</font>')
}
else
document.write(message)
function crossref(number){
var crossobj=document.all? eval("document.all.neonlight"+number) : document.getElementById("neonlight"+number)
return crossobj
}
function neon(){
//Change all letters to base color
if (n==0){
for (m=0;m<message.length;m++)
//eval("document.all.neonlight"+m).style.color=neonbasecolor
crossref(m).style.color=neonbasecolor
}
//cycle through and change individual letters to neon color
crossref(n).style.color=neontextcolor
if (n<message.length-1)
n++
else{
n=0
clearInterval(flashing)
setTimeout("beginneon()",1500)
return
}
}
function beginneon(){
if (document.all||document.getElementById)
flashing=setInterval("neon()",flashspeed)
}
beginneon()
</script>
<!-- ******************************************************************* -->
<script language="JavaScript" type="text/javascript">
// Načtení obrázků do paměti
img01x = new Image();
img01x.src = "ob_index/sipka_28.gif";
img02x = new Image();
img02x.src = "ob_index/prechod_02.gif";
</script>
Měsíček
Profil
nevím, co třeba funkce ? = Uzavřít do funkce a pak jen " Událost = Jménofunkce() ". ...
Luboš H.
Profil *
Prosím porďte jak ? Nevím jak, v tom nejsem vůbec znalý. Potřebuji, aby ten skript se sám nespouštěl v místě, kde ho mám v Htm dokumentu zapsaný, ale abych si ho spustil tam, kde potřebuji, tak ja jsem to dělal když jsem ho používal externě a volal jsem ho ../neon.js. Děkuji moc.

<script language="JavaScript" type="text/javascript">
// toto je barevný text Neon
var message="Neonový text"
var neonbasecolor="#FFFFFF"
var neontextcolor="#0144A8"
var flashspeed=100 //in milliseconds
///No need to edit below this line/////
var n=0
if (document.all||document.getElementById){
document.write('<font color="'+neonbasecolor+'">')
for (m=0;m<message.length;m++)
document.write('<span id="neonlight'+m+'">'+message.charAt(m)+'</span>')
document.write('</font>')
}
else
document.write(message)
function crossref(number){
var crossobj=document.all? eval("document.all.neonlight"+number) : document.getElementById("neonlight"+number)
return crossobj
}
function neon(){
//Change all letters to base color
if (n==0){
for (m=0;m<message.length;m++)
//eval("document.all.neonlight"+m).style.color=neonbasecolor
crossref(m).style.color=neonbasecolor
}
//cycle through and change individual letters to neon color
crossref(n).style.color=neontextcolor
if (n<message.length-1)
n++
else{
n=0
clearInterval(flashing)
setTimeout("beginneon()",1500)
return
}
}
function beginneon(){
if (document.all||document.getElementById)
flashing=setInterval("neon()",flashspeed)
}
beginneon()
</script>
Měsíček
Profil
ještě jednou dej to do funkce ;)

Dám Ti jednoduchý příklad sám si ho vyřeš ....

<script>
function trapka(){

window.close();
// Dej tam to co normálně máš mezi ve scriptu ...

}
</script>
<a href="#.cz" onClick="trapka();">Přejdi na další stránku a zavři okno ...</a>

// a pak jen volej událostí="trapka();" ... například .
Měsíček
Profil
Asi Ti to moc nepomůže zkus se kouknout na Http://www.jakpsatweb.cz/ a tam si dej Javascript - Funkce ;)
Luboš H.
Profil *
Díky za radu 50 % jsem vyřešil následovně:

<script>
function abc()
{
var message="Neonový text Neonový text
// atd celý skript
}
</script>

Teď ale potřebuji aby se spustil při načtení stránky v místě který mu určím. Ne po žádný kaci nebo kliknutí. Jsem to řešil takto, ale to nefunguje:

<table border="1" width="500" cellspacing="0" cellpadding="0" style="border-collapse: collapse">
<tr>
<td><a href="index.htm" name="abc"></a></td>
<td>&nbsp;</td>
</tr>
</table>

Zkoušel jsem i id="abc" atd... nerozchodil jsem to .... prosím o radu....díky
Měsíček
Profil
a co třeba <table border ...... onFocus="abc()"> dříve mi řekni kdy to chceš ten skript spustit ;)
Luboš H.
Profil *
Při otevření stránky začne v buňce tabulky běhat neonový text s aktuální zprávou. Tak mi to chodilo když jsem volal tento skript z externího souboru. Takže to samý chci teď interně. Volat skript uložený v documentu a ne přimo vkládat na místo, kde se text zobrazuje.
<table border ...... onFocus="abc()"> nefunguje
Jedná se o tento skript: http://www.javascriptkit.com/script/script2/neontext.shtml
Měsíček
Profil
No já to vzdávám, řešení tam určitě je, ale vidím to na to, že budeš muset předělat celý skript ...
peta
Profil
Měsíček
jakpsatweb - javascript - funkce
jakpsatweb - javascript - priklady
jakpsatweb - javascript - tusim je tam neco jako vkladani javascriptu, nebo zpusoby vkladani. Kazdopadne je to na uvodni strance, hledej.

Neni mozne, abys to po prostudovani obou materialu nezvladl.
Si doporucuji take nastudovat neco o programovani:
promenne - string / array / object
funkce - function
cykly - for, for(i in arr), while
preruseni cyklu - break
podminky - if / switch
O hodne ti to pak usnadni praci.

Jinak nevidim duvod, proc script nevolat z externiho souboru?
Akorat by ho chtelo kapanek prepsat, aby mel ID objektu jako vstupt a tim by sel pouzit treeba pro 100 ruznych textu.
Měsíček
Profil
peta - Já volání funkcí umím, jenže mi připadá, že to v tomto napsaném kódu není možné a proto jsem říkal, že by to chtělo přepsat ;)
peta
Profil
Měsíček
Koukam, ze jsem asi spatne klikl na nick, mozna to melo byt spis pro Luboš H.
Ten to chtel davat jako interni script.
"Tak mi to chodilo když jsem volal tento skript z externího souboru. Takže to samý chci teď interně."
:)

Osobne jsem pro to, aby veskery JS sel jako externi. Plone CMS ma takovou zajimavou funkci, ze spojuje vsechny JS do 1 souboru. Mozna dokonce odmazava mezery.

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit

Neumíte-li správně určit příčinu chyby, vkládejte odkazy na živé ukázky.
Užíváte-li nějakou cizí knihovnu, ukažte odpovídajícím, kde jste ji vzali.

Užitečné odkazy:

Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: