Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
pitomec Profil |
#1 · Zasláno: 24. 10. 2007, 14:05:56
function poslat(){
document.getElementById('vysledek').style.visibility='visible'; document.getElementById("vysledek").innerHTML = " = " +document.getElementById("form"); } function clean(){ document.getElementById("vysledek").innerHTML = " "; document.getElementById('vysledek').style.visibility='hidden'; } ---------------------------------------------- <form name="form" method="post" action="#" onsubmit="clean();return poslat('')"> TEXT:<br /> <input type="text" name="text" /> <input type="submit" /> </form> mozna ze tam neco nesedi..jeste jsem to trosku upravoval ted ale jde mi o to aby se to policko vycistilo po zavolani funkce clean a a bych mohl bez obnoveni stranky vlozit jinou polozku a aby se zobrazila.. |
||
Joker Profil |
#2 · Zasláno: 24. 10. 2007, 14:20:04
return poslat('')
Ta uvozovka uprostřed tam nepatří. Jinak nechápu, jaký to má smysl, při znovunačtení formuláře se data stejně vymažou, ne? |
||
pitomec Profil |
#3 · Zasláno: 24. 10. 2007, 15:15:29
jo to je chybka jak jsem to sem zjednodusoval...
|
||
peta Profil |
#4 · Zasláno: 24. 10. 2007, 15:21:15
pitomec
jakpsatweb - javascript - priklady - formulare 1) S formularovymi poli se pracuje jinak nez s objekty HTML. pole.value = '' objektHTML.innerHTML = ''; objektHTML.text = ''; //nemusi podporovat nektere prohlizece Jinak, co ti pise JS konzola? JS konzola vypisuje chyby, pokud je script chybne programove napsany. Tyto chyby hlasi (kazdy) prohlizec, ktery umi zpracovat JS. Joker 2) Ono tam toho nepatri a patri vice. onsubmit="clean();return poslat('')" ... ty 2 uvozovky ' a ' by tam eventuelne i byt mohli v pripade, ze: function poslat(promenna){} ... kazdopadne JS konzola i script by to mohl zkousnout. pitomec 3) Ale, jestlize mam return poslat() pak mi poslat musi vracet {return true/false} pokud tam neco takoveho nemas jeste v te funkci, pak funkce, pokud se zdari jeji vykonani vrati true, tim padem se formular v tvem pripade odesle vzdy cili function poslat(){ return false; } |
||
peta Profil |
#5 · Zasláno: 24. 10. 2007, 15:22:13
pitomec
nezjednodusuj, pokud tam nemas miliony kodu, posli odkaz na stranku. V tomto pripade neni asi treba, uvidime, co vycarujes... |
||
pitomec Profil |
#6 · Zasláno: 24. 10. 2007, 15:35:06
peta
ja nechci mazat formularovy pole ale chci aby se smazalo div id vysledek (do ktereho uz jsem zapsal innerHTML) a konzole nic nepise..ono se stane ze to nektualizuje ten prvek ve vysledek a zobrazi se ten starej a to me vadi..pokusim se to nekam hodit ale nejdriv to musim obrat o par veci protoze je to v uzavrenym systemu... |
||
peta Profil |
#7 · Zasláno: 24. 10. 2007, 19:09:09
pitomec
jasne. 1) to se ti prave poousim naznacit, ze mas chybne funkci poslat. Pokud se funkce provede spravne, tak vraci true, pokud nema nastaveny retur na neco jineho. Jestlize ti poslat vrati true, pak formulari predas return true a to zpusobi jeho odeslani. Odeslani formulare zpusobi soucasne vymazani formulare, resp se obnovi cela stranka. A tim se vse maze. 2) onsubmit = " clean();return poslat('') " tady dojde k tomu, ze se vysledek nejprve vymaze a pak cekas na vysledek funkce poslat. a ta ti vrati true... Ale nejdrive naplni prvek vysledek, ktery v kodu nikde nemas, tim padem se nenaplni nic. jakpsatweb - javascript - priklady Nebo misto submit pouzij type=button http://peter-mlich.wz.cz/x/ww/js/jsprihlady.htm www.volny.cz/peter.mlich/www.htm - priklady + odkazy na JS, odkazy Scripty... www.volny.cz/peter.mlich/hry/hry.htm |
||
Časová prodleva: 17 let
|
0