Autor Zpráva
Kcko
Profil
Zdravim,

pokud otevru obrazek v novem okne a ten ma pokazde jinou vysku neni problem si to pomoci

document.getElementById("id_obrazku").height

zjistit vysku obrazku a podle toho a metody window.resizeTo() prenastavit defaultni vysku popupokna.

Jenze pri nove tipovacce kterou tvorim do popupu otevru vypis tipu a tech muze byt 5 nebo take 50 a ja bych rad natahl okno podle poctu radku tabulky.

Nekde sem to uz videl, ale nevim kde.

Jak na to nejlepe? Nerad bych to delal tak ze bych si zjistit pres JS pocet radku tabulky, vynasobil cca 12 ( velikost pisma v px ) a podle toho to nejak natahl... urcite bude chytrejsi reseni..
centi
Profil
document.getElementById("id_tabulky").offsetHeight

Čo však v prípade, že tabuľka bude vyššia ako obrazovka užívateľa? :)
Kcko
Profil
thx za rychlou odpoved. Samozrejme pokud se tipy budou pocitat radove na stovky, bude tam strankovaci limit takze k tomu ze by vznikl popup vysoky 2000px nehrozi :)

Dekuji
Kcko
Profil
No tak mam jeste problemek

http://www.pesonline.cz/jsokna.jpg

Iecko tam haze divnou mezeru ( Csskem sem vsemu vynuloval margin a padding ale je to tak .. )

Neresi to nejaka prebijeci vlastnost?
centi
Profil
Kcko
Vynuloval margin a padding ktorého elementu?
Kcko
Profil
Body , ale nekde jsem ted v rychlosti prolitl ze si kazdy prohlizec pocita vysku sam , takze element.offsetHeight muze vypadat jinak v IE a jinak ve FF

kod je takovy




<html>
<head>
<title>test</title>
<meta http-equiv="content-type" content="text/html; charset=windows-1250">
<SCRIPT LANGUAGE="JavaScript">
<!--


function setWindow()
{

window.resizeTo(500, document.getElementById("tabulka").offsetHeight + 70);
}
//-->
</SCRIPT>
</head>

<body onload="setWindow();">
<table id="tabulka" border="1" style="width: 400px;" cellspacing="0" cellpadding="0">
<?php
foreach ( range( rand(5, 10), rand(12, 35) ) as $i)
{
echo "<tr><td>$i</td></tr>";
}
?>
</table>
</body>
</html>


Kcko
Profil
http://www.livescore.com/default.dll/Game?comp=england1&game=196521

tady to je taky POPUP a pridava se do body innerHeight ktery asi zmeni vysku u jednoho prohlizece ...
peta
Profil
Kcko
jaksi jsem si v tom kodu noveho okna nevsiml to vynulovani marginu padding, pak je to hold tezky. Mas v nem pouze script na zmenu rozmeru.

Jestli by nebylo lepsi otevrit nove okno stejne velikosti a prizpusobit radeji sirku obrazku. Je-li vetsi, dopocitat. Je-li mensi obrazek vystredit. Tak, jak to dela Firefox.
Co kdyz ti tam dam 10k obrazek o rozmerech 2000x2000? Takove okno je pak dost neprijemne.

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit

Neumíte-li správně určit příčinu chyby, vkládejte odkazy na živé ukázky.
Užíváte-li nějakou cizí knihovnu, ukažte odpovídajícím, kde jste ji vzali.

Užitečné odkazy:

Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: