Autor Zpráva
davef6
Profil
v tomhle moc neumim, potřeboval bych skript který odpočítá 15 sekund (odpočítávání se zobrazí na stránce) a po uplynutí doby se objeví třeba odkaz na stažení souboru.........poradí někdo jak na to? díky
Str4wberry
Profil
Ptám se davefa6:
A nestačilo by použít tag meta s atributem http-equiv='refresh'?
<meta http-equiv='refresh' content='15;URL=adresa-souboru'>
Nebo je možné použít něco na způsob tohoto — http://www.jakpsatweb.cz/javascript/casovani.html
davef6
Profil
takhle by to asi nestačilo, chtěl bych něco jako mají třeba na www.edisk.cz před stažením souboru
Str4wberry
Profil
Odpovídám davefovi6:
Nevím, jak je to na edisk.cz, ale pokud Ti nestačí meta tag, podívej se na ten odkaz.
peta
Profil
davef6
viz Str4wberry
jakpsatweb - javascript - priklady - datum a cas
jakpsatweb - javascript - ...
zobrazit - zdrojovy kod (prislusne stranky)
Pochybuji, ze ti bude psat nekdo neco podle prani a nejlepe zadarmo :)
Si to pekne zkopiruj ze stranky, kde to pouzivaji.
Měsíček
Profil
mu nešlo o to, aby za 15 sekund se něco začalo dít, ale, aby se to odpočítávalo tj. 15,14,13,12,11 ... jestli jsem to správně pochopil ..

v google si zkus hesla : js odpočet , javascript odpočet a časování ..
randy
Profil *
to davef6:

Tohle ti snad pomůže:

<!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.01 Transitional//EN">

<html>
<head>
<meta http-equiv="content-type" content="text/html; charset=windows-1250">
<title>odpocet</title>
<script type="text/javascript">
var i = 15;
odpocet();

function odpocet() {

if(i > 0) {
var text;

if((i < 5) && (i > 1)) {
text = 'sekundy';
}
else if(i == 1)
{
text = 'sekunda';
}
else
{
text = 'sekund';
}

setTimeout("odpocet()", 1000);
document.getElementById("cislo").innerHTML = 'Cas: ' + i + ' ' + text;
i--;
} else {
document.getElementById("cislo").innerHTML = 'Cas: ' + i + ' sekund ';
document.getElementById("cislo").innerHTML = '<a href="#">Odkaz</a>';
}
}
</script>
</head>
<body>

<div id="cislo"></div>

</body>
</html>
Figy
Profil
randy proc ten tvuj script nic nevypisuje ??
maxx
Profil *
Figy : vypisuje. Ma to dobre.

Radek : document.getElementById("cislo").innerHTML = 'Cas: ' + i + ' sekund
';

(strednik s koncem retezce by mel byt na stejnem radku) proto ti to mozna nejede
(viz : unterminated string literal
[Break on this error] document.getElementById("cislo").innerHTML = 'Cas: ' + i + ' sekund\n)
whysper
Profil *
aby se funkce spustila tak by to mělo být takhle
<BODY onLoad="odpocet()">
Riot
Profil *
Ahoj , ja by som chcel tiež take jak je na eDisk , proste 5 , 4 , 3 , 2 , 1 a zobrazí sa link .
Simonqa
Profil *
Ahoj , vedel by niekto spraviť odpočet 5 , 4 , 3 , 2 , 1 a že po odpočte sa zobrazí link ? www.edisk.cz tam ked stahujete tak odpočet alebo ako je na Rapidshare 30 sekund a zobrazi sa link . Moc dakujem za odpovede .
AM_
Profil
Riot
Aha, a pro tebe se to bude řešit zvlášť, jednou vyřešené téma nestačí? :)
Polky
Profil *
Ahoj, použil jsem zde uvedený kód k odčasování, ale odpočítávaní probíha po 2, viz. 15,13,11,9,... nevíte kde muže být problém.
Davex
Profil
V kódu výše problém nevidím. Ukaž.
Prefin
Profil
Jenom pro úplnost tématu sem dávám opravený kód, který už neskáče po lichých číslech ale počítá správně.
<script type="text/javascript">
  var i = 8;
  setInterval("odpocet()", 1000); 
  odpocet();
 
  function odpocet() {
 
    if(i > 0) {
      var text;
 
      if((i < 5) && (i > 1)) {
        text = 'sekundy';
      }
      else if(i == 1)
      {
        text = 'sekunda';
      }
      else
      {
        text = 'sekund';
      }
 
      /*setTimeout("odpocet()", 1000);*/
      document.getElementById("cislo").innerHTML = 'Vyčkejte: ' + i + ' ' + text;
      i--;
    } else {
      document.getElementById("cislo").innerHTML = 'Vyčkejte: ' + i + ' sekund';
      document.getElementById("cislo").innerHTML = 'Zde je obsah, který se objeví po skončení odpočtu';
    }
  }
</script>
..............
<body onLoad="odpocet()">
..............
<span id="cislo"></span>
Coompiik
Profil
Dobrý den, omlouvám se že otevírám tak staré téma, ale jak udělat toto samé akorát by se počítalo od 0 do 15ti a pak se ukázal text. Doufám že jste mě pochopili.
Předem děkuji.
Coompiik
weroro
Profil
Coompiik:
<span id="cislo"></span>
<script type="text/javascript">
    var limit = 15; 
    var cas = 0;
    var el = document.getElementById('cislo'); 
    function pocitanie ()
    {
        var text = ' sekúnd';
        if (cas > 1 && cas < 5) text = ' sekundy';
        else if (cas == 1) text = ' sekunda';
        el.innerHTML = 'Počítam: ' + cas + text;
        cas++;
        if (cas > limit)
        {
            clearInterval(pocitadlo);
            el.innerHTML = 'Uplynul počet zadaných sekúd a toto je text, ktorý sa potom zobrazí.';
        }  
    }
    pocitanie ();
    var pocitadlo = setInterval(pocitanie, 1000); 
</script>
Coompiik
Profil
Dk moc.


A lze jich mít víc na jedný stránce? mě vždy funguje jen ten poslední.
Kubo2
Profil
Coompiik:
http://kod.djpw.cz/hyab

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit

Neumíte-li správně určit příčinu chyby, vkládejte odkazy na živé ukázky.
Užíváte-li nějakou cizí knihovnu, ukažte odpovídajícím, kde jste ji vzali.

Užitečné odkazy:

Odkud se sem odkazuje


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: