Autor Zpráva
leopik
Profil
Cawte
Mam taky problem. Ked zapnem odpocitavadlo tak mi to pekne odpocitava 10 sekund a po 10 sek. mi to vypise "Hotovo". To je dobre. Ale ako mam spravit to, aby ked pustim odpocitavanie na 10 minut, vypnem pocitac na 6 minut a vratim sa po 6 minutach tak mi bude ukazovat ze do odpocitavania chybaju len 4 minuty

Tuna je ten script na odpocitavanie:


  <script type="text/javascript">
  
  zbyva = 1*60*1000;
  interval = 50;
  
  function odpocet(akce) {
   
    if (akce==1) {zbyva = 1*10*1000; odpocitavadlo = window.setInterval("odpocet(2);", interval);}
    
    if (akce==2 && zbyva > interval) {zbyva -= interval; document.getElementById("odpocetID").innerHTML='Zbyva: '+Math.floor(zbyva/1000)+'.'+Math.floor(zbyva)%1000;}
    
    if (akce==3 || zbyva <= interval) {clearInterval(odpocitavadlo); document.getElementById("odpocetID").innerHTML='Hotovo';}
  
  }
  
  </script>


Prosim poradte mi co najskor

Leopik
leopik
Profil
a este tu je ten kod ktory sa dava medzy tagy
<body>
a
</body>
:

Klikni <a href="#" onClick="odpocet(1); return false;">sem</a> a spustis odpocet.<br />
<br />
<span id="odpocetID"></span>

Leopik
Mistr
Profil
leopik
Ale ako mam spravit to, aby ked pustim odpocitavanie na 10 minut, vypnem pocitac na 6 minut a vratim sa po 6 minutach tak mi bude ukazovat ze do odpocitavania chybaju len 4 minuty
Například tak, že si časový údaj začátku odpočítávání uložíš do databáze nebo do cookies.
peta
Profil
leopik
Viz mistr, casovy udaj si potrebujes ulozit. ted kam?
JS cookies u klienta?
PHP file na serveru?
MySQ databaze na serveru?
jiny jazyk file?
jiny jazyk databaze?

priklad s js cookies, viz jakpsatweb - javascript - priklady
leopik
Profil
no ja by som to chcel ulozit na server do niejakeho suboru
Bubák
Profil
leopik
Máš pro to důvod? Myslím, že s cookie to bude jednodušší.
leopik
Profil
mne to je v podstate jedno jak to spravit ja len proste chcem to, ze ked odidete tak aj ked vypnete vsetko tak ten cas pobezi na serveri
Trejpa
Profil
leopik
Ten čas nemusí nikde běžet. Stačí do cookies uložit čas začátku (a pokud není interval [10 minut] vždy stejný, tak ten také). Script zjistí, zda existuje cookie. Pokud ne, vytvoří ji. Teprve z ní se inicializuje odpočet (aktuální stav mínus uložený) a ten se začne zobrazovat. Přitom se kontroluje expirace. Po expiraci se zruší cookie.
leopik
Profil
ok dik za radu
Trejpa
Profil
leopik
Rádo se stalo.

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit

Neumíte-li správně určit příčinu chyby, vkládejte odkazy na živé ukázky.
Užíváte-li nějakou cizí knihovnu, ukažte odpovídajícím, kde jste ji vzali.

Užitečné odkazy:

Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0