Autor Zpráva
woreshack
Profil *
Ahoj...Našel jsem si na netu návštěvní knihu...Chtěl jsem smajlíky v ní aplikovat na svoji...Tam jsem ale narazil:

akce je definovaná takhle
:
<SCRIPT type="text/javascript">
<!--
function add_smile(t){
document.form.text.value+=''+ t +'';
}
-->
</SCRIPT>

a smajlíci se pak do formuláře ( <textarea name="text" atd.>
se vkládají takto:

<a href="javascript:add_smile('_:)_ ')">
<img src="pic/smajlici/Smiley1.gif" border="0" alt=":)">
</a>

Mňo-vypadá to hrozně jednoduše...Ale pak jsem narazil...Po kliknutí na smajlíka se v Mozille nic nestane a v exploreru to zahlásí, že objekt "text" má hodnotu NULL nebo není objektem

Děkuji za jakoukoliv radu...
xy125
Profil
máš tam <form name=form><textarea..........blabla </form> ?
peta
Profil
woreshack
Pulku toho scriptu tu nemas.
dej alerty:
alert(document)
alert(document.form)
alert(document.form.text)
alert(document.form.text.value)
Vubec neni jasne, kde co volas. Pokud to volas jeste pred vznikem toho prvku, tak je to pochopitelne NULL. A jestli to nevis, tak .txet je klicove slovo pro vyplneni elementu textem aaa.text == aaa.value
Mozna odkaz na stranku?
woreshack
Profil *
peta
No abych Ti řekl pravdu, vůbec Ti nerozumím...V java scriptu jsem rád za to, že se mi úspěšně podaří aplikovat, co už někdo udělal...Nemám ani nejmenší páru o syntaxi JS... :-(Bohužel...
Problém bude spíš v tom
<form name=form><textarea..........blabla </form>
Totiž...Myslím si, že akce je udělaná dobře, jenom neví kam se vkládat...Trošku jsem experimentoval a zjistil jsem tohle...
Když na začátku formuláře zadám
<form action="forum.php" method="post"> a uzavřu jej tagem </form> a stejně tak a stejně tak formulář ohraničím tagy již výše zmíněnými
<form name=form><textarea..........blabla </form>
Funguje sice vkládání smajlíků, ale přestane fungovat vkládání textu do databáze, či spíš se nestane vůbec nic, jakoby se zrušila fce odesílacího tlačítka...Omlouvám se za své lidové vyjadřování, ale odborná hantýrka v tomto oboru mi stále chybí...;-)Doufám, že je to pochopitelné...
Když naopak Ohraničím, jenom formulář (textarea), a začátek
<form action="forum.php" method="post">
ponechám neuzavřený a uzavřu ho až úplně nakonci kódu celého formuláře (jakoby až za odesílacím tlačítkem)
nefungují smajlíci a odesílání příspěvku do knihy funguje v pohodě...
Je to prostě bordel...Děkuju z radu
woreshack
Profil *
Tak já ten problé, snad nevyřeším...Tak jsem kombinoval všechny možnosti...Nakonec klaplo udělat
<form action="forum.php" method="post" name=form> a až na konci udělat form...Takže se mi vkládají smajlíci i příspěvky, jak mají...

Narazil jsem ale na další problém, a to náhrada vkládaných symbolů za obrázky a tagy...Uděll jsem to tak, jak jsem to okoukal....Takže nějak takhle:

<?
$znacky = array("_:)_","_;)_","_:/_","_:(_","_x(_","_x)_","_:D_","_:h_","_:m_","_:p_","","",
"","","[u]","[/u]","[red]","[/red]","[link]","[/link]");

$tagy = array
(
"<img src='pic/smajlici/Smiley1.gif' border='0' alt=':)'>",
"<img src='pic/smajlici/Smiley2.gif' border='0' alt=';)'>",
"<img src='pic/smajlici/Smiley3.gif' border='0' alt=','>",
atak dále
"<b>","</b>","<i>","</i>","<u>","</u>",
"<font color='red'>","</font>",
"[<a href='","' target='_blank'>odkaz</a>]"
);
?>

No a pod to jsem střihnul tuhle věc, kterou jsem taky okoukal a vůbec si nejsem jist její správností...

$html = strip_tags($zaznam["text"]);
$text = str_replace($znacky,$tagy,$html);

...Vím jenom to, že to takhle nefunguje...Příspěvek se vůbec neuloží...
Poraďte mi někdo, pls...Už mě z té badatelské práce pálí oči;-)
gustik
Profil
prosím vás můžete mi někdo poradit kde mám chybu
<form method="post" name="mail">
<SCRIPT type="text/javascript">
function add_text(what)
{
//document.shoutform.text.value = document.shoutform.text.value + ' ' + what + ' ';
//document.shoutform.text.focus();
insertTag (document.mail.text,what);
}
</SCRIPT>
<a href="JavaScript:add_text('[b][/b]')"><img src="../Tlačítka/B.gif" border="0" /></a>
<a href="JavaScript:add_text('[i][/i]')"><img src="../Tlačítka/I.gif" border="0" /></a>
<a href="JavaScript:add_text('[u][/u]')"><img src="../Tlačítka/U.gif" border="0" /></a><br />
<textarea name="text" rows="10" cols="50" id="textarea">Váš text
</textarea id="text" onselect="storeCaret(this);" onclick="storeCaret(this);" onkeyup="storeCaret(this);"><br>
<input type="submit" name="odeslat" value="Odeslat" id="formular"></form>
mělo by mi to do toho okna napsat po kliknnutí na ikonu daný text ale píše mi to:
aplikace internet exploler nemuž stáhnout.
nespecifikovaná chyba
a já nevím co stím děkuji

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit

Neumíte-li správně určit příčinu chyby, vkládejte odkazy na živé ukázky.
Užíváte-li nějakou cizí knihovnu, ukažte odpovídajícím, kde jste ji vzali.

Užitečné odkazy:

Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: