Autor Zpráva
trancemaniac
Profil *
Jak prosim Vas upravim tento kod, aby fungoval i s Doctype? S JS teprve zacinam. Funkce pocita pocet slov v nejakym textovym poli. Dekuju

function slova(){

text = document.getElementById('textovepole');
hodnota = text.value;
pocet = hodnota.length;  
info = "Počet znaků: " + pocet;
vypis.innerHTML = info;
window.setTimeout("slova()", 10);
}
Chamurappi
Profil
Reaguji na trancemaniaca:
Lépe řečeno: Chceš, aby uvedený kód fungoval i na HTML dokumentu ve standardním režimu (nikoliv quirku) i v Mozille.
document.getElementById('vypis').innerHTML = info;
peta
Profil
Chamurappi
Opet carujes z vody, bez znalosti dalsiho kodu. Kdyz to delam ja, ses nespokojen, vid? :)

trancemaniac
odkaz na stranku? Neni? Tak to je hold tezky. Muzem carovat z vody, viz Chamurappi:

vypis.innerHTML = info; //zmenit na
document.getElementById('vypis').innerHTML = info;

ALE pak dale, co vypisuje JS konzola?
Protoze nektere promenne je treba definovat, nejlepe vsechny, klicove slovo var.
var obj_text = document.getElementById('textovepole');
var obj_vypis = document.getElementById('vypis');
// ted je otazka, jestli to bude stacit a fungovat a v jakem prohlizeci. Protoze pouzijes-li pro nazev policka name=jmeno , pak tato funkce nemusi vratit nic.
// jakpsatweb - javascript - priklady - formulare
// lze totiz napsat var xForm = document.nameformulare; neco=xForm.textovepole.value
var znaku_pocet = obj_text.value.length;
var text_info = "Počet znaků: " + znaku_pocet;
obj_vypis.innerHTML = text_info;
// mno, ale jestli mas vypis typu input, pak je treba opet pouzit value a ne innerHTML
window.setTimeout("slova()", 10);
// a tady by mozna bylo lepsi pouzit akci onclick, onkeydown, nebo prodlouzit interval na 50-100ms , aby ti to moc nezatezovalo.
Jinymi slovy, tech chyb tam muzes mit vic.
Chamurappi
Profil
Reaguji na petu:
Opet carujes z vody, bez znalosti dalsiho kodu. Kdyz to delam ja, ses nespokojen, vid? :)
S ohledem na symptomy je velká šance, že jsem se do problému trefil. Když to děláš ty, děláš to obvykle blbě — pak jsem nespokojen.

Protoze pouzijes-li pro nazev policka name=jmeno, pak tato funkce nemusi vratit nic
Pro políčko by ovšem nenastavoval innerHTML.

mno, ale jestli mas vypis typu input, pak je treba opet pouzit value a ne innerHTML
Tohle ale nejde ovlivnit přítomností <!doctype> deklarace, viz zadání. Kdyby tam měl <input name="vypis">, tak by mu vypis.innerHTML nefungoval nikdy a nikde (a jen v Mozille ve standardním režimu by vyvolával výjimku).
peta
Profil
Chamurappi Kdyz myslis :) Sance na zasah bez odkazu je 1:1000.

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit

Neumíte-li správně určit příčinu chyby, vkládejte odkazy na živé ukázky.
Užíváte-li nějakou cizí knihovnu, ukažte odpovídajícím, kde jste ji vzali.

Užitečné odkazy:

Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: