Autor Zpráva
Nox
Profil
Zdravím,
chtěl sem si udělat jednoduchou funkci na odstranění "px" z rozměrů,
ale stále narážím na ten samý problém:

function NoPX(retezec){
  return retezec.substring(0,retezec.length-2);
  }


nebo

function NoPX(retezec){
  return retezec.replace(/px/g,'');
  }


Obojí vrací (ve ff pluginu) "retezec.nazev_funkce is not a function"

Možná, že je to podobný problém, když jsem se snažil dát proměnné do argumentů do
funkce volané v setInterval
-> tam hlásilo "jmeno_promenne is not defined" chybu pro řádek se 'setInterval' , přitom v alertu,
hned před tímto příkazem, se ta proměnná zobrazila

a tak by se to snad chovat nemělo...

snad někoho něco napadne
díky za váš vánoční čas:)

P.S.: doufám, že mě teď někdo oplatí moje rýpání do nadpisů...ten můj taky není nic extra;)
DJ Miky
Profil
NoPX(retezec)
Nox
Profil
DJ Miky
Tak, abych tomu rozumněl i já, prosím:)
Samozřejmě vím, jak volat funkci, ale chyba je hlášená uvnitř těch funkcí, na řádku s return
Gappa
Profil
A nestačil by na to parseFloat?
Nox
Profil
Gappa
Je to možné, každopádně to nevysvětluje nesmyslné chování toho JS,
ty funkce by měly fungovat
peta
Profil
Nox
jakpsatweb - javascript - priklady - regularni vyraz
literatura JS reg.
http://www.volny.cz/peter.mlich/www.htm#mssub19
regularni vyraz mas podle vseho asi spravne, ale narazis na stejnou chybu, jako ostatni.
---> Odkaz na kod?
Takze sory, kde nic neni, nic se nevycaruje.

literatura JS
http://www.volny.cz/peter.mlich/www.htm#msub8

1. Takze ma rada zni, bud dej odkaz na kod nebo si to muzes strcit nekam.
2. Kazdy objekt si zalertuj, at vis, jakeho je typu.
"retezec.nazev_funkce is not a function"
- znamena, ze v promenne retezec pravdepodobne objekt nebo funkce neexistuje. Jinymi slovy, kdyz to neni string, tak v tom neni funkce pro regularni vyraz. Totez jako bys chtel po string, aby provedl array funkci swap, sort nebo neco podobne. Eventuelne muzes mit stary prohlizec. Otazka je, co je v promenne retezec. Viz rada 1.
Takze si pekne do te funkce pridej alert(retezec);
3. Zkontroloval bych si, jestli nema prohlizec funkci nopx.
4. viz Gappa pro orezani px staci parse, ale parseInt , pixely se nepocitaji na desetinna mista.
Nox
Profil
peta
1. že sem vůbec lezu, co;)
2. nebyl to objekt ani funkce, ale zapomněl jsem, že document.body.scrollwidth (document.body.offsetWidth) vrací bez jednotek, takže si to JS nepřevedlo na string (a taky v tomhle případě ta funkce neměla smysl, vim, má blbost)
3. myslim, že dávají inteligentnější názvy než já
4. j, to bude lepší

díky
Gappa
Profil
staci parse, ale parseInt

:) taky pravda
peta
Profil
Nox
3. Nejde o inteligenci, spis o vestavene funkce. Inteligentni nazev pro spusteni JS hry je play() . Bohuzel IE to ma jako vestavenou funkci a bohuzel ji ma takovym zpusobem, ze nejde prepsat. Cili muzes se trefit zrovna do vestavene funkce prohlizece, nahodou. Nopx zrejme nebude, ale co kdyz?
Je to jedna z pravdepodobnych pricin, ale bez odkazu lze jen hadat i dalsich 1000.

Jako, kazdy uzivatel si mysli, ze zrovna vsichni znaji jeho problem, kod programu a ze vi, co to ma delat.
Mam rozbitou pracku, vsechno je to modre.
A dival ses, jaka voda tece do pracky?
Nedavas tam nove rifle, ktere ti to barvi?
Co treba prasek na prani, nemodri ti to?
atd...
Kdyz nic nerekne, nic nevis, hadas.

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit

Neumíte-li správně určit příčinu chyby, vkládejte odkazy na živé ukázky.
Užíváte-li nějakou cizí knihovnu, ukažte odpovídajícím, kde jste ji vzali.

Užitečné odkazy:

Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0