Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
Vaca Profil |
#1 · Zasláno: 12. 5. 2005, 14:07:03
Chtel bych poprosit jestli by jste mi nepomohly se skriptem ktery kontroluje ve formulari nejen zda je zadan zavinac, ale i znaky pred a za nim v emailu ktery ma napsat odesilatel. Jeste take aby kontroloval zda je neco zadane v textu zpravy. Pouzil jsem formular a skript z techto stranek.
Zrojovy kod: <SCRIPT> function overeniDat(vstup){ zadanaHodnota = vstup.mail_odesilatele.value; if( zadanaHodnota.indexOf("@") == -1) {alert("neni zavináč"); return false;} else return true; } </SCRIPT> <FORM action="../Php/formular.php" onsubmit="return overeniDat(this)"> <TABLE> <TR> <TD>Váš mail:</TD> <TD><INPUT name="mail_odesilatele" value="">*</TD> </TR> <TR> <TD>Předmět:</TD> <TD><INPUT name="predmet"></TD> </TR> <TR> <TD>Zpráva:</TD> <TD><TEXTAREA rows="5" cols="50" name="zprava"></TEXTAREA></TD> <TD valign="top">*</TD> </TR> <TR> <TD></TD> <TD align="center"><I>*povinné údaje</I></TD> </TR> <TR> <TD><INPUT type=submit value="Odeslat"></TD> </TR> </TABLE> </FORM> |
||
Oswald Profil |
#2 · Zasláno: 12. 5. 2005, 14:37:56 · Upravil/a: Oswald
Ten e-mail bude nejlepší zkontrolovat regulárním výrazem, tenhle jsem psal z hlavy a určitě není úplně dostačující. Lepší bude, když si na netu (třeba tady) najdeš nějaký osvědčený a nahradíš jím ten můj (hodnota proměnné re). Jestli je vyplněný vzkaz můžeš otestovat tím, jestli existuje value toho políčka:
// je velký problém dávat útržky kódu tam, kam patří? líp se to čte... |
||
Marty Profil |
#3 · Zasláno: 12. 5. 2005, 14:48:10
Docela slušně je popsaná kontrola správnosti e-mailu na: http://interval.cz/clanek.asp?article=281
a dalších dvou souvisejících článcích. |
||
Časová prodleva: 20 let
|
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.
0