Autor Zpráva
wwwarder
Profil *
cem sa opytat, urobil som si pokusnu stranku www.testing.php5.sk na ktoru som hodil sachovu studiu.....(myslim, ze iste viete hrat sach, na stranke som to spraacovla tak, ze ked klikate na jednotlive tahy v analyze, meni sa vam pozicia) .......prejdem k veci....ak si vsimnete zdrojovy kod, nesmierne vela krat sa mi tam vyskytuje kod document.images - v kazdom odstavci presne 64 krat a tych odstavcov je tam 42, takze to vychadza na 2688 napisanych document.images - subor ma asi 260 kB a to je ece nic, jednen taky subor, co som robil, ma 2,3 MB. Preto sa cem opytat, ci neexistuje nejaky skript, ktori mi slovne spojenie document.images nahradi nejakou kratuckou premennou v zatvorke, alebo niecim podobnym........usetrim tak komu kB.....dik moc.....
Nox
Profil
myslim že by to šlo nacpat do proměnné
var im=document.images;
wwwarder
Profil *
cize, ako by som to mal cele zapisat? skript, aj vlozenie premennej......
tiso
Profil
wwwarder - nemusíš vypisovať celú šachovnicu spolu s figúrkami, ale prázdnu šachovnicu + figúrky a ďalej iba zmeníš políčka s figúrkami podľa jednotlivých ťahov...
wwwarder
Profil *
nad tym som tiez uvazoval, lenze to nieje prehravanie partie, ale aj analyza, keby to bolo, tak ako pises--->> ked kliknes na nejaky tah v anazyle a potom na uuuuuuplne nejaky iny, ktory je uplne inde, bude ti to ribt neporiadok (pozicia sa musi zmenit cela) a partiu budes musiet prehravat od zaciatku, to bz si musel prehravat tahy v analyze presne v nejakom poradi......kebyze sa ta partia prehrava, tak tam dam sipky, ktorymi si taham tahy a to by bolo v poho.......takto nemam na vzber....akurat mozno ten skript, ktory ani neviem ci funguje, alebo existuje......
tiso
Profil
wwwarder - neporiadok to robiť nebude, má na výber z dvoch možností:
1. pre každý odkaz vykreslovať pozíciu všetkých figúriek
2. pre každý odkaz vykresliť základnú pozíciu figúriek + všetky pohyby podľa ťahov (celú anotáciu)
los
Profil *
Tak si to nejako zakóduj. Potom si len napíšeš funkciu, ktorá to rozkóduje a umiestni podľa toho figúrky.

Napr. jeden spôsob zakódovania by mohol byť taký, že pozícia všetkých figúrok bude uložená v reťazci dlhom 32 znakov. Každá figúrka bude mať uloženú svoju pozícu na šachovnici v reťazci na jej prislúchajúcom mieste. Pozícia bude uložená v jednom znaku. Čiže budeš mať 64 možných znakov, pričom každý znak bude predstavovať inú pozíciu (napr. znaky z rozsahu 63-127 sú vhodné) plus jeden znak (napr. medzera), ktorý bude znamenať, že figúrka tam nie je.

V onclick potom bude len volanie funkcie, ako napr.: rozmiestni('...retazec dlhy 32 znakov...') a vedľa budeš mať napísanú tú jednu funkciu rozmiestni.
wwwarder
Profil *
to vyzera dost dobreee:)....prosim vas, neviete, kde je navod na taketo retazce? dik moc........
wwwarder
Profil *
teeeeda funkcie
peta
Profil
wwwarder
www.volny.cz/peter.mlich/hry/hry.htm
* sachy - 11k a je to z javascriptkit.com, tusim, kde to ma asi 8k
Krome jineho to ma vestavenou inteligenci.

Navim, co mas v tom zdrojovem kodu, ale prece si napises funkci, ktera ti vstupni pole nebo retezec prepise na sachovnici.
Priklad: jakpsatweb - javascript - priklady - gethttpvars (priklad rozsekani retezce)
var retezec = "a12 b23 c25";
var pole = retezec.split(" ");
for (i in pole)
{
document.write("<br>"+pole[i]);
}
petryk
Profil *
prosím můžete mi poradit co stím delat aby to fungovalo v prohlizeci mozila? ono to jede jen v prohližecích IE. Je to rozbalovaci menu. Děkuji
Následující kód si vložte mezi tagy <HEAD> a </HEAD>.

<STYLE type=text/css>#menu {
BACKGROUND: lightblue; COLOR: black; CURSOR: default; FONT-FAMILY: verdana; FONT-SIZE: 10pt; FONT-WEIGHT: bold
}
#menu .popup {
BACKGROUND: lightblue; BORDER-BOTTOM: lightblue 12px solid; BORDER-LEFT: lightblue 12px solid; BORDER-RIGHT: lightblue 12px solid; BORDER-TOP: lightblue 12px solid; DISPLAY: none; FONT-FAMILY: verdana; FONT-SIZE: 8px; POSITION: absolute; WIDTH: 160pt
}
#menu P {
MARGIN-BOTTOM: 0pt; MARGIN-TOP: 0pt
}
A:hover {
COLOR: red; TEXT-DECORATION: none
}
A {
COLOR: black; FONT-SIZE:8pt; MARGIN: 5px; TEXT-DECORATION: none
}
UL {
COLOR: black; FONT-SIZE: 10pt; MARGIN: 5px; TEXT-DECORATION: none
}
LI {
COLOR: black; FONT-SIZE: 10pt; MARGIN: 5px; TEXT-DECORATION: none
}
P {
COLOR: black; FONT-SIZE: 10pt; MARGIN: 5px; TEXT-DECORATION: none
}
.over {
COLOR: red
}
P {
TEXT-ALIGN: justify; TEXT-INDENT: 0.1in
}
</STYLE>

Následující kód si vložte mezi tagy <BODY> a </BODY>.

<SCRIPT language=JavaScript>
var curPop = null;
function clearCurrent() {
// Hide the pop-up menu that is currently displayed.
if (null != curPop)
curPop.style.display = "";
curPop = null;
}

function popup() {
clearCurrent();
var el = event.srcElement;
// Display a new menu option.
if (("P" == el.tagName) &&
("menu" == el.parentElement.parentElement.parentElement.parentElement.id)) {
// Position and display the pop-up menu.
var elpop = document.all[el.sourceIndex + 1];
elpop.style.pixelLeft = el.parentElement.offsetLeft+7;
elpop.style.pixelTop = el.offsetTop +
document.all.menu.offsetTop+22;
elpop.style.display = "block";
curPop = elpop;
}
event.cancelBubble = true;
}

function highlight() {

// Highlight and popup the menu options.
if (null != event.fromElement)
if ((event.fromElement.tagName == "P") &&
(event.fromElement.parentElement.parentElement.parentElement.parentEle ment.id == "menu"))
{
event.fromElement.className = "";
}

if (null != event.toElement)
if ((event.toElement.tagName == "P") && (event.toElement.parentElement.parentElement.parentElement.parentEleme nt.id == "menu"))
{
popup();
event.toElement.className = "over";
}
}

</SCRIPT>

</HEAD>
<BODY onclick=clearCurrent()>
<DIV style="BACKGROUND: lightblue; WIDHT: 100%">
<TABLE border=0 id=menu onclick=popup() onmouseout=highlight();
onmouseover=highlight();>
<TBODY>
<TR>
<TD>
<A href="http://www.vasweb.cz/">Domů</A></TD>
<TD bgColor=black></TD>
<TD>
<P>menu1 </P>
<DIV class=popup>
<P><A class=anchor href="http://submenu1/">submenu1</A>
<P><A href="http://www.submenu2.cz/">submenu2</A>
<P><A href="http://www.submenu3.cz">submenu3</A>
</P></DIV></TD>
<TD bgColor=black></TD>
<TD>
<P>menu2</P>
<DIV class=popup>
<P><A href="http://submenu1">submenu1</A>
<P><A href="http://submenu2">submenu2</A>
<P><A href="http://submenu3">submenu3</A>
<P><A href="http://submenu4">submenu4</A>

</P></DIV></TD>
<TD bgColor=black></TD>
<TD>
<P>e-mail</p>
<DIV class=popup>
<P><A href="mailto:xxx@xxx.cz">Napište mi</A>
</p></div>
</P></TD></TR></TBODY></TABLE></DIV>
Měsíček
Profil
A proč to strkáš zde? (Máš v hlavičce to co máš mít v hlavičce a to co máš mít v těle máš v <body>?)
Manq
Profil
petryk
Tenhle script jsem už někde viděl a myslím, že u něj bylo jasně napsáno, že funguje jen v IE.
tiso
Profil
petryk - založ si vlastnú tému, viď pravidlá diskusie...

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit

Neumíte-li správně určit příčinu chyby, vkládejte odkazy na živé ukázky.
Užíváte-li nějakou cizí knihovnu, ukažte odpovídajícím, kde jste ji vzali.

Užitečné odkazy:

Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0