Autor Zpráva
evka
Profil *
Caute vsetci.Neviem si poradiť s nasledovným problémom:
Mám 2000 obrázkov velkosti 400x200.Ako to mam urobit (napr.roletové
menu) aby sa mi po kliknutí napr.na číslo obrázka 751 v roletovom
menu načítal tento obrázok na predom určené miesto??? napr.hore kde býva logo alebo baner...
(ale nie na novej stranke)
Možno sa to dá v JavaSripte..neviem....Majstri pomozte mi...Trapim
sa stym uz 3 dni..Eva
Marty
Profil
Já to vidím právě na js.

Třeba přes tlačítko, když na něj klikneš, tak přiřadíš tomu baneru daný obrázek.

onclick="document.getElementById(idobrázku).src = obrazek.jpg"

Ty obrázky si ulož do pole a pak to pomocí nějaké proměnné určuj, kterej zobrazíš.
evka
Profil *
{
if(window.mmISOpera) return(document.getElementById(item));
if(document.all) return(document.all[item]);
if (document.getElementById) return(document.getElementById(item));
return(false);
}
function CHANGE(newpic)
{
var e=FIND('picture');
e.src=newpic;
}
</script>
<img id="picture" alt="">

Zmenu obrazku vyvolas zavolanim funkcie
CHANGE('nova_adresa_obrazku');
Ak chces takto menit viac obrazkov, tak si tam pridaj este jeden
parameter a to id obrazku. Potom namesto var e=FIND('picture'); si
daj var e=FIND(nazov_parametru);
Dufam, ze to chapes. Funguje to v IE, FF (aj mozilla) a v Opere.
Mozno aj v inych, ale tam som to neskusal.

Raz zistis, ze vsetko sa dalo urobit aj lepsie... tak toto som dostala tiez na jednom fore..ale nevyznam sa vtom...nepomoze mi stym niekto?ja si to len potom skopirujem do html stranky..neviem kde ani ako mam napisat tie udaje...tu su tie udaje:

1-C:\Documents and Settings\Evka\Dokumenty\Obrázky (cesta k
2000 obrázkom)
2-Všetky obrázky sú GIF,rozmery 400x200 px a ocislovane od 1-20...
(1.gif,2.gif atď)
3-Chcem aby sa dali vyberať v roletovom menu
4-Aby sa zobrazovali na rovnakom mieste kde je na tejto stranke to
zelene logo hyperlink.cz hore
(bezne kde byva logo alebo baner)
vdaka ....eva
peta
Profil *
www.volny.cz/peter.mlich/www.htm
Nadpis "moje www" pak "ukazka4"

Co se tyce adresare c:\... Slecno, tu ebku mas na inete nebo na disku?
- Pokud na disku, pak je vse v poradku, jen musis dodrzovat kodovani mezer a jinych spesl znaku pro www. tusim mezera se pise jako %20
- pokud na inete, tak musis uvadet inetovou adresu fotek (http://...)

Dalsi vec, ze obrazky by meli mit male nahledy. Tj udelat z obrazku miniaturky, aby se nenacitali dlouho.

Co se tyse roletkoveho menu, to se resi pres iframe, viz www.jakpsatweb.cz - Javascript - priklady - (ramy, dokumenty) nebo pak v popisu JS mezi metodami parent, window, document, ...
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.