Autor Zpráva
wwwarder
Profil *
zdravim, viem, ze som tu uz raz pisal, ale potreboval by opet pomoc, lebo sa neviem nejako vysomarit...... www.testing.php5.sk ... na tu staranku som nahral jednu sachovu studiu (myslim, ze kazdy z vas vie aspon trochu ako sa hra sach) .... a programoval som to cez obycajny html.... tak je to veeelmi nepraktice a to hlavne - ten html subor ma veeelmku kapacitu - viac, ako 250 kB, a to je nic, jedna partia ma 2,3 MB..... prejdem k veci....... viem, ze sa to da aj cez retazce a dokonca ste mi to aj tak obsirne popisali, ale neviem sa z toho vysomarit....prosim vas....napiste mi prosim kompletnyyyyyy zdrojovy kod na ten maly subor (ja si to uz potom nejak spracujem), ktory tam najdete pod odkazom na posku strany (maly vzorovy subor), to mate jednoduche (ja nie), 3x3 polia a 3 odkazy......prosim.......diki moc.....
Leo
Profil
Co? Leo
wwwarder
Profil *
myslim, naprogramovat to, co najdes pod odkazom "maly vzorovy subor" (tam na spodku strank) a naprogramovat to pomocou funkcii a retazcov cez javascript......pls.....dik......
peta
Profil
wwwarder
Nove tema = podrobny popis. Ja treba vim, o co bezi, ale Leo, ktery by pomohl, to nevi. Ja uz si taky presne nevzpominam.

Jestli predpokladas, ze ti nekdo bude psat kod "na miru", tak se predpoklada odmena. Jinak si musis vystacit s uvedenymi priklady, pripadne si neco najit googlem sam. Samozrejme muzes pozadat, muze se najit ochotny clovicek. Za optani nic.

Hele, takze pokud nevis, jak to udelat, tak muzes prekreslovat cely prvek
<div id="board"></div>
<script>

var retezec_partie = 'fig1=h1,fig2=d3';

function funkce(str)
{
var t,arr,board,x,y,i,j,a,b;
board = [];
for (j=0;j<8;j++)
for (i=0;i<8;i++)
{board[i][j] = 0;} //nuluj pole
arr = str.split(','); // rozdel do pole podle carky
for (i in arr)
{
a = arr[i].split('='); //rozdel podle rovnitka
b = a[1].split(''); //rozdel po znacich druhou cast, cili polohu
board[b[0]][b[1]] = [a[0]]; //figurka, x,y
}

//kresli plochu
t = '';
for (j=0;j<8;j++)
{
t+= 'radek'+j+': ';
for (i=0;i<8;i++)
{
t+= board[i][j];
}
t+= 'radek_konec';
}
document.getElementById("board").innerHTML = t;

}

funkce(retezec_partie);
</script>

coz ti do divu vykresli plochu, jmeno nebo cislo figurky za sebou. Cili funkci pro vykresleni si uprav tak, aby vytvorila table;
los
Profil *
http://los.php5.cz/sachy/
peta
Profil
wwwarder Vzhledem k tomu, jak to tak ctu, asi los reseni nepochopis.
Hele, takze on to ma resene tak, ze staci prepsat hodnotu v policku u figurek a ono to zmeni pozici na obrazovce (SRC prislusneho elementu IMG)

los
jen jsem neprisel na to, jak se spousti encode/decode, ve FF se mi policko pod sachovnici nemeni.
wwwarder
Profil *
ludia, vy ste supeeeeeeeer..... dakujeeeeeeeem moc.....:)
wwwarder
Profil *
los.....dik moc za to, ako si skvele naprogramoval tie sachy, cem sa opytat uz len poslednu otazocku....... na tej stranke http://los.php5.cz/sachy/ .... ako tam vlozim odkaz (teda ako ho napisem v zdrojovom kode) , vlozim do toho odkazu tu zakodovanu poziciu, a ked na ten odkaz kliknem, zobrazi sa mi prislusna pozicia........??? dik moc......
los
Profil *
Na svojej stránke potrebuješ len funkciu decode (zakódované reťazce si pripravíš predtým). Moja funkcia decode sa spolieha na presné názvy obrázkov, ktoré sú iné, ako v tvojej šachovnici.

Na tú stránku som doplnil nejaké ukážkové odkazy, ktoré stavia preddefinované pozície.
los
Profil *
> presné názvy obrázkov, ktoré sú iné, ako v tvojej šachovnici.
Aha, tak teraz pozerám, že sú rovnaké, takže nič.
wwwarder
Profil *
diiiiiiiikk mooooooccc......:) to je presne to, co som potreboval.......:D

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit

Neumíte-li správně určit příčinu chyby, vkládejte odkazy na živé ukázky.
Užíváte-li nějakou cizí knihovnu, ukažte odpovídajícím, kde jste ji vzali.

Užitečné odkazy:

Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0