Autor Zpráva
waltz
Profil *
Cau,

mam jednoduchu html (presnejsie XUL) stranku v ktorej sa znazim pomocou JS urobit nejaku dynamicku zmenu. Dynamickou zmenou myslim konkretne pridanie elementov , ktore odkazuju na nejake obrazky. Pokial si dam zobrazit zdroj kod stranky "po" dynamickej zmene (cize po pridani elementov), tak kod je stale rovnaky (cvo je vlastne dobre). Je nejakym sposobom mozne zobrazit kod html stranky aj po dynamickej zmene (cize aktualny html uz s novymi elementami) ? ....

V podstate sa mi jedna o to, ze pomocu XMLhttpRequest chcem volat php, ktore mi posle nejaky vystup (XUL - do kotreho sa natahaju cesty obrazkov z DB), ktory precitam na strane klienta cez JS a appendnem do stranky - pridane elementy by vsak nemali byt vidiet v 'Page source' :)

Mozno je na to lepsi sposob, ako zamaskovat cestu k obrazkom ktore su na serveri, ale neviem ako na to....a uz vobec nie ako to urboit v XULe.

Za pomoc vopred diik....
Joker
Profil
Je nejakym sposobom mozne zobrazit kod html stranky aj po dynamickej zmene
Známým "vývojářským trikem" :-)

javascript:'<xmp>'+document.getElementsByTagName("html")[0].innerHTML+ '</xmp>';
...do adresního řádku.
waltz
Profil *
...ale ten vyvojarsky trik by bolo mozne oklamat. To znamena, odchytit url a zvalidovat. Pokial by sa tam nachadzal 'prefix' javascript, tak by nebolo mozne operaciu vykonat. Ale neskusal som to.....
Joker
Profil
To znamena, odchytit url a zvalidovat.
Jak?
Načtu stránku, napíšu uvedené, zobrazí se mi zdrojový kód stránky (po zpracování JS). Adresa stránky se nezmění.
waltz
Profil *
....chcel som napisat 'by bolo mozno mozne' :) oklamat. Najprv ma napadol objekt 'location',...ale je to asi blbost, pretoze volanim vyssie uvedeneho kodu, by sa musel nejakym sposom zavolat dalsi skript, ktory by parsoval URL...

Niekde som vsak cital, ze nejakym sposobom sa da maskovat (hashovat ?) url cesta k obrazkom (t. z. cesta v src - element <img>), o to mi vlastne ide. Schovat cestu k obrazkom, ale zaroven ich dokazat zobrazit cez img element. Predpokladam, ze to sa uz robi za pomoci PHP,......

neporadi niekto ?
Joker
Profil
waltz
Najprv ma napadol objekt 'location'
Jednak jakmile to napíšu, už se žádný skript nezavolá a jednak i kdyby, location.href bude pořád stejná jako předtím (tzn ne to javascript:něco)

o to mi vlastne ide. Schovat cestu k obrazkom, ale zaroven ich dokazat zobrazit cez img element.
Aha, já myslel, že je cílem právě zobrazit ten zdroják třeba kvůli kontrole.
Tak potom http://www.it-joker.cz/Pocitace-weby/15-Jak-zabranit-navstevnikovi-str anky----.html ;-)
Leo
Profil
No nevim, ale ty obrazky se nakonec stejne ze serveru vyzadaji pres http pozadavek, ne? A v tom pripade se staci kouknout na komunikaci klient-server. Leo
waltz
Profil *
to leo: a vedel by si teda poradit, ako sa robi ?? ......ved toto musi byt bezna vec, ktora je hadam na kazdom webe. Nedari sa mi vsak najst ziadny postup, kusok zdrojaku ako nato. ...este je moznost to pripadne robit cez DB, ale ja mam GUI (v ktorom chcem pouzit obrazky) robene v XULe.....no a rvat tam este PHP, hm,....neviem si to predstavit :(
habendorf
Profil
......ved toto musi byt bezna vec, ktora je hadam na kazdom webe

No to teda není. Ani mi není jasné, proč se o to pokoušíš.
waltz
Profil *
..z jednoducheho dovodu. Mat vlastnu galeriu, v ktorej mozem listovat ja alebo pripadne moji priatelia. Akurat, ze by som si chcel GUI a podobne zalezitosti urobit sam, preto sa pokusam o vlastny web.....no a tie images by samozrejme nemali byt dostupne komukolvek...
Bubák
Profil
Jestli tam máš třeba fotky z nudapláže a nechceš, aby je někdo cizí viděl, tak k tomu slouží zaheslování.
www.jakpsatweb.cz/heslo.html

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit

Neumíte-li správně určit příčinu chyby, vkládejte odkazy na živé ukázky.
Užíváte-li nějakou cizí knihovnu, ukažte odpovídajícím, kde jste ji vzali.

Užitečné odkazy:

Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: