Autor Zpráva
lukas, fanwebf1
Profil *
ahoj, na fanwebu máme script, kterej píše program, který zrovna rádio vysílá, potřebuju prosim poradit když mam ve scriptu čas v půlhodině, přímo zde:
  ElseIf h < 18 then  
    Document.Write "Hudební show Frekvence 1"
ElseIf h < 18:30 then  
    Document.Write "Pressklub"
ElseIf h < 20 then  
    Document.Write "Hudební show Frekvence 1"

tak u toho Pressclubu v 18:30, aby se to dělilo s Hudební show a nevím, co tam mám dát když 18:30 nebunguje, zkoušel jsem i 18.30, ale nic.

PROSÍÍM PORAĎTE
díky

tady je celý script
<html> 
<head> 
<title>Java Script ze stránky - www.jaknaweb.com</title>; 
<meta http-equiv="content-type" content="text/html; charset=windows-1250"> 
</head> 

<body bgcolor="#FFFFFF" text="#000000"> 

<font face="Arial" size="2">  
<script LANGUAGE="VBScript"> 
<!--  
  ' The next line of code executes when the script tag is parsed. 
  Call PrintWelcome 

Sub PrintWelcome 
  Dim h 

  h = Hour(Now) 
  If h < 9 then  
    Document.Write "Ráno Frekvence 1 5–9" 
  ElseIf h < 10 then  
    Document.Write "Na titulní straně" 
  ElseIf h < 11 then  
    Document.Write "Křížový výslech"
  ElseIf h < 13 then  
    Document.Write "Sexy život"
  ElseIf h < 15 then  
    Document.Write "Hudební show Frekvence 1"
  ElseIf h < 18 then  
    Document.Write "Hudební show Frekvence 1"
  ElseIf h < 18:30 then  
    Document.Write "Pressklub"
ElseIf h < 20 then  
    Document.Write "Hudební show Frekvence 1"
ElseIf h < 24 then  
    Document.Write "Česká romantika"
  ElseIf h < 5 then  
    Document.Write "Noc s Frekvencí 1" 
  End If 
   
End Sub 
--> 
</script> 
</font> 

</body> 
</html>
habendorf
Profil
Tady najdeš odpověď: http://www.jakpsatweb.cz/javascript/objekt-date.html
lukas, fanwebf1
Profil *
to tam z toho nemůžu vyčíst..:-(

Ten čas tam nevidim..:-(
škoda...
habendorf
Profil
No já tam vidím getHours a getMinutes. A to stačí.
lukas, fanwebf1
Profil *
a ty závorky getMinutes() tak do tech závorek to mam napsat?
lukas, fanwebf1
Profil *
ElseIf h < 19 then
Document.Write "Hudební show Frekvence 1"
[/b] ElseIf h < 35 getMinutes
Document.Write "Pressklub"[b]

ElseIf h < 20 then
Document.Write "Hudební show Frekvence 1"


když tam dám tuhle kombinaci tam mi to nic neukáže na webu a nefunguje ani getMinutes(35)
los
Profil *
1. Používaš VBScript a nie JavaScript, takže to môže fungovať v IE, ale inde nemusí.
2. Ak používaš nejaký jazyk, tak by si mal poznať aspoň základnú syntax. To nie je o tom, že na náhodnú pozíciu vložíš náhodné slovo, ktoré si niekde počul.
3. Keď v predposlednej podmienke zistíš, že číslo nie je menšie ako 24, tak je zbytočné v ďalšej podmienke kontrolovať, či je menšie ako 5.
4. Tu je JavaScript, ktorý bude fungovať, ak sa ti ho podarí vložiť na stránku (s LANGUAGE="VBScript" to fungovať samozrejme nebude):
var now = new Date();
var t = 100 * now.getHours() + now.getMinutes();
var program;
var data = {
     000: "Noc s Frekvencí 1",
     500: "Ráno Frekvence 1 5–9",
     900: "Na titulní straně",
    1000: "Křížový výslech",
    1100: "Sexy život",
    1300: "Hudební show Frekvence 1",
    1500: "Hudební show Frekvence 1",
    1800: "Pressklub",
    1830: "Hudební show Frekvence 1",
    2000: "Česká romantika"
};

for (var x in data)
    if (x <= t)
		program = data[x];
	else
		break;

document.write(program);
lukas, fanwebf1
Profil *
los:

prosím, pomohl bys mi vytvořit nějaký html kód aby se do toho vložil tento script já tomu moc nerozumím. Používáme websnadno a tam je to potřeba dát do html.

Prosím, pomůžešmi s tím nějak, jde todát do html?
los
Profil *
> Prosím, pomůžešmi s tím nějak
Nie.

> jde todát do html?
Áno.
lukas, fanwebf1
Profil *
Prosím, pomůžešmi s tím nějak
Nie.

> jde todát do html?
Áno.


díky :-(
lukas, fanwebf1
Profil *
poradí někdo pls mocc....
Zdeněk Košťál
Profil
lukas, fanwebf1
Co třeba vyvinout trochu vlastní iniciativy a přečíst si o tom něco sám? Ukázali ti cestu, poradili, dokonce napsali skript a tobě to nestačí? Pokud potřebuješ udělat všechno, doporučuji spíše sekci Práce a zakázky a nevyužívat této diskuze k tomu, že tě někdo bude vodit za ručičku. Mohou ti ukázat dveře, vejít ale musíš už sám.
habendorf
Profil
lukas, fanwebf1

los ti napsal kompletní zdroják, co chceš víc?
lukas, fanwebf1
Profil *
habendorf

Já se v tom nevyznám. Tak sorry že otravuju, už sem psát nebudu...
peta
Profil
habendorf
mno jo, ale
- 000 jako cislo JS nezna, takze otazka je, zda se to spravne prevede na 0 nebo ne, tez to muze napsat error on line...

Jinak je to velice pekny script.

lukas, fanwebf1
To fakt nevim, co ti na tom neni jasne. Mluvime o JS.
jakpsatweb - javascript
<script>
... kod ...
</script>
Pokud neumis nahradit "... kod ..." za zelene radky od los , pak sis zrejme spletl forum, protoze tvuj puvodni kod opravdu s JS nema nic spolecne.

Pokud ani po prostudovani zdrojoveho kodu prikladu
jakpsatweb - javascript - priklady
nejsi schopen pouzit Losuv kod, pak by to mozna chtelo precist si literaturu o JS a programovani obecne

http://www.volny.cz/peter.mlich/www.htm#msub8
http://www.volny.cz/peter.mlich/www.htm#msub9
http://www.volny.cz/peter.mlich/www.htm#mssub12
http://www.volny.cz/peter.mlich/www.htm#main6
http://www.volny.cz/peter.mlich/www.htm#msub15
los
Profil *
> 000 jako cislo JS nezna
Na to si ako prišiel?
los
Profil *
>> 000 jako cislo JS nezna
>Na to si ako prišiel?
Ok, v ECMA-262 to nie je povolené, takže niektoré implementácie JavaScriptuto nemusia podporovať (ešte som sa s takou nestretol, ale to neznamená, že neexistuje). Takže 0 by tam bola lepšia.
peta
Profil
los
Mno, mne se to uz stalo, prave s datumem, kdy jsem ziskal cislo z php. Melo tam nuly a vypsal mi error, script pocital s chybnym datumem. Nechapacka proc, logicky kazdy program by mel 0001 povazovat za 1.
Chamurappi
Profil
Reaguji na petu:
Viz Sprnová chyba Javascriptu.
Pochybuji, že někdy existoval prohlížeč, který by 0001 nepovažoval za 1.

Reaguji na losa:
Koukám, že norma ECMA-262 je také plná zajímavých překvapení :-)
Podle kapitoly B.1.1 bych řekl, že zápis 000 je docela jednoznačně nula v osmičkové soustavě, ne?
los
Profil *
Príloha B je informatívna a v tej kapitole B.1.1 je napísané to, že predchádzajúce vydania ECMA obsahovali aj pravidlá pre zápis v osmičkovej sústave, pričom v tomto vydaní bolo toto pravidlo vypustené. Tu je to spomenuté len preto, ak by niekto chcel zachovať kompatibilitu.

JavaScript v prehliadačoch je rozšírením ECMA-262 a ten osmičkový zápis funguje tam funguje. Nula by v tomto prípade nevadila, ale uvedomil som si, že keby v tomto prípade nejaký program začínal o 0:25, tak niekto by tam mohol zapísať 025 a potom by sa čudoval, prečo mu to ukazuje už o 0:21, že ten program beží. Takže lepšie bude vyhnúť sa tej nule na začiatku.

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit

Neumíte-li správně určit příčinu chyby, vkládejte odkazy na živé ukázky.
Užíváte-li nějakou cizí knihovnu, ukažte odpovídajícím, kde jste ji vzali.

Užitečné odkazy:

Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0