Autor Zpráva
Watchick
Profil *
Zdravím potřeboval bych pomoci s následujícím:
soubor: board.php
<?php
session_start();
$barvapozadi = "black";
if ($REMOTE_ADDR == "85.70.0.155"){
$nick = "Watchick";
$barvapozadi = "#8800ff";
echo "<link rel=\"stylesheet\" href=\"watchick.css\">";
}
if ($REMOTE_ADDR == "78.102.169.152"){
$nick = "Dargel";
$barvapozadi = "#22aaff";
echo "<link rel=\"stylesheet\" href=\"dargel.css\">";
}
?>
<html>
<head>
<title>Speedy chat</title>
</head>
<body bgcolor="black">
<form method="post" action="board.php">
<table border="0" cellspacing="0" cellpadding="0">  
<tr> 
 <td colspan=2> 
<textarea name="odkaz" cols="30" rows="4" wrap=virtual></textarea> 
</td>
</tr> 
<tr> 
 <td colspan=2 align=center> 
  <input type="submit" value="Send"> 
 </td> 
</tr> 
</table>
</form> 
<table bgcolor="black" border="1px dotted" style="bgcolor:white;table-layout: fixed; border-collapse: collapse;">

<?php
if ($odkaz != "" AND $nick!= ""){
$date = date ("H:i:s j.n.Y");
$old = file_get_contents("board.dat"); 
  $new = "<tr><td style=\"color=$barvapozadi\"><small><small><span style=\"color:$barvapozadi\">$nick</span></small></small></td><td rowspan=2 style=\"color=$barvapozadi; width:150px;\" ><small><span style=\"color:$barvapozadi\">$odkaz</small></small></td></tr><tr><td style=\"color=$barvapozadi; width:100px;\" ><small><small><small><span style=\"color:$barvapozadi\">$date</span></small></small></small></td> </tr>";
 $old = $new.$old; 
  $f = fopen("board.dat","w"); 
  fputs($f,$old); 
  fclose($f); 
 }
 if($nick != ""){
$data = file("board.dat");
for($i=0;$i<50;$i++) echo $data[$i] . "\n"; 
}else{
echo "Bohužel tento chat je pouze pro IP Watchicka a Dargela...";
}
?> 
</table>
</body>
</html>

odkaz na internetu:
http://watchick.nanic.cz/speed/board.php

potřeboval bych praktický příklad JS, který by aktualizoval načítání té tabulky (dat), která se načítá ze soubou board.dat , ale aby se pritom neaktualizovala celá stránka, čímž se vymaže obsah textarea Děkuji
děkuji
peta
Profil
Watchick
google.com ajax simple example
jakpsatweb - html - ramy
jakpsatweb - javascript - objekt window - ostatni
peta
Profil
Taky mne napadlo, ze muzes pouzit cookies a klidne refreshovat celou stranku
jakpsatweb - javascript - cookies

http://www.volny.cz/peter.mlich/www.htm#msub13
# www.volny.cz/peter.mlich (zdroj: minichat.txt)
# www.volny.cz/peter.mlich (zdroj: minichat.sql)
* www.volny.cz/peter.mlich (zdroj: chatminiAjax.rar 5k)
Zbystr
Profil *
peta
to je podle mne nesmysl, pouzivani cookies.
Na tom co chce neni nic tezkeho. Bud pouzije Ajax ci JSON. Nemusi vubec refreshovat ani textarea.
Pokud pouzije JSON, tak si vytahne jenom jednotlive radky a vlozi do textarea.
Watchick
Profil *
Děkuji za rady :-)
Ale po vašich radách to myslím vyřeším jednudušeji, existuje něco jako refreshovací odkaz? že se na to klikne a pak se (bohužel) celá stránka refreshuje?
Zbystr
Profil *
<a href="JavaScript:location.reload(true);">
Refresh this page
</a>
Watchick
Profil *
Děkuji, to Zbystr tohle jsem potreboval, tohle je pro me nejsrozumitelnejsi :-) Ctrl + C, Ctrl + V
Watchick
Profil *
to Zbystr, nedá se nějak udělat, aby se při tom refreshi nikdy znovu neposílala POSTDATA
Leo
Profil
"to Zbystr, nedá se nějak udělat, aby se při tom refreshi nikdy znovu neposílala POSTDATA"

Pokud stranka vznikla odeslanim formulare metodou POST tak nijak. Pouzijte GET, presmerovani, nebo neobnovujte stranku. Dalsi moznost je posilat POST data Ajaxem, Leo
Zbystr
Profil *
Watchick
nemam to otestovane, ale predpokladam, ze by mohlo jit toto:
<a href="JavaScript:location.href = location.href;">
Refresh this page
</a>

neboli
<script>
function refresh(){
        window.location.href = window.location.href;
}
</script>
<a href='#' onclick='reload(); return false;'>Refresh</a>
peta
Profil
Watchick
<form method=get action=stranka.php>
<input type=submit>
</form>

<a href=stranka.php>submit</a>

<meta ... refresh=17>

proc do toho motat javascript?
jakpsatweb - javascript - objekt window
Watchick
Profil *
to peta:
Protoze normalne se zrefreshuje celá stránka, což znamená, že se vymaže i případný obsah té textarey, nebo ne?

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit

Neumíte-li správně určit příčinu chyby, vkládejte odkazy na živé ukázky.
Užíváte-li nějakou cizí knihovnu, ukažte odpovídajícím, kde jste ji vzali.

Užitečné odkazy:

Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: