| Autor | Zpráva | ||
|---|---|---|---|
| chuck Profil * |
#1 · Zasláno: 1. 3. 2008, 15:32:22
proč IE7 ignoruje prompt?
|
||
| Měsíček Profil |
#2 · Zasláno: 1. 3. 2008, 16:15:44
Neignoruje
|
||
| chuck Profil * |
#3 · Zasláno: 1. 3. 2008, 16:19:16
mě jo.
Když napíšu: <script> alert("OK. Tak se tě na něco zeptám"); </script> <script> jmeno = prompt("Jak se jemenuješ?", ""); </script> <script> alert(jmeno + " ? Hezké jméno..."); </script> tak mi to okno s promptem vynecá a jako hodnotu použije "null" Přitom ve Firefoxu to funguje normálně... |
||
| Měsíček Profil |
#4 · Zasláno: 1. 3. 2008, 16:21:42
Tohle mi funguje naprosto normálně a tak jak má:
<script type="text/javascript"> alert("OK. Tak se tě na něco zeptám"); jmeno = prompt("Jak se jemenuješ?", ""); alert(jmeno + " ? Hezké jméno..."); </script> (pokud v promptu nic nevyplníš logicky je to null, pokud ano zapíše se do proměnné jmeno a pak se v alertu vypíše.) |
||
| vertigo4 Profil |
#5 · Zasláno: 1. 3. 2008, 16:22:53
chuck
tvůj zápis je trochu srandovní... udělej to podle Měsíčka |
||
| chuck Profil * |
#6 · Zasláno: 1. 3. 2008, 16:47:01
V IE7 se mi napíše:
Tento web používá okno otevírané pomocí skriptů pro žádost o informace. Pokud tomuto webu důvěřujete, povolte otevírání oken pomocí skriptů klepnutím sem... Ale ani když na to kliknu, tak se nic nestane |
||
| Měsíček Profil |
#7 · Zasláno: 1. 3. 2008, 16:48:06
Kura stane, musíš to, ale povolit protože IE7 primárně zakazuje prvky ActiveX a hlavní prvky Javascriptu.
|
||
| chuck Profil * |
#8 · Zasláno: 1. 3. 2008, 16:51:25
jenže ono to jde povolit až se celá stránka načte, tj. až se vystřídají všechny alerty apod., kterých tam mám opravdu hodně. Jestli to návštěvník povolí až pak, nemá to pak vůbec ani význam, protože nevyplní ty informace
|
||
| chuck Profil * |
#9 · Zasláno: 1. 3. 2008, 16:52:14
když se na to pokusím kliknout tak jen zabliká okno alertu
|
||
| Měsíček Profil |
#10 · Zasláno: 1. 3. 2008, 16:55:15
To by chtělo snímat obrazovku a poslat video :o)
Klikni na to => Povolit zablokovaný obsah => Ano Pak ti vyskočí alert (ten tvůj) ty ho odklikneš vyskočí ti prompt (něco zadáš) a pak ti vyskočí další alert a ukáže ti to co jsi napsal. |
||
| chuck Profil * |
#11 · Zasláno: 1. 3. 2008, 17:07:23
prostě dokud nedojedou všechny alerty tak v celém okru ie7 nejde cokoli provést (stejně tak je to s Firefoxem, ale tam prompt funguje), takže ani kliknout na tu žlutou lištu, co se vysune
|
||
| Měsíček Profil |
#12 · Zasláno: 1. 3. 2008, 17:11:19
prostě dokud nedojedou všechny alerty tak v celém okru ie7 nejde cokoli provést
Ano, to je výhoda/nevýhoda alertu (že musíš kliknout jinak si na stránce neškrtneš). Jinak s tou lištou ... je to v nastavení tak si to změň na mírnější a nemělo by ti to JS blokovat (i když se mi něják nezdá, že blokuje takovýmto způsobem, že by propustil skript a ještě vyhodil hlášku pro zablokování.) |
||
| chuck Profil * |
#13 · Zasláno: 1. 3. 2008, 17:14:36
To je sice hezký, ale tahle si to můžu nastavit já, nikoli návštěvníci stránek... Jak jsi řekl - že musíš kliknout jinak si na stránce neškrtneš...
|
||
| Měsíček Profil |
#14 · Zasláno: 1. 3. 2008, 17:16:36
A ty se snažíš o co, aby tam byl alert, ale návštěvník si jinak na stránce mohl dělat co by chtěl dále?
|
||
| chuck Profil * |
#15 · Zasláno: 1. 3. 2008, 17:25:33
Možná to bude znít jako dost divnej nápad, ale hlavní podstatou těch stránek je 1000 alertů po sobě, všechny mají vlastní text....
Člověk u těch alertů stráví půl hodiny. Nemám příležitost nikomu dopředu říct, že pokud mí ie, musí si změnit nastavení. Prostě to tam nějak musí fungovat. Buď promtem, nebo nějak jinak, nebo se tomu budu muset vyhnout a udělat jen z alertů, což by bylo docela slabý |
||
| Bubák Profil |
#16 · Zasláno: 1. 3. 2008, 19:30:48
chuck
Dělá to při spouštění z tvého PC, nebo z na webu? Já mám (ve win XP) IE7 nastavený podle poznámky na konci stránky a bez problémů. Přenastavený IE7 mám pouze proto, abych mohl testovat JS z disku, jinak mám vše ve výchozím nastavení. |
||
|
Časová prodleva: 3 dny
|
|||
| chuck Profil * |
#17 · Zasláno: 4. 3. 2008, 17:44:51
na webu
|
||
|
Časová prodleva: 18 let