Autor Zpráva
JS
Profil *
Jde prosím nějak udělat abych na stránce u špach SPANů měl dkyž se přejedou myší pozadí se změní na červenou? (pozadí toho spanu)

u odkazů je to třeba A:hover v css ale já to potřebuju pro spany zatim sem přišel jen na to že musím do každého spanu zvlášt dávat onmouseon ale chtěl bych to nějak pro všechny na jednou díky
Str4wberry
Profil
Odpovídám JS:
Můžeš použít span:hover {background: red} a „hover.htc“ pro Explorer.
JS
Profil *
Takto
span:hover.htc { background-color: blue }
mi to v IE nešlape
Str4wberry
Profil
Odpovídám JS:
Aha http://css.interval.cz/clanky/hover-menu/. :–)
JS
Profil *
Ok díky, ještě jedna věc, jak změním pomocí js nějakou class?

tímhle změním styl nějakého id
document.getElementById(zal).style.display = "block";

ale co když chci změnit definici class?

řekněme že chci třeba pomocí toho js nastavit všechny prvky s class "test" budou mít červené písmo
Měsíček
Profil
Cituji Lea ohledně getElementByClass

JS to v sobe jako vestavenou fci nema, musi to nekdo napsat. Existuje napriklad knihovna cssquery:

http://dean.edwards.name/my/cssQuery/
peta
Profil
JS
1. javascript append style tag / pridat style tag
2. javascript document getElementByClass crossbowser
if (document.getElementById(zal).className=="neco") {document.getElementById(zal).style.color=...}
3. javascript change style tag

to jsou vyhledavaci slova pro google.com

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit

Neumíte-li správně určit příčinu chyby, vkládejte odkazy na živé ukázky.
Užíváte-li nějakou cizí knihovnu, ukažte odpovídajícím, kde jste ji vzali.

Užitečné odkazy:

Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0