Autor Zpráva
Hána
Profil
Ahoj,
potřeboval bych, aby když se odešle formulař tak se postupně prošlo pole s názvy jednotlivých prvků formuláře a u nich prohlehla další kontrola, kterou už mám. Chyba je u toho vkládání jednotlivých prvků pole do adres objektů. Díky moc za pomoc

<html>
<head>
<script charset="iso-8859-2" type="text/javascript">
/* <![CDATA[ */
function kontrola() {
var i;
var pole = ["fotka1", "fotka2", "fotka3", "fotka4"];
for(i;i<3;i++){
if(self.document.forms.nazevformulare.pole[i].value != ""){
//kontrola správného vyplnění, délky, atd...
}
}
}
/* ]]> */
</script>
</head>
<body>
<form onSubmit="return kontrola()" action="aa" method="get" name="nazevformulare">
<input type="text" name="jmeno">
<input type="text" name="prijmeni">
<input type="file" name="fotka1" size="20">
<input type="file" name="fotka2" size="20">
<input type="file" name="fotka3" size="20">
<input type="file" name="fotka4" size="20">
<input type="submit">

</form>

</body>
</html>
los
Profil *
for (var i = 0; i < pole.length; ++i)
  if(document.forms.nazevformulare[pole[i]].value)
Hána
Profil
díky moc
měl bych jenom pá otázek...
1)proc tam je ++i a ne i++
2)jestli je nejaké označení toho cosem tam měl blbě... vubec sem netušil pod čím to hledat
los
Profil *
> 1)proc tam je ++i a ne i++
Iba tak. Kľudne by tam mohlo byť aj i += 1;

> 2)jestli je nejaké označení toho cosem tam měl blbě... vubec sem netušil pod čím to hledat
Pristupoval si k vlastnosti cez bodku namiesto hranatých zátvoriek. Ťažko povedať, čo by som hľadal v Googli, keby som nevedel, že sa v JavaScripte dá pristupovať k vlastnostiam cez hranaté zátvorky. Možno by som skúsil "javascript property name string" a snáď by som niečo našiel. A možno nie.
Hána
Profil
ok díky moc
Hána
Profil
hele mohl by jsi mi prozradit jak si muzu vypsat hodnotu toho pole? jako aby mi to vypsalo fotka1, fotka2, fotka3, fotka4 ? thx
los
Profil *
pole.join(", ");
Hána
Profil
jo ale ja bych to potřeboval v průběhu cyklu aby to vypsalo tu adresu a pak pokud není splnena podmínka tak napise u kereho prvku z toho seznamu to bylo,...
Hána
Profil
uz sem na to přišel kde mam chybku... ja tam mel document.write a tim padem se ukoncil cyklus...
PS: tn první problém jsem našel i tady http://www.jakpsatweb.cz/javascript/pole.html ale předtím jsem to asi přehlédl...

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit

Neumíte-li správně určit příčinu chyby, vkládejte odkazy na živé ukázky.
Užíváte-li nějakou cizí knihovnu, ukažte odpovídajícím, kde jste ji vzali.

Užitečné odkazy:

Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: