Autor Zpráva
Gwidion
Profil
Tak jo, sorry, jestli už to tu bylo, ale mam problém... Potřebuju, aby se mi iframe reloadoval 60x za den (ne 60x po každym spuštění prohlížeče), tak jsem zkusil něco schrastit, co by zjistilo, jestli neni v cookies datum dne==ok (např. $17==ok). S JS jsem nikdy nedělal, takže jsem to opravdu sehnal z různých webů. Přesto nevím, proč to nefunguje... Tak prosím někdo poraďte... Tady je kód:
<script language="javascript">
<!--
var date = new Date();
var vyprsi = date.setTime(date.getTime() + 86400 );
var datum = datum.getDate();
document.write("Dnes je " + datum + "." );

function aaa() {
getElementById("id").src="url"; //realoadovana adresa
}
var najdi = datum + "=ok";
var hledani=document.cookie.indexOf(najdi);
if (hledani == false) {
  var i=0;
  function akce() {
  aaa();
  i+=1;
  if (i==60) {
    document.cookie = datum + "=ok; expires=" + vyprsi.toGMTString(); }
  else {
    setTimeout("akce()", 35000);
  }
  setTimeout("akce()", 1000);
  }
  }
  //-->
</script>

Pokud tam nic neni, reloadne se to 60x po 35s...
peta
Profil
Gwidion
jakpsatweb - javascript - cookies
jakpsatweb - javascript - priklady - cookies
jakpsatweb - javascript - objekt window

(frame).src=...
(window_frame).location=...
Pozor, aby jsi mel spravne nastavene cacheovani, aby se ti nenahrala stara stranka z cache www prohlizece

"60x za den (ne 60x po každym spuštění prohlížeče)"
tak pri otevreni prohlizece, stranky se to bude obnovovat kazdopadne
Bubák
Profil
peta
tak pri otevreni prohlizece, stranky se to bude obnovovat kazdopadne
Pokud stránku nezavřeš, ale zavřeš celý prohlížeč, Opera se každopádně při výchozím nastavení chová jinak, neobnoví stránku.
Gwidion
Profil
Děkuji za připomínky a nápady, ale pokud by jste mohli uvést konkrétní příklad (nebo rovnou kód), bylo by to supr, protože v tom doost plavu...
peta
Profil
Gwidion Lenivym lidem se nepomaha :)
Bubák Zajimave, jenze takhle jde nastavit cacheovani i jinde. Otazka je, jestli to vyhovuje uzivateli.
Gwidion
Profil
Nevim, kde jsi vzal, že jsem lenivý... To že neumim JS a schrastim si skoro celej kód na webu jenom pro sebe, tak nevim, jestli to je lenost. Jediný, co jsem chtěl, tak kdyby někdo, kdo to s JS umí mohl poradit kde mam chybu a mohl tu chybu popsat tak, abych tomu rozuměl, i když ten JS neumim... Když mi tam napíšeš nějaké funkce či co, tak když tomu nerozumim, tak je snad jasný, že poprosim o víc než jen tohle...

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit

Neumíte-li správně určit příčinu chyby, vkládejte odkazy na živé ukázky.
Užíváte-li nějakou cizí knihovnu, ukažte odpovídajícím, kde jste ji vzali.

Užitečné odkazy:

Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0