Autor Zpráva
Budry
Profil
Ahoj chtěl bych poradit hledal jsem to tu ale nic jsem nenašel ( nebo našel a buď mi to nešlo nebo to nešlo předělat na to co chci ).
Chtěl bych udělat takovou věc dejme tomu že chci nějakou stránku aktivovat dne 24.března 2008 ve 12:00 poledne a já bych chtěl aby se na stránce ukazoval odpočet kolik zbívá hodin minut a sekund to startu. A potom bych chtěl dyž to upline aby se mi ta stránka sama zobrazila ikdybych ji tam dal dřív . Přostě odpočet .( Kdyby to někdo dokázal udělat jinak než javascriptem napište ale php moc neumim tak dišta písněte i zdroják). Předem díky moc!!
Budry
Profil
Předem moc děkuji
vertigo4
Profil
Budry
odpočet javascriptem (je toho celý web)
např.: http://www.jaknaweb.com/script-ukazka/37/odpocitavani-do-urciteho-data

a to samotný spuštění bych udělal pomocí podmínky php
http://www.linuxsoft.cz/article.php?id_article=192
http://interval.cz/clanky/php-jak-pracovat-s-datem-a-casem/
Budry
Profil
JJ ten script sem si už našel ale nejde mi tam udělat aby se zapla ta stránka
Budry
Profil
a to v tom php ( asi sem slepej ) ale nemůžu to tam najít myslíte že by se to v php dalo udělat lépe???
vertigo4
Profil
uděláš jednoduchou podmínku, jestli datum vyhovuje zkutečnosti a pokud ano, tak se zobrazí stránka (třeba pomocí incllude) a pokud nevyhovuje tak něco jiného...

if (date(d. m. Y)>'24. 3. 2008') include "stranka.php";
else echo "tady nejspíš ten javascript";

myslím, že by to mělo fungovat... a dovolte mi oslavit můj 1000. příspěvek na této diskusi... slza dojetí stéká mi na klávesnici...
Budry
Profil
Díky skusím to a pak Vám řeknu jak to dopadlo to co si napsal je v php že jo ??
vertigo4
Profil
jj
Budry
Profil
nejak to nejde nekde mam chybu kukni se kde pls nemohu ji najit ( sem blb )

Kod:

<html>
<head>
<title>Java Script ze stránky - www.jaknaweb.com</title>;
<meta http-equiv="content-type" content="text/html; charset=windows-1250">
</head>

<body bgcolor="#FFFFFF" text="#000000" onLoad="startclock()">

if (date(d. m. Y)>'17. 3. 2008') include "2.php";
else echo " var timerID = null;
var timerRunning = false;
function showtime() {
today = new Date();
BigDay = new Date("march 17, 2008")
msPerDay = 24 * 60 * 60 * 1000 ;
timeLeft = (BigDay.getTime() - today.getTime());
e_daysLeft = timeLeft / msPerDay;
daysLeft = Math.floor(e_daysLeft);
e_daysLeft = timeLeft / msPerDay;
daysLeft = Math.floor(e_daysLeft);
e_hrsLeft = (e_daysLeft - daysLeft)*24;
hrsLeft = Math.floor(e_hrsLeft);
minsLeft = Math.floor((e_hrsLeft - hrsLeft)*60);
hrsLeft = hrsLeft;
e_minsLeft = (e_hrsLeft - hrsLeft)*60;
secLeft = Math.floor(e_hrsLeft);
secLeft = Math.floor((e_minsLeft - minsLeft)*60);
secLeft = secLeft;
Temp3='Do 17. března 2008 zbývá '+daysLeft+' dní, '+hrsLeft+' hodin, '+minsLeft+' minut, '+secLeft+' sekund.'
document.frm.left.value=Temp3;
timerID = setTimeout("showtime()",1000);
timerRunning = true;
}
var timerID = null;
var timerRunning = false;
function stopclock () {
if(timerRunning)
clearTimeout(timerID);
timerRunning = false;
}
function stopClock() {
stopclock();
return;
}
function startclock () {
stopclock();
showtime();
}
// --> ";


<p align="center"><center>
<form name="frm"><input type="textarea" name="left" size="70"></form>
</center></p>

</body>
</html>
vertigo4
Profil
php kod musí být začínat <?php a končit ?>

a jinak ti poradím, ulož si ten javascript někde jako samostatnej soubor a pak ho includuj stejně jako tu stránku...

else include "javascript.php";
Budry
Profil
jj na to <? php > sem zapoměl ja to rikam že sem bb díki skusimto i stim javascriptem ale to dělam poprvi fak nevim jak na to alke vše je nekdy poprve skusimto diki ale když tam jeste pomůžeš vid jak to tak vipadá sem uplný pako XD
Budry
Profil
furt mi to nejde mam to takhle nevite kde je chyba:

PHP KÓD ZÁKKLADU:


<html>
<head>
<title>Java Script ze stránky - www.jaknaweb.com</title>;
<meta http-equiv="content-type" content="text/html; charset=windows-1250">
</head>

<body bgcolor="#FFFFFF" text="#000000" onLoad="startclock()">
<?php
if (date(d. m. Y)>'17. 3. 2008') include "stranka_2.php";
else echo include="javascript.php"
?>
<p align="center"><center>
<form name="frm"><input type="textarea" name="left" size="70"></form>
</center></p>

</body>
</html>




Zdroják v javacsript.php:


var timerID = null;
var timerRunning = false;
function showtime() {
today = new Date();
BigDay = new Date("march 17, 2008")
msPerDay = 24 * 60 * 60 * 1000 ;
timeLeft = (BigDay.getTime() - today.getTime());
e_daysLeft = timeLeft / msPerDay;
daysLeft = Math.floor(e_daysLeft);
e_daysLeft = timeLeft / msPerDay;
daysLeft = Math.floor(e_daysLeft);
e_hrsLeft = (e_daysLeft - daysLeft)*24;
hrsLeft = Math.floor(e_hrsLeft);
minsLeft = Math.floor((e_hrsLeft - hrsLeft)*60);
hrsLeft = hrsLeft;
e_minsLeft = (e_hrsLeft - hrsLeft)*60;
secLeft = Math.floor(e_hrsLeft);
secLeft = Math.floor((e_minsLeft - minsLeft)*60);
secLeft = secLeft;
Temp3='Do 17. března 2008 zbývá '+daysLeft+' dní, '+hrsLeft+' hodin, '+minsLeft+' minut, '+secLeft+' sekund.'
document.frm.left.value=Temp3;
timerID = setTimeout("showtime()",1000);
timerRunning = true;
}
var timerID = null;
var timerRunning = false;
function stopclock () {
if(timerRunning)
clearTimeout(timerID);
timerRunning = false;
}
function stopClock() {
stopclock();
return;
}
function startclock () {
stopclock();
showtime();
}
// --> ";


A ZROJÁK STRÁNKA_2.PHP:

<html>
<body>
<p>Blablalblallblllblbkhkb</p>
</body>
</html>

Nejde mi to furt kokni na to vertido4 prosim nemohu najit chybu s PHP moc neumim
peta
Profil
"s PHP moc neumim" - proc se ptas ve foru javascript. Myslis, ze tu nekdo o PHP neco vi?

<?php
if (date(d. m. Y)>'17. 3. 2008') include "stranka_2.php";
else echo include="javascript.php"
?>

cz.php.net/include
cz.php.net/echo
cz.php.net/if

<?php
error_reporting(E_ALL); // vypisuje chyby
if (date(d. m. Y)>'17. 3. 2008') {include("stranka_2.php");}
else {include("javascript.php");}
?>
(www prohlizec - zobrazit zdrojovy kod)

"Java Script ze stránky - www.jaknaweb.com";
Na programy z teto stranky bacha, maji tam more chyb
Budry
Profil
furt nic píše mi to:


Notice: Use of undefined constant d - assumed 'd' in /3w/wz.cz/o/o3o/index.php on line 30

Notice: Use of undefined constant m - assumed 'm' in /3w/wz.cz/o/o3o/index.php on line 30

Notice: Use of undefined constant Y - assumed 'Y' in /3w/wz.cz/o/o3o/index.php on line 30
var timerID = null; var timerRunning = false; function showtime() { today = new Date(); BigDay = new Date("march 17, 2008") msPerDay = 24 * 60 * 60 * 1000 ; timeLeft = (BigDay.getTime() - today.getTime()); e_daysLeft = timeLeft / msPerDay; daysLeft = Math.floor(e_daysLeft); e_daysLeft = timeLeft / msPerDay; daysLeft = Math.floor(e_daysLeft); e_hrsLeft = (e_daysLeft - daysLeft)*24; hrsLeft = Math.floor(e_hrsLeft); minsLeft = Math.floor((e_hrsLeft - hrsLeft)*60); hrsLeft = hrsLeft; e_minsLeft = (e_hrsLeft - hrsLeft)*60; secLeft = Math.floor(e_hrsLeft); secLeft = Math.floor((e_minsLeft - minsLeft)*60); secLeft = secLeft; Temp3='Do 17. března 2008 zbývá '+daysLeft+' dní, '+hrsLeft+' hodin, '+minsLeft+' minut, '+secLeft+' sekund.' document.frm.left.value=Temp3; timerID = setTimeout("showtime()",1000); timerRunning = true; } var timerID = null; var timerRunning = false; function stopclock () { if(timerRunning) clearTimeout(timerID); timerRunning = false; } function stopClock() { stopclock(); return; } function startclock () { stopclock(); showtime(); } // --> ";
nightfish
Profil
Budry
Notice: Use of undefined constant d - assumed 'd'
jestli to nebude tím, že se řetězcové konstanty zapisují do apostrofů nebo uvozovek...
takže místo date(d. m. Y, ...) bude lepší date("d. m. Y", ...)
peta
Profil
nightfish :)

Budry Ti tam hlasi presny radek chyby +-n, treba strednik hlasi az u nasledujiciho prikazu, coz muzes mit o 10 enteru niz. Zbytek viz nightfish. Pravdepodobne mas ostatni dobre.

Priste, prosim te, si program nejdrive spust a nam sem zkopiruj zdrojovy kod (bez php). Ten ziskas tak, ze kliknes na
# menu www prohlizece - Zobrazit - Zdrojovy kod
# Vybrat vse, ctrl+c, ctrl+v.
V tomto zdrojovem kodu by jsme ti hned rekli, na kterem radku hlasi >>>JS<<< konzola chybu:
# menu www prohlizece FF - Nastroje - Chybova konzola
# menu www prohlizece O - Nastroje - Javascript - konzola
# status bar www peohlizece IE - zluty trojuhelnicek s vykricnikem nebo modre e

Jo, a jeste takova pomucka pro SQL
$query = "SELECT... proste dotaz";
$res = mysql_query($query) or die($query.mysql_error());
To ti zastavi program, pokud se nepodari provest sql dotaz a vypise chybu.

Na zaver PHP error_reporting zakomentuj, totez s die u SQL, aby jsi zvysil bezpecnost. Pripadnemu hackerovi se nezobrazi chybova hlaska a nemuze tudiz zkouset, co tvuj script vydrzi na zaklade chyb. Pouze nahodne trefovat.
Budry
Profil
OK asi mi to už jde ted musim počkat do zítra abych zistil jak to jde VŠEM VÁM MOC DĚKUJI
peta
Profil
Budry
"musim počkat do zítra"
Programator cekat nemusi. proste nastavi podminky misto 24 hodin na 5 minut a pak to zas vrati :)
jakubroz
Profil
ahoj,
mam dotaz. odpočítávání mi funguje, ale jak bych udělal aby mi to odpočítávalo do přesnýho data. i s hodinama a minutama?
dik
jakubroz
Profil
opravdu to nejde?
vertigo4
Profil
jakubroz
jde, stačí hledat...
jakubroz
Profil
dobře, pokusím se.
aspoň vím, že to neni marné.
jakubroz
Profil
tak jsem tam zkusil vložit toto
BigDay = new Date(2008, 5, 14, 9, 0, 0, 0);
(do toho jednoho řádku, ale ještě budu muset asi nějak opravit řádky podtim, a připsat tam i něco o hodinách a minutách.
jakubroz
Profil
tak mi poraďte jak to upravit aby to odpočítávalo i do hodin a minut

Vůbec nic nemůžu najít, ani strejda google nic.(všude jenom do určitého dne)
Předem dik
Elisa
Profil

nejak to nejde nekde mam chybu kukni se kde pls nemohu ji najit ( sem blb )

Kod:

<html>
<head>
<title>Java Script ze stránky - www.jaknaweb.com</title>;
<meta http-equiv="content-type" content="text/html; charset=windows-1250">
</head>

<body bgcolor="#FFFFFF" text="#000000" onLoad="startclock()">

if (date(d. m. Y)>'17. 3. 2008') include "2.php";
else echo " var timerID = null;
var timerRunning = false;
function showtime() {
today = new Date();
BigDay = new Date("march 17, 2008")
msPerDay = 24 * 60 * 60 * 1000 ;
timeLeft = (BigDay.getTime() - today.getTime());
e_daysLeft = timeLeft / msPerDay;
daysLeft = Math.floor(e_daysLeft);
e_daysLeft = timeLeft / msPerDay;
daysLeft = Math.floor(e_daysLeft);
e_hrsLeft = (e_daysLeft - daysLeft)*24;
hrsLeft = Math.floor(e_hrsLeft);
minsLeft = Math.floor((e_hrsLeft - hrsLeft)*60);
hrsLeft = hrsLeft;
e_minsLeft = (e_hrsLeft - hrsLeft)*60;
secLeft = Math.floor(e_hrsLeft);
secLeft = Math.floor((e_minsLeft - minsLeft)*60);
secLeft = secLeft;
Temp3='Do 17. března 2008 zbývá '+daysLeft+' dní, '+hrsLeft+' hodin, '+minsLeft+' minut, '+secLeft+' sekund.'
document.frm.left.value=Temp3;
timerID = setTimeout("showtime()",1000);
timerRunning = true;
}
var timerID = null;
var timerRunning = false;
function stopclock () {
if(timerRunning)
clearTimeout(timerID);
timerRunning = false;
}
function stopClock() {
stopclock();
return;
}
function startclock () {
stopclock();
showtime();
}
// --> ";


<p align="center"><center>
<form name="frm"><input type="textarea" name="left" size="70"></form>
</center></p>

</body>
</html>



Celý problém tohoto scriptu je v tom ze nejde upravit - za boha tam nemuzu dostat jine pozadi barvu textu a zmenit to vzhledove.
Takova radka jakou to ukazuje je fakt nevzhledna nevypada pekne a neda se to zmenit. Hledam to uz nekolik hodin - myslim tim odpocitavani tak byc to bylo alespon ve formatu nasledujicim:

Do konce.... zbývá:
.... dnů
...hodin
...minut
...sekund a bude se to stále odpocitavat tak aby to bylo videt - cili dynamicke jako v tomto vyse uvedenem skriptu,

ale v tomto formatu pod sebou aspon nebo tak aby se dalo upravit sirka pismo atd sem to nikde cely komplet kod nenasla - bohuzel sama to neumim tak to asi vzdam.

pokud by nekdo vedel nebo pomohl, budu moc vdecna.
peta
Profil
document.frm.left.value=Temp3;
<input type="textarea" name="left" size="70">

input / textarea v nekterych prohlizecich jde jen tezko menit. zkus
<div id=left></div>
a innerHTML
prace s objekty podle id viz priklady
fpf.slu.cz
Měsíček
Profil
"<input type="textarea" name="left" size="70"> "

Zajímavé :)

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit

Neumíte-li správně určit příčinu chyby, vkládejte odkazy na živé ukázky.
Užíváte-li nějakou cizí knihovnu, ukažte odpovídajícím, kde jste ji vzali.

Užitečné odkazy:

Odkud se sem odkazuje


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: