Autor Zpráva
Budry
Profil
Ahoj!
Potřebuji poradi s jednou věci musim propojit javascritp a php mám např takovej script:
var a = 5;
var b = 2;
var c = 5 * 2;

A ja bych potreboval udělat aby se mi místo document.write/alert zobrazilo pomocí echa v php jak na to



Přeme díky!
Kuncek
Profil *
Musíš to udělat celé v php, je nesmysl míchat php a javascript, maximálně můžeš generovat kód JS pomocí php.
Budry
Profil
tak mi rekni jak mam udělat časovač v php
Nadan
Profil
Kuncek
To co jsi řekl platí jen na tenhle a možná pár dalších příkladů. Dokázal jsem udělat i onmouseon a onmouseover u php.
Leo
Profil
"Dokázal jsem udělat i onmouseon a onmouseover u php."

Fakt jo? Leo
Jan Tvrdík
Profil
Budry
Vše co se děje u klienta lze udělat pouze pomocí JS případně CSS (hover efekty).

tak mi rekni jak mam udělat časovač v php
Záleží, co chceš počítat

Nadan
Ty seš asi fakt skiller :P
Nadan
Profil
Jan Tvrdík
Co je na tom srandovního? :-?
vertigo4
Profil
Budry
pokud jsem tě správně pochopil, tak do document.write či do alertu vložíš php

<?php echo 'Tady se bude generovat něco';?>


za předpokladu, že máš stránky uložené v .php či jiné php koncovce
peta
Profil
Budry
1. server php vygeneruje html/js/css
2. to prevezme www prohlizec a zobrazi stranku
Pokud bys chtel neco dal zpravoatv php, musis to poslat v kroku 3. zpet na server.
Moznosti je nekolik, treba odesilacim tlacitkem, JS casovac, JS ajax, iframe.src, image.src, frame.src, scrit.href ...
souki
Profil
Nadan
pochlub se
Joska
Profil
Budry
časovač čistě v PHP neuděláš. Jediná možnost je udělat nechat PHP vypsat Javascript pro odpočet/časovač nebo pro to co potřebuješ. Zkus google, na netu je spousta free scriptů.

Nadan
Není na tom nic srandovního, jsi prostě třída! I když by mě zajímalo jak jsi to udělal ;)
Joska
Profil
Budry
teď mě napadlo, jestli máš problém s tím, že document.writhe nejde provést vícekrát během jednoho načtení stránky, tak si vytvoř span/div s nějakým ID a javascriptem tam pomocí inner.html vkládej různé hodnoty - to lze udělat libovolně mnohokrát bez načtení stránky.
Budry
Profil
přdstavte si že máte budovu a potřebujete u ní zvedat urovně tak v JS uděla časovač a po vypršení časovače se mi v php přepíše echo o jednu úroveň a zvedne se mi produkce v document.write se mi nic nepřepíše a já nevim jak jinak než v php
Poraď te pls
Joska
Profil
Budry
tomu moc nerozumím, zkus to popsat víc laicky bez používání příkazů. A vynech úplně PHP, to je zabité.)
vertigo4
Profil
Budry
a po vypršení časovače se mi v php přepíše echo o jednu úroveň
v php se ti nic nepřepíše...

vysvětli to normálně....
Bubák
Profil
Budry
Napiš, čeho chceš dosáhnout, ale vůbec nepiš jak.
Budry
Profil
Mám nápis - Budova má úroveň 1 - Tlačítko zvýšit - zapnutí časovače na treba 2 minuty - po vypršení se mi - Budova má úroveň 1 -
Změní na - Budova má úroveň 2 - a pořád dokola pak zase o jednu úroveň
Budry
Profil
Jak na to??.....
peta
Profil
Budry
Co mas ty je pekne, ale jak uz jsem psal, mi nemame tvuj kod, nemame nic. Tim padem je nase pomoc u konce. Neni z ceho vyjit.
Jestli potrebujes javascriptem menit html, tak ti treba pomuzou stranky:
http://www.volny.cz/peter.mlich/hry/hry.htm
http://www.volny.cz/peter.mlich/www.htm#msub8
http://www.volny.cz/peter.mlich/www.htm#mssub12
http://www.volny.cz/peter.mlich/www.htm#mssub16
http://www.volny.cz/peter.mlich/www.htm#main6

Jestli se jedna o animovany gif, ak u nej je moznost nastavit opakovani nebo take ne. Tim padem nepotrebujes html nebo php casovac

Nadan - to onmousever jen v PHP by mne velice zajimalo :) V okamziku, kdyz das do html onmouseover, pouzivas JS. A v tom pripade uz to neni PHP, jak tvrdis. Ano, je mozne zavolat JS ajax, treba, ktery ti posle pres PHP neco. Ale to neni treba, to si muzes moznosti poslat rovnou.
Budry
Profil
Co mas ty je pekne, ale jak uz jsem psal, mi nemame tvuj kod, nemame nic. Tim padem je nase pomoc u konce. Neni z ceho vyjit.
Jestli potrebujes javascriptem menit html, tak ti treba pomuzou stranky:

Jen se odpovídal Bubákovi

a netvrď te mi že např.: Traaaaaaviian nemá nikde fuknci propojenou php a Javascriptem
joska
Profil *
Budry
a netvrď te mi že např.: Traaaaaaviian nemá nikde fuknci propojenou php a Javascriptem

...ne, nemá. To není technicky možné...
Budry
Profil
...ne, nemá. To není technicky možné...

tak ale jak může propojit časovač styvbi budovy a navíšení úrovnš

Když úroveň je v php a časovač v JS
es
Profil *
Budry
tak ale jak může propojit časovač styvbi budovy a navíšení úrovnš

Když úroveň je v php a časovač v JS


JavaScript a PHP nie sú nejako "promícháné", či "propojené", ale jasne oddelené.
Čo však neznemená, že nemôžu navzájom spolupracovať.
Joska
Profil
Budry
je to oddělené. chceš řešit tvůj problém, nebo se tu hádat. Promíchat to nejde, jestli chceš pomoci, předlož konrétní problém. jinak toto téma postrádá smysl
Budry
Profil
Můj problém je že když dám do proměné A v JS hodnotu 5 a potom udělám document.write('Je ti ' + A ' . ') a zobrazim si jí a potom někde dál ve scriptu udělam že hodnota proměné A + 3 bude o 3 vyší tak se mi v document.write nic nepřemění protože document.write se načte při načtení satránky a dál sním dělat nic nejde.( psaly to na tady na fóru ).
Joska
Profil
<span id="muj_span"></span>

<script>
var a=3;
document.getElementById('muj_span').innerHTML = a;
a++;
document.getElementById('muj_span').innerHTML = a;
</script>
peta
Profil
Budry
PHP vs JS
viz Zasláno: 25.3.2008 19:01:50
Funguje to presne tak. Zadne propojeni mezi "strankou ve tvem prohlizeci" a "generovanim stranky na jinem pocitaci (serveru)" neni mozne. To jsou proste 2 ruzne stroje, pochop.
Ale muzes pouzit treba ajax, cookies, session a podobne technologie, odesilat udaje a prijimat nove. Neustaly tok vsak zatezuje hlavne server. Pocet zasilanych dat je na serveru omezen mnostvim pozadavku. Pokud ti bude neco neustale proudit, pak dalsi takovy aktivni kanal citelne zatizi.

Uplne nejlepsi by bylo, kdybys uplne vsechny udaje o nastaveni kola odesilal najednou. Jedna velka stranka se zalozkami schovanymi javascriptem a na konci tlacitko odeslat.
1 transakce o 10k nebo 10-50 transakci o 1k, casove je rychlejsi 1.
Tady tyhle hry treba vubec nic neposilaji nikam. Digiinvader vyuziva JS cookies pro ukladani skore.
http://www.volny.cz/peter.mlich/hry/hry.htm

Si neco nastuduj o ajax, jestli chces vyuzit aktivniho toku. To uz jsem psal tez.
http://www.volny.cz/peter.mlich/www.htm#mssub16

Budry (Zasláno: 27.3.2008 06:39:50)
jakpsatweb - javascript - priklady
jakpsatweb - javascript - priklady - formulare
Ani jsi se na ne nepodival !!! S takovym pristupem hold nezajem.

document.write prepisuje celou stranku. javascript ma dalsich X jinych metod, ale.
http://www.volny.cz/peter.mlich/www.htm#msub8
.text
.value
.innerHTML
.data
.open/close/write

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit

Neumíte-li správně určit příčinu chyby, vkládejte odkazy na živé ukázky.
Užíváte-li nějakou cizí knihovnu, ukažte odpovídajícím, kde jste ji vzali.

Užitečné odkazy:

Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0