Autor Zpráva
Marx22
Profil *
Čauec,

chtěl bych se zeptat, jestli někdo nemáte zkušenost s použitím lightboxu.

Potřeboval bych pomocí něj zobrazit obrázek hned po načtení strány (nejlíp do onload). A dokud uživatelé nezavřou lightbox s obrázkem, nebudou moct prohlížet stránku.

Díky,

Mara
Str4wberry
Profil
Marx22, není to hloupé? Nebude to obtěžovat návštěvníky? Mě by to obtěžovalo.
Axamith
Profil
Souhlasím, návštěvník by měl mít možnost si zvolit, jestli se chce koukat na galerii nebo ne.
joe
Profil
Str4wberry & Axamith
Hloupé to není. Například pro stránky, kam mají přístup pouze od 18-ti, je takovo potvrzení náhodou dobré.

Marx22
Tady vůbec není potřeba nějaký lightbox či cokoli jiného. Stačí na konec kódu přidat div, ten roztáhnout přes celou stránku, dát mu černou (jinou) barvu a opacity a vnořit do něj například nějaké to potvrzení. Po odsouhlasení tento div pomocí js schovat.
vertigo4
Profil
joe
Například pro stránky, kam mají přístup pouze od 18-ti, je takovo potvrzení náhodou dobré
v tom případě bych to ale udělal jinak než lightboxem...
joe
Profil
vertigo4
A jak? Ze bys udelal vstupni stranku, ktera je zbytecna? Nevidim duvod proc... Myslim, ze to je docela dobry, prekryt web vrstvou, pak nebude "pouzitelny" do doby nez se neco potvrdi... Neni tedy duvod nacitat jinou stranku :-)
Str4wberry
Profil
Reakce na joa:
Hloupé to není.
Potvrzení lightboxem?

Trochu asi nechápu Tvá slova, kdy nejprve radíš nepoužívat lightbox: „Tady vůbec není potřeba nějaký lightbox či cokoli jiného.“ Potom to vertigo4 víceméně potvrdí: „v tom případě bych to ale udělal jinak než lightboxem...“ A potom ho zase zpochybňuješ…
Marx22
Profil *
Ono je právě potřeba, aby je to otravovalo. Abych vám upřesnil situaci dělám web pro můj baseballovej tým. Zrovna nedávno se tam tímto způsobem měla vyvěsit pozvánka na ples, bylo potřeba, aby ji prostě nikdo nemohl přehlídnout. Teď se tam tímto způsobem dává leták na baseballový kemp.

Tady je adresa, zatím jsem to vyřešil takto hnusně... http://avg.ad-service.cz

Díky za možné nápady.
Marx22
Profil *
Ještě teda detail po přečtení této diskuse.

To Strawberry: Jak jsem se již zmínil, obtěžovat to sice bude, ale musí. Samozřejmě to nebude na stránce viset pořád, jen v období nějaké mimořádné akce.

Joe: Máš pravdu, udělám to asi tím DIVem, do kterýho budu skrz PHP loadovat vždycky aktuální obrázek.
joe
Profil
Str4wberry
Byl jsem unavený a ve škole, ani jsem nepsal s diakritikou, protože nevím jak se tam píše, takže za to se omlouvám, jak už mi tu plno lidí párkrát vytýkalo.
Jestli vertigo4 myslel pouze lightbox a udělal by to stejným způsobem, jako jsem popsal výš, pak je to to správné řešení. (Tedy roztáhnout jeden div...).

Marx22
Takové řešení není zrovna moc slavné. Navíc jsem hledal dost dlouho tlačítko pro vstup, vlastně jsem původně myslel, že jsem na té stránce a hledal jsem na ní tu pozvánku :-) To už je i ten lightbox lepší než tohle...
Marx22
Profil *
Joe: Já vím, potřeboval jsem tam narychlovku něco vrazit, aby to tam vůbec bylo. Už pracuju na tom DIVu.
Marx22
Profil *
Mám to vyřešený, už nebudu otravovat. Díky za ten nápad s DIVem!

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit

Neumíte-li správně určit příčinu chyby, vkládejte odkazy na živé ukázky.
Užíváte-li nějakou cizí knihovnu, ukažte odpovídajícím, kde jste ji vzali.

Užitečné odkazy:

Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: