Autor Zpráva
starburst
Profil
zdravím vás.
potřeboval bych udělat nějaký script aby se mi po 10 vteřinách plynule prolnuly obrázky který mám zadaný. jedná se mi o hlavicku webu a kdybych to udelal jako jeden gif tak se to bude načítat hrozně dlouho. trochu sem nad tím přemýšlel a dám dohromady jenom script který ty obrázky přehodí náhodně po reloadu stránky... nevíte někdo nějaký odkaz na stránku kde se toto řeší nebo pomůžete mi někdo s tím scriptem? potřeboval bych aby se ty obrázky bud prolínaly navzájem nebo aby to postupně zčernalo a další aby se vynořil ze tmy...
původně sem se ptal v PHP ale odkázali mě na JS

děkuji moc

starburst
Str4wberry
Profil
Reakce na starbursta:
Následující odkazy by Tě mohly navést ke kýženému výsledku.
JPW: Časování
JPW: Záměna obrázku při kliknutí
Diskuse JPW: Průhlednost
starburst
Profil
no potreboval bych spis neco podobnyho tomuto...

http://www.freefoto.com/index.jsp

to co si mi poradil mam projity ale neni to to co bych potreboval...
Str4wberry
Profil
Odpovídám starburstovi:
to co si mi poradil mam projity ale neni to to co bych potreboval...
To je jasné. Podle těch odkazů by sis to napsal sám.
Dranel
Profil
starburst
Jinak na ty odkazovaný stránce je to dělaný přes Flash, ale toho sis už jistě všimnul sám.
starburst
Profil
jasny...ale flash nechci pouzit ...

potreboval bych to v JS... zatim sem na to neprisel...pokud nekdo vite tak prosim pomoct...jinak ja se du lamat dal...kdybych na to nahodou prisel tak sem ten kod lupnu...


este me napadlo...v tom flashi kdybych to nahodou chtel delat... tam se da udelat nejakej script na nahodnou generaci nebo tam musim zadat jako kdybych delal GIF? flash neznam uz vubec...


tak sem na to koukal ... potreboval bych vedet nejakej script v JS kterej prehodi ten obrazek...zatim sem nasel jenom onmouseover nebo onmousedown a to jeste ze to prehodi jenom z jednoho na druhej a maximalne jeste naspatek ale ne nahodne a mezi treba peti obrazkama a nevim jak to predelat aby to sedelo s window.setInterval("akce_prehozeni()", 10000);


tak sem na to po velkym usili prisel...
jedina nevyhoda...neni to nahodne ale je to postupne a to v mem pripade se da tolerovat...jestli by nekdo vedel jak to jeste upravit tak at to prosim upravi...jeste musim prijit na to jak udelat ten plynulej prechod...takle se proste stridaji obrazky...
je to nejak takle pro ty kdo to taky hledaji...

v head
<SCRIPT TYPE="TEXT/JAVASCRIPT">

// Global variables

var num = 0

// Change picture

function changepic() {

  num++; if (num > 5) {num = 1}
  document.images['hlavicka'].src = 'img/hlavicka' + num + '.jpg'
  setTimeout("changepic()",1000)
}
</SCRIPT>


v tele
<IMG SRC="img/hlavicka1.jpg" NAME="hlavicka">
<SCRIPT TYPE="TEXT/JAVASCRIPT">
changepic()
</SCRIPT>
peta
Profil
"pro ty kdo to taky hledaji..."
to zodpovedel Str4wberry
V diskusi byla o tom rec tolikrat, ze staci hledat.
Jak se hleda?
1. google.com
2. text = site:diskuse.jakpsatweb.cz javascript plynuly prechod
3. zmacknout tlacitko VYHLEDAT
... treba mezi poslednimi tematy je zminka o necem jako lightbox2, HIGHSLIDE

http://www.volny.cz/peter.mlich/www.htm#mssub8
- opacity, kurzor
http://www.volny.cz/peter.mlich/www.htm#mssub26
Windionleaf
Profil *
Prosim vas mam problem potrebuju aby se me zmenil obrazek pouzil jsem ten kod co je napsanej tady dole v diskuzi ale ten me nesel pak se pouziltenhle:<HTML>
<HEad>
<title>Prace s obrazem a casem</title>
<SCRIPT language="JavaScript">
function Stop()
{
Semafor.src="semaforCervena.gif":
Text.innerText="STOP";
setTimeout('Pozor()', 1000);
}
function Pozor()
{
Semafor.src=SemaforZluta.gif";
Text.innerText="Pozor";
setTimeout('Start()', 2000);
}
function Start()
{
Semafor.src=SemaforZelena.gif";
Text.innerText="Start";
setTimeout('Stop()', 3000);
}
</SCRIPT>
</HEAD>
<BODY onload="setTimeout('Pozor()', 3000; " >
<DIV id='Text'>STOP</DIV>
<IMG id='Semafor' src="semaforCervena.gif">
</BODY>
</HTML>


A netusim kde delam furt chybu. Prosim vas poradte kde mam tu chybu nebo nejaky jiny kod.
nexus
Profil
Windionleaf
nejsem expert pres js, ale chybi ti tam hlavne refernce na objekty se kterymi se pokousis pracovat. Mozna ie by to sezral, ale Mozilla ne.
Juro
Profil *
<script language="JavaScript" type="text/javascript">
obr = -1; cas = 3000; function animation(){
obrazky = ["foto1.jpg","foto2.jpg","foto3.jpg",
"foto4.jpg", "foto5.jpg","foto6.jpg","foto7.jpg",
"foto8.jpg"];
if (obr+1==obrazky.length) obr=0;
else obr++; obrazek.src = obrazky[obr];
window.setTimeout('animation()',cas); }
</script>

<body onLoad="animation()">
<img src="foto1.jpg" name="obrazek" WIDTH=320 HEIGHT=240 ALT="Fotogalerie (animace)"> 
</body>

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit

Neumíte-li správně určit příčinu chyby, vkládejte odkazy na živé ukázky.
Užíváte-li nějakou cizí knihovnu, ukažte odpovídajícím, kde jste ji vzali.

Užitečné odkazy:

Odkud se sem odkazuje


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0