Autor Zpráva
profik2000
Profil
cau potreboval bych helpa s js a ajaxem... potreboval bych aby se mi na webu ve statistikách zobrazovali hned nove statistiky a ne az po f5... to s cim potrebuju pomoct maj na www.reklama24.cz (nahoře v logu)
vertigo4
Profil
profik2000
to nemyslíš vážně, že ne...

http://diskuse.jakpsatweb.cz/index.php?action=vthread&topic=72623&foru m=3&page=-1
http://diskuse.jakpsatweb.cz/index.php?action=vthread&topic=72648&foru m=3&page=-1
http://diskuse.jakpsatweb.cz/index.php?action=vthread&topic=72727&foru m=3&page=-1
profik2000
Profil
vertigo4
hej no dobry tak snazim se o neco chci zjistit neco o necem nevim do ted nic...
vertigo4
Profil
profik2000
no to chápu, ale ty myslíš, že když se ti nedostalo žádané odpovědi ve třech vláknech, tak ve čtvrtém ano?
profik2000
Profil
co ty vix kdyby jsi sem nenapsal #2 tak treba jo... a mozna taky ne...
Bubák
Profil
profik2000
snazim se o neco chci zjistit neco o necem nevim do ted nic...
Někdo ví, někdo neví.
profik2000
Profil
a ty vís? :) nabidnu naturalie ve formě internetové reklamy ;) tomu kdo ukaze jak na to
panhuhu
Profil
Koukal jsem jak to řeší např. deviantart.com, jedná se o generování náhodného čísla z intervalu, které se přičítá k úvodní hodnotě. Žádný AJAX.
panhuhu
Profil
Podobně to řeší i reklama24.cz s tím, že data aktualizuje po 8 vteřinách. Deviantart aktualizuje po načtení nové stránky.
LuBoss
Profil *
V com to programujes na strane serveru? Javascript sam nenacita cisla z db, moze len pomocou ajaxu komunikovat so serverom, spustat nejake scripty na strane serveru.
panhuhu
Profil
Staci php a jednoduchy select nad databazi.Vysledek obdrzis jako responseText, aktualizujes hodnotu a pricitas dal. Akorat si musis dat pozor, aby ti hodnota nespadla dolu.
profik2000
Profil
ok hele diky vsem aspon sem se neco dozvedel ;) sice z toho nic neudelam jelikoz neumim js ale dikes.. hele a jak to ma reseny www.websurf.cz taky nahodne jak reklama24.cz?

jo a jak psal panhuhu v #8 ze v tom neni zadny ajax dalo by se to ceho chci docilit ajaxem nebo je k tomu nejaky realny reseni ktery by nebylo klamouci jako na reklama24 ale bylo by presny ?
vertigo4
Profil
profik2000
tak se podívej sem: http://www.websurf.cz/script.js
profik2000
Profil
vertigo4
jo do toho sem koukal ale jak rikam ja opravdu js neumim a nevyznam se v nem :) v php cokoliv ale js je pro mne španělská vesnice :) ale kdyz mi popises jak ten script faka :) nebo i jak ho pozit nebo cokoliv
vertigo4
Profil
profik2000
nj, já to sám nevím... ajaxu nerozumím... zatím ;-)
peta
Profil
function send - ziskani pristupu k http-requestu pro ruzne www prohlizece. Pro IE pres ActiveX

A.onreadystatechange=function(){if(A.readyState==4)reloaded(A.response Text);}
A.open('GET','kolik.php',true)
A.send(null);
- spusteni, odeslani httprequestu

function down - casovac
jakpsatweb - javascript - casovac
jakpsatweb - javascript - priklady - datum a cas

function change - ta funkce je naprosto divne provedena a mela by snad neco prepsat v ramu? nebo mozna jenom nejaky element, tag, objekt

function reloaded - casovac

... cele je to velice zjednodusene, nechapu, proc tam jsou 2 casovace a proc je casovac nastaven na 1s a ne treba 17s. takze je to neustaly tok aa tim padem se ucpava server.
vertigo4
Profil
peta
proc je casovac nastaven na 1s a ne treba 17s
protože jsou to blázni, co si myslí, že to někoho zajímá (ten počet zobrazení) ;-)
peta
Profil
jestli vam to pomuze...
http://www.volny.cz/peter.mlich/www.htm#mssub16
http://www.volny.cz/peter.mlich/www.htm#msub13
ajax chat
ale asi to mam doplnene jeste o Iframe konstukci a odesilani pres POST.
Jinymi slovy, tu funkci s GET mam prepsanou na univerzalni.

Jinak viz google a 100k JS jquery. S kterym se neztotoznuji, asi dost velka zatez na prohlizec. Uzasny napad, fakt :)
profik2000
Profil
peta
jj to asi pekne se ucpava ale :D no a pres ten ajax je to zhruba reseny jak? jestli je to taky nacitani furt do kola?
profik2000
Profil
hele komukoliv kdo mi sestavi script kterej kona funkci okamziteho nacteni cisel z mysql a nezatezuje server tak se s nim domluvim a dam mu zdarma reklamu (mam reklamní system) ;) pls help me :D
peta
Profil
profik2000
tak, ono je to mozny, ze se to ucpava. Mam vsak pocit, ze jsem si dal tu praci, aby to nedelalo. Otazka je, kterou verzi tam zrovna mam.

Ten Ajax se da resit nekolika zpusoby.
http://www.volny.cz/peter.mlich/www.htm#mssub16
Tady jsem je vyjmenoval, mozna nejake dalsi.

V podstate, vemu-li reseni framy to funguje tak, ze:
muj_iframe.create(URL,obsah,navratova_funkce);
* iframe - vytvoris pres zakladni prvky jako treba createElement nebo innerHTML
* obsah - naplnis pres objekt window, konkretne obsah formlar, kde zadas POST nebo GET metodu, uzavres dokument
* url - slouzi pro obsah
spustis zevnitr nebo pres casovac odeslani tohoto formulare a pockas na vysledek. Vysledek pri nacteni ti spusti navratovou funkci, ktera neco prepise na strance, po te sama zrusi cely iframe.

Jinymi slovy, jako kdyz tam pridas iframe, das do nej formular a odesles tlacitkem. Samo odeslani je pres funkci formular.submit().
Cili to tam muzes mit na pevno, jenom typu hidden
profik2000
Profil
peta
diky hele mam dotaz mohl by jsi to js pro me sepsat jak uz jsem psal ze js neumim a sam to nesepisu... nabizim za to tu reklamu ;)
peta
Profil
profik2000
Nemam zajem o reklamu. Tudiz tva cena je nizka.
Poslal jsem ti odkazy, kde jsou hotove jednoduche i slozitejsi priklady i se zdrojovym kodem.
Pokud to nestaci, tak si stahni JQUERY viz:
google.com javascript ajax
profik2000
Profil
peta
hele ja jsem koukal na vsechny odkazy co jsi posilal ale nic podobnyho tomu co schanim jsem nenasel... mohl by jsi me trosku vic navest?
peta
Profil
profik2000
Myslim, ze si to pletes s forem, udelej mi presne, co hledam.
Klidne vynech, co jsem poslal ja a zkus pouzit vyhledavani nebo jine odkazy.
Vyhledava se tak, ze:
- pouzijej vyhledavac, obvykle: google.com
- otevres webovy prohlizec
- napises do adresy: google.com
- das enter
- napises slova: site:diskuse.jakpsatweb.cz ajax javascript
A prekvapive najdes spoustu temat ohledne javascriptu se spoustou odkazu na priklady, navody, ...
Vsechny ajaxove veci pracuji tak, ze na pozadi neco posilaji. Tvym ukolem je jenom si to upravit pro sve potreby. Pokud to neumis, kup si cloveka, ktery to umi.

Pokusil jsem se ti jenom objasnit jak ten ajax funguje.
"no a pres ten ajax je to zhruba reseny jak?"
Zhruba to funguje tak, jako by sis tam pridal iframe a v nem obnovil stranku a ta pak neco prepsala na hlavni strance, kde je ten ram pridan.
Jquery to resi trochu jinak, princip neni podstatny, Dulezite je, ze je tam spousta jednoduchych prikladu, jak jquery pouzit.

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit

Neumíte-li správně určit příčinu chyby, vkládejte odkazy na živé ukázky.
Užíváte-li nějakou cizí knihovnu, ukažte odpovídajícím, kde jste ji vzali.

Užitečné odkazy:

Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0