Autor Zpráva
Alienek
Profil *
Dobrý den,
mám soubor javascripty.js, který načítám do stránky a při tom vzniká chyba.

Přesněji chyba: Byl očekáván identifikátor

Narušuje to fci stránek, což není dobře, resp. JS nefungujou.

Děkuj za všechny rady
Ice
Profil
A věšteckou kouli nemáš? Bez ukázky na to asi těžko někdo přijde.
Chamurappi
Profil
Reaguji na Alienka:
Odstraň chybu. Přesněji: Doplň třeba identifikátor.
peta
Profil
Alienek
Kdyz das tyto informace sve babicce, pochopi, co mas za problem, kde a tak? Idealni reseni je pripojit odkaz na stranku / odkaz na zdrojovy kod stranky. Ani jedno tu neni, tim je problem vyresen.

Byl očekáván identifikátor - znamena, ze nekde neco neni, konkretne asi id=neco
Nevime co, nevime kde, nemame to z ceho zjistit. Tim je problem opet vyresen.
Alienek
Profil *
Zde zasílán tedy kód:


function CommentsOznacitVse(var od, var dok){ 
  for(a = od; a < (dok); a++ )
  {
    document.forms['smazat_prispevky'][""+a].checked = true;
  }
}

function CommentsOdznacitVse(var od, var dok)
{
  for(a = od; a < (dok); a++ )
  {
    document.forms['smazat_prispevky'][""+a].checked = false;
  }
}

function MembersOznacitVse(var co, var n, var od, var dok)
{ 
  for(a = od; a < (dok); a++ )
  {
    document.forms[co][n+""+a].checked = true;
  }
}

function MembersOdznacitVse(var co, var n, var od, var dok)
{
  for(a = od; a < (dok); a++ )
  {
    document.forms[co][n+""+a].checked = false;
  }
}

function Editovat(var hodnota_pole, var id_pole)
{
    hodnota_nova = prompt('Přejmenovat soubor / složku na:  ');
    var pole = document.getElementById(id_pole);
    pole.value='*'+hodnota_pole+'*'+hodnota_nova;
    
    if(hodnota_nova)
    {
      document.delete.submit();
    }
}
Chamurappi
Profil
Reaguji na Alienka:
Už vím, v čem je problém. Stačí, když odstraníš chyby, o kterých ti ale teď hned neřeknu.

Proč jsi neposlal odkaz na ukázku? Proč nám přiděláváš práci tím, že sem kopíruješ nekompletní kód? Kdyby byla chyba někde jinde, než je, tak by nám bylo to, cos poslal, úplně k ničemu.


Reaguji na petu:
znamena, ze nekde neco neni, konkretne asi id=neco
Nesmysl, tahle hláška značí syntaktickou chybu.
los
Profil *
> Stačí, když odstraníš chyby, o kterých ti ale teď hned neřeknu.
Takže nemáme prezrádzať? :-)
Alienek
Profil *
To -> Chamurappi: Pokud ze stránky dám pryč tento JS, vše je v pořádku, tedy je zřejmě chyba v tomto, kódu, děkuji...

...nevím kde, pokud někdo ví, tak ať poradí, pokud nechce, tak ať nereaguje, já nepřišel vést hádky..
roberta
Profil
Alienek
skús odstrániť tie var v definiciach funkcii
napr.
function CommentsOznacitVse(od, dok)
Alienek
Profil *
To Roberta: Zkoušel jsem, efekt žádný.. pořád chyba..
Chamurappi
Profil
Reaguji na losa:
Podle uvážení :-)


Reaguji na Alienka:
Pokud ze stránky dám pryč tento JS, vše je v pořádku
Ty ani jednu z těch pěti funkcí nikde nevoláš, že prohlížeč po jejich odstranění nehlásí žádnou chybu? Informace o tom, jak je voláš (nebo zda je vůbec voláš), může mít na funkčnost vliv.

pokud nechce, tak ať nereaguje, já nepřišel vést hádky
Zbytečně zdržuješ. To je takový problém dát sem živou ukázku?

Zkoušel jsem, efekt žádný.. pořád chyba..
Ale hlásí ji na jiném místě, ne? To mi připadá jako nezanedbatelný efekt, kterého by si všimlo více lidí, kdybys sem dal ukázku.

Přejmenuj formulář z „delete“ na něco, co v JS není vyhrazené slovo, nebo použij zápis document["delete"].
peta
Profil
Alienek
Mno, ale odkaz by to vse vyresil. JS konzola kazdeho prohlizece chyby ukaze. Bud se podivas sam, nebo nam dej neco, co ti nefunguje. V kousku, ktery jsi dal, byt chyba nemusi a radek meho demo programu se nemusi schodovat s tvym, kdyz ti zkopiruji chyby z konzoly.

zminene var
function Editovat(var hodnota_pole, var id_pole)
To tam urcite nema, co delat. Ikdyz, mozna se to da pouzit podobne jako v php &#promenna.

ostatni se na prvni pohled jevi v poradku, ale bez ostatniho kodu tezko rici. Kdyz ten kod dopisi ja, tak tam pulka tvych veci nebude, ale bude to fungovat.
Alienek
Profil *
To Peta: děkuji za reakci, problém jsem vyřešil, použil jsem slovo delete, které bylo vyhrazené pro JS, to byla ta chyba.

To, že jsem zde nevudel použití výše zmíněných funkcí bylo z důvodu, že ty funkce jsem na dané stránce nevyužil, tudíž by zde byly opravdu nahov*o, pouze mi vyskakovala chyba.

Děkuji
Chamurappi
Profil
Reaguji na Alienka:
tudíž by zde byly opravdu nahov*o
Příspěvek 1.: „Vzniká JS chyba u funkcí, aniž bych je používal, tu je odkaz na stránku.“
Příspěvek 2.: „Za chybu může var v deklaraci funkce.“
Příspěvek 3.: „Smazal jsem var a chybu to hlásí pořád, tu je odkaz.“
Příspěvek 4.: „To už je další chyba, za ni může <form name="delete">.“
Příspěvek 5.: „Děkuji, už to funguje.“

Mezi prvním a druhým příspěvkem by uběhlo pár minut, stejně tak mezi třetím a čtvrtým. Ušetřil bys čas nám i sobě.
Příště uveď odkaz.

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit

Neumíte-li správně určit příčinu chyby, vkládejte odkazy na živé ukázky.
Užíváte-li nějakou cizí knihovnu, ukažte odpovídajícím, kde jste ji vzali.

Užitečné odkazy:

Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: